To Metal Liga-aktører fra indeværende sæson forsøger at spille sig ind hos Oilers

NHL-klubberne har for alvor sat sine camps op frem mod den kommende og forkortede sæson, der begynder 13. januar i fire nye divisioner, hvor der er taget hensyn til Corona-pandemiens hærgen. 

Edmonton Oilers er en af deltagerne i North Division, hvor de syv canadiske hold mødes fuldstændig internt over 56 kampe for at finde fire hold, der skal deltage i slutspillet. 

Set med Metal Liga-øjne er det ganske interessant, at to af de spillere, der har holdt sig i form i Danmark over efteråret, er med på Edmontons camp. 

Kædeformationerne til Oilers-campen tæller nemlig både Patrick Russell og Adam Cracknell, der er i hver sin træningsgruppe under head coach Dave Tippett. 

Begge er placeret i tredjekæden i deres respektive træningsgruppe, og begge er altså spillertyper og på det sted i hierarkiet, hvor de skal kæmpe om en plads i udkanten af truppen, som er udvidet i denne sæson.

Normalt skal NHL-klubberne skære trupperne ned til 23 mand, og sådan er det også i indeværende sæson, men derudover har NHL-klubberne også en såkaldt taxi-squad på fire-seks spillere, der i AHL's foreløbige fravær skal supplere den oprindelige trup.

Selv om Adam Cracknell nok gjorde sig positivt bemærket i Esbjerg og er i særdeles fin form, så må man forvente, at Patrick Russell, der nåede tre kampe for Rungsted, inden han blev skadet, ligger bedre fra start hos Oilers. Russell spillede 45 kampe i sidste sæsons grundspil, mens Adam Cracknell altså skal til tilbage til 2018/19-sæsonen for at finde sin seneste NHL-optræden.

Her spillede han to kampe for Anaheim Ducks. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Odense Bulldogs STREAM: Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital