Der bliver lavere lønninger men ikke nødvendigvis ringere spillemæssig kvalitet, når Metal Ligaen kører igen, mener Bjarne Madsen

Ishockeysæsonen sluttede alt for tidligt. Lige nu skulle hele Europa feste omkring slutspillet, men i stedet står alting – lige som resten af verden – nu fuldstændig stille. Det gælder også for nye kontrakter rundt omkring i klubberne, siger Danmarks mest erfarne ishockeyagent, Bjarne Madsen fra Sports Management Group.

Her varetager han i samarbejde med Morten Green varetager for en lang række danske og internationale topspillere.

- De sidste 10 dage er det meget, meget få nye kontrakter, der er skrevet. De nye spillere, der er offentliggjort, er stort set aftaler, der allerede var truffet tidligere på sæsonen. Som for eksempel Anders Krogsgaard, der er rykket til Fischtown Pinguins. Sverige har indført transferstop, og managerne i Schweiz og Tyskland handler ikke. Så det hele ligger stille lige nu – også i Metal Ligaen, siger Bjarne Madsen til Metalligaen.dk.

Han håber naturligvis – som resten af ishockeyverdenen – at ”det hele” går i gang igen efter sommerferien som planlagt. Og Madsen vil gerne give sit bud på en forandret europæisk ishockeyverden efter sommerferien, men med alle mulige forbehold, for ligesom alle andre har han ingen anelse om, hvornår hjulene ruller igen.

Men lad os nu sige, at sæsonen begynder i august 2020.

- Så vil mit bud være, at vi generelt i Europa vil se en nedgang i budgetterne på mellem 10 og 30 procent. Det kan være mindre, det kan også være mere. Det vil kontrakterne og budgetterne også bære præg af. Forsigtighedens princip vil herske – både hos sponsorer og klubber. En sponsor, der måske har givet en halv million kroner, giver måske kun 100.000 kroner eller mindre, og det vil gå ud over budgettet, siger Bjarne Madsen.

- Hele sportsverdenen kommer i det hele taget til revision. Vil fodboldens Champions League være det samme bagefter? Vil Bundesligaen i fodbold få de samme tv-penge? Vil ishockeyens SHL? Spørgsmålet er, hvor mange penge, der kommer til at flyde nedad i sportsverdenen. Der skal nok være hold og tilskuere, men det bliver med økonomiske nedjusteringer, siger Bjarne Madsen.

Han forudser dog ikke, at det spillemæssige niveau kommer til at gå ned i Metal Ligaen.

- Jeg tror faktisk niveauet bliver det samme, ikke mindst fordi klubberne bliver tvunget ud i et grundigere scoutingarbejde. På det punkt er der plads til forbedringer, siger Bjarne Madsen, der ikke har været alt for imponeret en del af importspillere i Metal Ligaen de seneste sæsoner.

- Jeg tror, lønningerne kommer til at falde hele vejen fra NHL og nedad, og derfor bliver strømmen af nordamerikanske spillere ikke mindre. Men klubberne kommer til at være meget forsigtige, og derfor vil de klubber, der kommer bedst og stærkest om på den anden side også være dem der står bedst styrket i forhold til at hente de danske spillere. Dem kan der godt blive kamp om, forudser Bjarne Madsen.

Selv har han godt 85 procent af sine klienter på kontrakt for den kommende sæson.

- Men selv for dem er det usikkert. Er der klubber, der må lukke helt eller klubber, der er tvunget til at skære ned via lønnedgang og måske genforhandling af kontrakter. Det hele er usikkert lige nu, siger Bjarne Madsen.


Transfer: Herlevs svenske backklippe er tilbage i hjemlandet Blue Fox skriver tre ungdomskontrakter til den kommende sæson