Olaf Eller roser Herning for tålmod og Herlevs Brett Thompson var formidabel, siger talentchefen hos DIU

Styrken ved Herning var, at man ikke lod sig forstyrre af den dårlige sæsonstart, siger Olaf Eller i Metal Ligaens Dump and Chase-podcast, hvor Olaf Eller, DIU's talentchef, gennemgår samtlige mandskaber.

Herning katapulterede sig op gennem tabellen fra oktober og fremad og endte på en glimrende andenplads i hælene på Aalborg. Tålmodighed var en dyd i det midtjyske, påpeger Olaf Eller. 

- Man arbejdede ufortrødent videre for at få den her fælles forståelse for det spilsystem, som Ben Cooper gerne ville introducere. Ikke bare spilsystem, men også måden at arbejde på. Det lykkedes og lige pludselig voksede selvtilliden, og Herning leverede et enkelt og flydende spil. 

- Lige pludselig lykkedes tingene, og så giver man lidt ekstra - og så blev Herning et meget stærtk hold. Man lykkedes også med at hente et par karakterspillere, specielt Jonne Virtanen, siger Olaf Eller. 

- Det var spændende, at en ung spiller som Jakob Jessen fik et gennembrud. Han gik fra at være en spiller i periferien, der spillede angriber engang imellem, til at være fast Metal Liga-spiller, lyder det fra DIU's talentchef, der også peger på Lukas Bang, Simon Scheicher og Peter Larsen som tre af fremtidens mænd i Herning. 

 

Også Herlev - Hernings modstander i kvartfinalen - imponerede Eller.

- Herlev fandt ret hurtigt en synergi, hvor alle arbejdede stenhårdt for hinanden. Der er ingen tvivl om, at de to første kæder spillede utrolig meget, så det krævede sit, at tredje- og fjerdekæden også arbejdede hårdt, selv om de ikke fik alt for meget spilletid. Det lykkedes godt for Herlev, siger Olaf Eller. 

Og hvad med Brett Thompson, som mange har peget på som sæsonens MVP?

- Thompson har jo en fantastisk ro. I Danmark har han gennemgået en utrolig udvikling. Fra at være under radaren-spiller og meget undervurderet, er han blevet bedre og bedre år for år. Han giver holdkammeraterne ro, han har en fantastisk selvtillid med pucken. Han er ikke nogen stor skøjteløber, men formår at være i de rette positioner og så er han en formidabel afslutter, siger Olaf Eller.

- Det ville bliv en tæt serie mellem Herning og Herlev. Selv om Herning godt kendte til Herlevs styrker, tror jeg, at Herlevs fantastiske individualister kunne drille Herning ganske alvorligt. Herlev kunne meget vel også skabe alvorlig spænding i den her serie, men jeg tror, Herning ville løbe med en 4-2-sejr. 

 


RETRO: Billedet på ambassadørens bord SønderjyskE-chef håber på at alting er ordentligt i gang 1. september