Martin Struzinski har intet at udsætte på hverken træningen eller spillernes humør

- Ærlig talt så kigger jeg ikke så meget på tabellen lige nu, siger Herning-sportschef Martin Struzinski, da Metalligaen.dk fanger ham på telefonen mandag eftermiddag.

Forståeligt nok, for Herning Blue Fox ligger lige nu på en ottendeplads, og det er langt væk fra den midtjyske ishockeyselvforståelse. Det seneste DM-banner i loftet på Kvik Hockey siger 2012, og sportschef Struzinski har selv været med til at spille et par guldmedaljer hjem til Heden.

Struzinski medgiver gerne, at sulten og desperationen efter en sejr og måske en efterfølgende stime er markant stor i det midtjyske, og fortæller, at situationen de seneste mange kampe har været ”som at skubbe en sten opad en bakke, der bare bliver mere og mere stejl.”

- Processen og den langsigtede strategi kan jeg godt lade ligge i min skuffe og holde for mig selv lige i de her dage. Det gælder om at vinde ishockeykampe lige nu, siger han.

- Vi skal også være ydmyge og forholde os til den nuværende situation. Vi må lægge os fladt ned og sige, at det ikke har været godt nok. Vi har været i en scoringsmæssig krise, og den dag, vi endelig scorer mål (mod Herlev), vælter målene ind den anden vej.

- Alligevel fornemmer jeg, at vi kommer støt og roligt opad bakken. Vi skaber chancer til flere point, end vi har og rent statistisk ser det ikke så dårligt ud, som det gør i tabellen, pointerer Martin Struzinski.

- Jeg har heller ikke noget at udsætte på hverken træningen eller spillernes humør. Klart nok, der er noget frustration over, at vi ikke vinder kampe, men jeg har kun noteret mig to kampe – mod Herlev og Frederikshavn – hvor vi gik nedad i vores udviklingskurve. 

- Alle de kampe, vi har tabt i ordinær tid, har været med målmanden ude til sidst. Vores special teams leverer også fornuftigt, så vi har en tro på, at det nok skal vende. Der er hundrede procent opbakning til trænerteamet. Hverken spillerne eller jeg har en finger at sætte på deres arbejde, pointerer sportschefen.

Der er altid store forventninger i Herning. Hvordan mærker man presset fra omgivelserne?

- Jeg kender klubben og er selv fra byen. Herning er en stolt og traditionsrig klub, der tidligere har været vant til at vinde mesterskaber, og den tid er der mange, der stadig husker.

- Nu må vi bare erkende, at der er andre klubber med stærk økonomi og et godt setup, der blander sig. Det er positivt, at vi har en tæt liga, og det er endnu mere positivt for mig, at fornemme, at både vores fans og sponsorer fortsætter med at bakke op. Der er gode vibrationer i hallen, og det kan spillerne også fornemme. Det betyder mere, end man lige tror, siger Martin Struzinski.

Det er en god uges tid siden, at Herning hentede finske Jonne Virtanen. Den 31-årige finne er allerede nu ankommet med et par heftige udbrud om, hvor meget han hader at tabe, og det er blandt andet Virtanens karakterstyrke, som Martin Struzinski for alvor glæder sig til at opleve.

- Vi har været ramt af skader i tung grad indtil. Vi vil gerne øge bredden og konkurrencen i truppen med en ekstra mand. Men Jonne er også en karakter, som forhåbentlig kan give humør og gejst til drengene og sige ”ved du hvad”, kom nu med lidt ekstra. Han er stor, fysisk og stærk, og det skal vi også have noget ud af inde foran kassen, siger Struzinski.

Han understreger, at der ikke umiddelbart er hverken ”udsmidninger” eller nyt blod på vej ind i truppen.

- Lige som alle andre klubber holder vi os løbende orienteret på markedet. Indtil videre har vi stor tiltro til vores spillere, siger Martin Struzinski.  


Flodqvists fremragende debut, Aalborg i Metal Final4 Flodqvist kommer: Aalborg henter svensk Metal Liga-kending