Gæsterne havde flest chancer og tog fortjent bonuspointet med hjem i bussen

Aalborg Pirates-Herning Blue Fox 2-3 (1-0,0-1,1-1) 0-1 Det blev midtjysk sejr i topkampen i Aalborg i aften, hvor gæsterne vandt i overtid efter en god og seværdig match, som begge hold havde ære af.

Blue Fox kom bedst ud til dagens kamp i en stemningsfyldt og flot kullise i Aalborg, hvor 4912 fans havde fundet vej til den kommende OL-kvalifikationsarena. Gæsterne kørte fint pucken rundt, men blev holdt væk fra de helt store målchancer.

Hjemmeholdet jagtede kontraerne, og især Patrick Bjorkstrand var tæt på at bringe piraterne foran, da han kom alene igennem. Afslutningen blev reddet af Thomas Lillie, og i det efterfølgende kaos var det tæt på i to-tre omgange, hvor blandt andet stolpen kom i vejen for Nikolaj Carstensen.

Ind ville pucken ikke, og i stedet var det Herning Blue Fox som fik chancen kort efter, da de fik kampens første powerplay. George Sørensen agerede redningsmand i flere omgange, og lavede den ene store redning efter den anden.

Især Mathias Bau Hansen troede formentlig han havde kampens første scoring, da han blev perfekt sat op til en førstegangsafslutning, som han ramte perfekt. Dog var George Sørensen lynhurtigt oppe med gribehandsken og lavede en sand feberredning på landsholdskollegaen.

Det samme var tilfældet, da Lukas Bang måtte konstatere at George Sørensen spillede en af de perioder, hvor han nærmest er umulig at passere. Foran mål i afslutningen af et fem mod tre powerplay stod Bang helt fri foran mål, men trods tre forsøg fik han ikke pucken forbi Sørensen.

Aalborg overlevede det store midtjyske pres i undertal, og kort efter fik de selv chancen i fem mod tre, og efter 39 sekunder slog Tommy Giroux til. Med en spiller foran Thomas Lillie opstod der pludselig et hul ved det nærmeste hjørne, som Giroux effektivt og flot fandt med et perfekt håndledsskud målhjørnet til 1-0, hvilket også var resultatet efter de første 20 minutter.

Midtjysk chanceorgie

Det lige og meget tætte kampbillede fra første periode blev i den grad ændret i anden periode, hvor det var gæsterne som var overalt på isen. Især førstekæden med Mathias From, Brett Thompson og Jesper Thörnberg gjorde stort set, hvad der passede dem.

De midtjyske gæster satte et højt og energisk pres, som stressede hjemmeholdet til et hav af fejl. Det gav åbne chancer til både Mathias Bau Hansen og Victor Cubars indenfor de første fem minutter, men George Sørensen var igen på plads med to refleksredninger.

Generelt virkede det svært at se, hvordan Herning skulle finde en måde at passere George Sørensen, men løsningen kom da Aalborg igen måtte forsvare sig imod et tre mod fem powerplay. Denne gang lykkedes det trods stort spil og fight af Julian Jakobsen og co, da Brett Thompson flot fandt Jesper Thornberg med en tværpasning, netop som den første udvisning udløb.

En helt fortjent udligning, og det havde på ingen måde været ufortjent, hvis gæsterne havde scorede yderligere i perioden. Især From kunne med to friløbere have scorede mindst en, men George Sørensens storspil holdt hjemmeholdet inde i kampen. På en eller anden måde endte perioden uden yderligere scoringer, hvilket Aalborg Pirates formentlig var mest tilfredse med inden tredje periode.

Jakobsen stjal et point til sidst

Tredje periode blev bedre for de nordjyske værter, men dog stadig med gæsterne som det bedst spillende hold, som skabte de fleste chancer. Især Mathias Bau var nærgående, men manglede den sidste skarphed, da han ramte stolpen, og måtte se sin afslutning fra en fri position reddet af George Sørensen.

Med otte minutter igen kom Herning foran. Atypisk nok på en mindre chance, da George Sørensen misforstod sine backer, hvilket gav gæsterne mulighed for at sætte op i zonen.

Victor Cubars tog chancen fra toppen af faceoff cirklen, og fik lagt pucken ind mellem benene på George Sørensen, som lavede sin første fejl i kampen på et kostbart tidspunkt.

Tredje periode blev bedre for piraterne, men dog stadig med gæsterne som det bedst spillende hold, som skabte de fleste chancer. Heriblandt fra Mathias Bau, som ramte stolpen, og måtte se sin afslutning fra en fri position reddet af George Sørensen.

Målet vækkede Jens Nielsens tropper en smule, og især i de sidste fem minutter af opgøret lykkedes det nordjyderne at få sat et pres sammen. Chancerne var der, og det var ikke meget, som adskilte Anders Koch og Patrick Bjorkstrand fra at bringe balance i regnskabet.

Med under et minut igen fik Aalborg muligheden for at tage George Sørensen ud af målet for en ekstra markspiller, og det gav pote med 41 sekunder igen. Kaptajnen Julian Jakobsen tog sagen i egen hånd og hamrede pucken ind bag Thomas Lillie til stor jubel blandt størstedelen af tilskuerne.

Herning spillerne var dybt utilfredse med scoringen, da de mente der var en icing forinden, og i ren frustration tog Lukas Bang en udvisning.

Det gav dermed Aalborg chancen for at tage sejren i overtal, men Thomas Lillie holdt stand, og til sidst var det Petter Hansson, der lagde scorede for gæsterne efter en herlig solotur, hvorefter han kunne fejre scoringen og en helt fortjent sejr sammen med de mange midtjyske fans.

GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Odense Herlev vandt derbyet i sikker stil