Rødovre skuffede på hjemmebane foran 2298 tilskuere

Rødovre Mighty Bulls – Herlev Eagles 2-5 (0-1, 2-2, 0-2)

Endnu et derby, det sidste for denne sæson mellem naboerne Rødovre og Herlev havde trukket hele 2298 tilskuere i Holger Danske Arena denne aften.

Kampen levede ikke helt op til forventningerne for de lokale tyre, der kun spillede godkendt i anden periode og derfor forpassede en gylden mulighed for at lægge afstand til niendepladsen.

Nitten sekunder tog det, så var gæsterne i front på et spil hvor hjemmeholdet lod stå til i egen zone, og det udnyttede Ludvig Elvenes til Herlevs åbningskasse.

Det kunne sagtens være blevet både to og tre mål mere til Herlev de efterfølgende minutter hvor nerverne sad uden på tøjet og backchecking var ikke-eksisterende. Langsomt kom Rødovre dog i gang og fik produceret kvalificerede tilbud.

Kampens første udvisning tilfaldt hjemmeholdet efter så tolv minutter, men gæsterne fik aldrig dirket boxen op, og tyrene kunne igen sætte fart. Der kom ikke flere scoringer i første periode der mest bestod af spil i midtzonen uden de store afslutninger.

Rødovre skulle bruge et par minutter af anden periode til at udligne scoreboardet. Det var nu syttenårige William Bundgaard, der satte sidste stav på pucken på en mønsterpasning fra Marcus Kjær Almquist, der var tilbage efter sygdom.

Kort efter blev det hjemmeholdets tur til at spille i overtal. Men det var gæsterne der satte næste scoring shorthanded ved Oliver Arle Östergren der flot eksekverede og atter bragte gæsterne i front.

Halvvejs i perioden fik Herlev igen en overtalsmulighed, også denne gang uden effekt. I stedet fik Rødovre samme mulighed kort efter, og her var der bid. Det var Marcus Kjær Almquist, der med et tørt hug igen bragte balance i regnskabet.

Med små fire minutter til anden pause kom gæsterne igen i et overtal uden brod. Det var der til gengæld kort efter endnu en Rødovre udvisning. Det var Joseph Jonsson der trak ind i slottet og udplacerede William Rørth. Således udeholdet oppe med en enkelt inden tredje periode.

Efter en underholdende start på tredje periode fik Herlev muligheden for at øge i overtal. Det var Hakon Nilsen, der satte gæsternes fjerde scoring og dermed kom ørnene definitivt på sejrskurs. 

Der kom endnu en scoring til Herlev med god fem minutter igen. Det var Luis Blak Olsen der satte femte pind på et mere og mere modløst hjemmehold, der havde problemer med både attitude og disciplin efter en skuffende indsats.


Blue Fox vandt forrygende topkamp i overtid Esbjerg trak længste strå efter tæt kamp mod Odense