Det er det, vi har kæmpet for, siden jeg kom her, og jeg kan mærke, at det er noget helt specielt for Herlev og hele byen, at vi er her, siger Herlev-kaptajnen

Brett Thompson indrømmer det gerne: Kampen mellem Herlev og Rungsted i eftermiddag klokken 16:30 er den absolut vigtigste for ham i de hidtidige to og et halvt år – sådan godt og vel – han har været i ”The Herlev Community”.

Thompson har slidt og slæbt, siden han kom til byen, og i år h ar Herlev i perioder blandet sig i toppen af Metal Ligaen for første gang længe.

- Det er det, vi har kæmpet for, siden jeg kom her, og jeg kan mærke, at det er noget helt specielt for Herlev og hele byen, at vi er her. Den her organisation og klub har tidligere været gennem nogle ”mørke tider”, men er i gang med at løfte og etablere sig. Så det er virkelig stort, siger Brett Thompson.

Efter 16 spillerunder og ved Metal Final4-skillelinjen lå Herlev nummer fire og dermed fløj Eagles altså en tur til finaleweekenden i Aalborg.

Rygterne siger, at de bakkes op af 250 medrejsende tilskuere i eftermiddag.

For kaptajn Thompson er ”cup-hockey” noget helt nyt. I Canada har han kun været vant til grundspil, slutspil og så færdigt arbejde.

- Det er en spændende måde at gøre tingene på med ”cuppen” – og det betyder virkelig noget for os at være her. Som nordamerikaner, der kommer til en ny kultur, må man være åben overfor tingene, og det gør ikke noget, der er noget at spille om her i ”midseason”, siger Brett Thompson.

Det var dog først i den sidste fase af de første 16 kampe – i de sidste to-tre kampe - at Herlev-spillerne begyndte at tænke på Metal Final4, siger Thompson.

- Indtil da var vores fokus bare at komme godt fra start og ligge lunt i forhold til pladserne i slutspillet, lyder det fra kaptajnen.

Men nu er Herlev til stede i Aalborg og møder Rungsted i fredagens første semifinale. Og Brett Thompson griner lidt i det kraftige skæg, da vi taler om de mange mål, der er blevet scoret i de to holds indbyrdes kampe i denne sæson.

- Haha, ja, jeg ved ikke, hvad de tænker hos Rungsted, men jeg tror vi vil være tilfredse, hvis der bliver lidt færre mål den her gang. Men begge hold har meget dygtige offensive spillere, og hvis angriberne finder hinanden, så kan der være mange mål i luften.

- Det kan være forklaringen på de mange mål. Vores fokus ligger på defensiven i første omgang, men man ved aldrig, siger Brett Thompson.

Herlev-kaptajnen er en af de spillere i Metal Ligaen, der får flest minutter på isen og formentlig er han også i toppen af den statistik i eftermiddagens kamp mod Rungsted. Thompson synes sjældent at blive træt.

- Kommunikationen er vigtig mellem vores træner og os. Han er god til at lytte og dosere træningen og han ved, hvornår vi har brug for hvile. Terese (Witomski, Herlevs fysioterapeut) er dygtig til at få os klar igen, så på den måde klarer vi os, siger Brett Thompson.


METAL FINAL4: Sådan afgøres kampene ved uafgjort OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles