Masser af svenskerpoint i underholdende kamp i Spar Nord Arena

Herlev Eagles – Frederikshavn White Hawks 5-8 (1-2,2-3,2-3)

White Hawks tog en livsvigtig sejr i bundstriden her til aften, da Herlev blev besejret efter hele 13 mål i opgøret. Hele 10 svensker-point hos høgene i en åben kamp med Herlevs svenskere, der også leverede i aften.

Vi fik en herlig afvekslende åbningsperiode at se i Spar Nord Arena, hvor det inden kampen af flere, var spået en kamp, der ville være taktisk præget, og uden særlig mange scoringer. Første periode blev lige stik modsat, hvor der var masser af muligheder i begge ender, og tre scoringer.

Den første kom efter lige knap fire minutter, da Mikkel Bertelsen tryllede med pucken, og tilfældigt ramte Todd Winders skøjte. Herfra sprang den ud til Mads Falborg Iversen, der på sikker vis sendte skiven ind bag Hanses i Herlev -buret. Ikke hverdagskost Iversen scorer.

Lige efter face-off var der en stor mulighed til Emil Marcussen, men hans baghåndsafslutning manglede lige det sidste. Det havde ellers været en drømmestart med to scoringer på fire minutter.

Det var to mandskaber der var offensivt indstillet, og det gav seværdig ishockey for de fremmødte tilskuere, der lige havde lagt juleindkøbene på stand-by et par timer. Der var også White Hawks-fans i Herlev denne aften. De var med til at skabe en fin kullise.

Hjemmeholdet ville også lege med rent scoringsmæssigt, og efter godt fem minutter kunne stærke Joseph Jonsson drible sig igennem høgenes defensiv, og udplacere Kevin Frydkjær til 1-1. Dejligt ryk af Herlevs svenske stjerne.

White Hawks var bestemt ikke færdige i perioden, og Winder, Bertelsen og Brinkman kom afsted i en tre mod en situation. Sidstnævnte afsluttede, og så var der høge-kasse igen. 1-2 på måltavlen i Ørneborgen.

Godt midtvejs blev Gorm Topholt sendt til tælling af en høj stav, men var heldigvis hurtigt klar igen.

Mod slutningen af perioden fik Herlev periodens eneste powerplay, men her stod vendelboernes defensiv stærkt, og det der kom ind foran målet tog Frydkjær sig sikkert af.

Tidlig Herlev-udvisning i anden periode, og her gjorde høgene kort proces, da Måns Hansson trykkede af. Om pucken strejfede Mikkel Bertelsen var ikke til at se.

Det var dog ikke længe Frederikshavn kunne glæde sig over det, for 21 sekunder senere reducerede hjemmeholdet til 2-3. Mathias L. Hansen stod fri foran Frydkjær, og han sendte med en fin styring pucken ind i netmaskerne.

Som i første periode, bølgede det frem og tilbage, og chancer var der nok af. Jakob Stridsberg blev næste målscorer i kampen, da han med et frisk træk spillede sig selv endnu mere fri, og kanonerede pucken op under overliggeren til 2-4. Stor jubel hos svenskeren, der heller ikke ligefrem er kendt som den store målsluger.

Herefter regnede udvisningerne ned over frederikshavnerne, der i to omgange måtte spille med to spillere i undertal. Frydkjær stod på hovedet, og defensiven hos Frederikshavn arbejdede stenhårdt mod Herlevs altid farlige powerplay. Gæsterne blev også fuldtallige efter to gange med to spillere i undertal, men ikke længe efter måtte Måns Hansson i straffeboksen for høj stok.

Herefter måtte White Hawks-defensiven og Frydkjær sande, at der ikke var kræfter til at stå imod længere efter så mange minutter i undertal. Farlige Alexander Lindqvist-Hansen var skarpretteren til 3-4.

Hæsblæsende forestilling i Herlev denne onsdag aften, og med små fire minutter tilbage af midterperioden, kunne aftenens bedste detalje finde sted. Nyerhvervelsen Emil Aronsson snød tre-Herlev spillere med en stærk baghåndspasning til Frederiksen, der scorede sikkert.

Frederikshavns Todd Winder måtte forlade isen med blodet flydende om munden. Det var svært at se om der var røget nogle tænder, men som den canadier han er, så var han klar igen til tredje periode.

Herlev var ikke til at hægte af. Ørnene fik både reduceret og udlignet til 5-5 i tredje periode og viste kæmpe viljestyrke.

Oliver True reducerede efter godt tre minutter af sidste perioden, og med lige godt fire minutter igen kunne Lindqvist-Hansen i powerplay gøre det til 5-5, da Frederikshavn kaptajn Baastrup sad udenfor.

Kampen stod på vippen, da Herlev tog en dum udvisning som vendelboerne udnyttede. Måns Hansson med sin anden scoring i powerplay, da han fyrede af fra distancen.

Stridsberg og Robin Johansson kunne med hver deres scoring i tomt bur, sørge for at gæsterne kunne tage den lange tur hjem i bussen med en 8-5 sejr og tre meget vigtige point, i bestræbelserne på at komme med i slutspillet.

GOALSHOW: Se målene fra Herlev-Frederikshavn GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Herning