Oscar Lindberg spiller ikke med for de schweiziske storfavoritter i aften

Der er Champions Hockey League-åbning i aften, hvor de danske mestre fra Rungsted som bekendt skal ud i en yderst vanskelig opgave mod det schweiziske storhold EV Zug.

EV Zug er forsvarende schweizisk vicemester efter et nederlag til SC Bern i finaleserien i fjor og fremstår som en af Europas mest ressourcestærke klubber i den rige National League A, hvor en enkelt klubs budget formentlig er på linje eller større med en hel samlet Metal Liga. 

De gode skatteforhold i Schweiz tiltrækker fremragende udenlandske spillere og seneste mand, der er hentet til Zug er ingen mindre end Oscar Lindberg, der kommer direkte fra fire hele sæsoner i NHL. Han er tidligere svensk mester med Skellefteå og verdensmester med Sverige og er en "kanon", der uden problemer kunne have skrevet kontrakt med en af de store KHL-klubber. 

Nu valgte han Zug, der ifølge schweiziske medier har "den stærkeste trup i historien" og er tung favorit til at vinde det nationale mesterskab. 

Oscar Lindberg bliver dog ikke klar til aftenens kamp, meddeler Zugs hjemmeside, men det ændrer ikke på, at schweizerne har et hold, der er fyldt med profiler. Eksempelvis en anden tidligere NHL-spiller Carl Klingberg og tjekken Jan Kovar, der i mange sæsoner har været mere end en profil i KHL for Metallurg Magnitogorsk.

I fjor forsøgte han at spille sig ind hos Boston Bruins. Det lykkedes - til manges overraskelse - ikke, og han vendte tilbage til HC Plzen i den tjekkiske liga, som han var med til at spille frem til CHL's semifinale. 

I målet har Zug såmænd kapret mestermålmanden fra Bern, Leo Genoni, der var bedste målmand i National League A i fjor, så det er et profilspækket mandskab, der tager imod Rungsted.

Sports Manager Reto Kläy advarer dog mod at undervurdere gæsterne fra Danmark.

- Det er klart, at vi gerne vil starte ud med en sejr - og at vi er favorit mod de danske mestre, men kampen skal altså spilles først, understreger han.

TV2 Sport sender kampen klokken 19:40. Lars Fink og Morten Green kommenterer. 

 


Rungsted: Vi må ikke lade os imponere af omgivelserne (med lineup) Herning slap med skrækken efter Belfast-smæld