Schweizerne har respekt for sønderjysk hurtighed

I går blev der trukket lod til Champions Hockey League, og det blev en realitet, at både SønderjyskE og Aalborg Pirates skal op mod yderst kompetente modstandere fra Schweiz og Finland. For SønderjyskE's vedkommende gælder det et opgør mod ZSC Lions, der vandt det schweiziske grundspil i fjor. 

Og der er næppe tvivl om, at schweizerne er ret tilfredse med lodtrækningen, hvor holdet går ind som storfavorit. Alligevel maner sportschef Sven Leuenberger til en smule forsigtighed.

- SønderjyskE kommer til at tage rollen som klassisk underdog, der gerne vil spænde ben for os. Vi skal være vågne, for holdene fra Norden er skøjtestærke og generelt er deres spillere godt uddannet. Der er mange sultne unge spillere.

- Danmark er et fremadstræbende hockeyland, der også producerer NHL-spillere. For det meste har de danske hold to kæder over gennemsnittet, der er besat med nordamerikanere eller dygtige skandinaviske spillere, siger han. 

Hos SønderjyskE glæder man sig til kampene, der spilles i begyndelsen af oktober.

– Vi vidste på forhånd, at vi skulle op imod en svær modstander, der er seedet i turneringen, så uanset hvem der kom op, ville det blive en vanskelig modstander. Vi vil selvfølgelig være underdogs i de to kampe, der venter, men jeg kan garantere, at vi tager kampen op, og vi har jo før skabt store resultater i Europa, siger Klaus B. Rasmussen, adminstrerende direktør. 

– Da vi gik hele vejen i Continental Cup i år, slog vi også hold, der var bedre rangeret end os, og som har markant større budgetter end os, og vi har før lavet gode resultater i Champions Hockey League, så vi går selvfølgelig ind til kampene for at gå videre. Vi kommer langt på hårdt arbejde, mod og mandshjerte, og vi glæder os til igen at vise SønderjyskE og dansk ishockey frem på den europæiske scene, siger han. 


Champions Hockey League: Her er lodtrækningen til første runde THOMAS LILLIE skifter til Esbjerg Energy