Aalborg slog hviderussiske Gomel med 5-2 og er tæt på at booke billet til januars finaleserie

HK Gomel - Aalborg Pirates 2-5 (1-2, 1-2, 0-1) Skæbnekamp ved Continental Cup for Aalborg, der gerne skulle have tre point i aftenens kamp efter nederlaget i gårsdagens kamp mod Sheffield Steelers. Gomel kom med en sejr over lettiske Olimp og kunne med en sejr sikre både sig selv og Sheffield Steelers en plads ved i SuperFinal i januar måned.

På holdkortet var der ikke nogle ændringer for nogle af holdene, hvor begge hold stod til at stille med fire kæder, og der var lagt i ovnen til, at der skulle arbejde hele kampen, hvis man skulle have sejren. Aalborg var dog pisket frem til sejr, hvis der skulle være noget på spil i søndagens kampe. 

Og det lykkedes for nordjyderne, der arbejdede sig til en fin sejr mod hviderusserne, der traditionelt kommer med stærke mandskaber til de europæiske turneringer.

Der var nerve på i starten af opgøret, hvor det så ud til, at det kunne blive første mål, der ville blive afgørende for kampens udvikling. Aalborg kom med god fart i skøjterne, hvilket så ud til, at det ikke var noget, der var godt for Gomel, der ikke kunne følge med Aalborgs fart.

Gomel kom foran med 1-0 efter små otte minutters spil, da Pavel Razvadovski var efterladt foran mål, hvor han kunne sætte pucken over skulderen på George Sørensen med baghånden. Ikke den start, som hovedparten af tilskuere i Sparekassen Danmark Isarena havde ønsket sig på kampen.

Dog gik der ikke mere end et minut, før at der var bragt balance i regnskabet, da pucken endte ved Johan Skinnars, der scorede sit første mål for Pirates i denne sæson. Han var først over en puck, der kom fra målmandens benskinne, og han satte den sikkert i nettet.

Efter små 13 minutters spil endte pucken igen bag Gomels målmand, men dommerne skulle ud for at tjekke video igennem, da Martin Højbjerg lå oveni Gomels målmand, men efter et lille minuts kiggen på video, så kom de ud for at dømme mål, da Martin Højbjerg var blevet skubbet ind i målmanden, og derfor var uforskyldt i situationen, og målet blev godkendt.

Pirates sløsede dog lidt i egen zone nogle gange, hvor Gomel var farlige, men George Sørensen havde fundet storspillet frem til kampen, hvor han var medvirkende til, at Pirates kunne skøjte til pause oppe med 2-1.

Aalborg blev ved med at sløse i flere omgange i egen zone, men George Sørensen havde fundet flere store redninger frem, der var med til at holde Gomel nede på en scoring, da man var midtvejs ind i perioden.

Dramatikken indtraf efter små otte minutter, hvor Nikolai Nielsen skøjtede rundt om eget mål med pucken, og Yevgeni Dadonov kom rundt og satte en tackling i hovedet på Nielsen, der faldt til isen.

Stephen Anderson og Lasse Bo Knudsen ville begge have fat i ham, og det lykkedes til dels, men spillerne endte ovenpå Nielsen, der lå og blødte på isen. George Sørensen forsøgte at få spillerne til at give plads til Nielsen, hvilket til dels lykkedes. Nikolai Nielsen måtte udgå kortvarigt, men kom tilbage i løbet af perioden.

Dadonov blev sendt i bad, og Aalborg fik powerplay i fem minutter, hvor det lykkedes at score en enkelt gang ved Pierre-Olivier Morin, der hamrede pucken i nettet. Aalborg måtte tage en udvisning og resten af tiden blev det til fire mod fire, hvor Gomel var skarpest og fik reduceret til 2-3.

Aalborg kom igen i powerplay, da Pierre-Olivier Morin modtog en knætackling på midten af isen, men Aalborg fik ikke scoret i powerplay, men kort efter var det Nikolaj Carstensen, der var skøjtet frem, og han kunne sende pucken i nettet til 4-2. En scoring, der gjorde, at Gomel skiftede målmand, så Maxim Lubski overtog pladsen mellem stængerne. En stilling, der holdt perioden ud.

Aalborg startede 3. periode med at komme i undertal, og det var tæt på at koste, men afslutningen fra Ambrozheichik sad på den ene stolpe. Det var en hoppende puck, der endte ved ham ved et tilfælde, men han formåede ikke at udnytte muligheden. I den anden ende var Patrick Bjorkstrand tæt på, men han fik ikke ordentligt ram på pucken, og han missede chancen for at bringe Aalborg på 5-2.

Gomel begyndte at spille mere fysisk hockey, hvor Aalborg dog stod godt imod. Selvsamme Bjorkstrand tog turen fra egen zone og havde en god mulighed, men der kom en stav i vejen i afslutningsøjeblikket.

Midtvejs i perioden var Gomel tæt på at få reduceret, men pucken endte under den ene benskinne på George Sørensen, og selvom Gomel spillerne forsøgte at skubbe den over stregen, så blev der fløjtet af fra dommernes side.

Aalborg fik også muligheder for at score yderligere, der kunne være vigtige i forhold til et indbyrdes regnskab, hvis resultaterne i morgen, søndag, ender på en bestemt måde. Thomas Spelling modtog pucken på offensiv blueline, men skøjtede ikke langt ind, før han skød over mål, hvilket er et meget godt symbol på en Spelling, der ikke helt er der endnu.

Gomel kom i overtal med lidt over fem minutter igen af perioden, hvilket var en gylden mulighed for dem at komme tilbage i regnskabet, men i stedet var det Julian Jakobsen, der kom afsted mod mål, hvor han sendte pucken over gribehandsken på målmanden til stor jubel i Sparekassen Danmark Isarena. I samme undertal var Mikkel Højbjerg tæt på at gøre det til 6-2, men hans afslutning blev reddet.

Tiden løb af uret, og Pirates kunne notere sig en sejr på 5-2, og dermed tage et stort skridt mod SuperFinal. Pirates spiller den sidste gruppekamp søndag kl. 18.30 i Sparekassen Danmark Isarena mod lettiske HK Olimp.

Hvor mange point Aalborg skal hente for at komme videre, kommer an på resultatet i søndagens første kamp mellem Sheffield Steelers og HK Gomel, men 5-2-sejren lørdag var et fremragende udgangspunkt for Pirates. 


Skarpe Odense udnyttede Esbjergs fejl og vandt fortjent VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-SønderjyskE