Polen var sidste modstander inden VM, og de danske ishockeyherrer kan rejse til Prag med oprejst pande, efter en 3-1-sejr tirsdag aften. Sejren kom i hus i en hektisk slutfase i en tæt testkamp

Danmarks vej til VM i Prag går over en mindre polsk provinsby, Sosnowiec lidt uden for Katowice.

Polen var sidste testmodstander, inden det lørdag bliver alvor mod Østrig, og det blev en opmuntrende dansk indsats efter tre nederlag i træk mod Norge. Målene lod dog vente på sig i det polske.

Løverne bedst i indledningen

Danskerne kom bedst ud af starthullerne og fik lagt et fint pres de første fem minutter. Den helt farlige afslutning blev det dog ikke til fra danskernes side. Tættest på var Nick Olesen, der i et godt raid fik sat et par polske spillere. Afslutningen gik dog i skøjterne på en polsk back.

Lidt efter lidt fik polakkerne spist sig ind i kampen. Efter ni minutter fik værternes Filip Komorski sendt en slagskudsafslutning mod Frederik Dichow i det danske mål.  Dichow havde dog frit udsyn og ingen problemer med at afværge de polske tilnærmelser.

Det var dog startskuddet til et mindre polsk overtag midtvejs i 1. periode. Paradoksalt var det her danskerne fik de største chancer. Olesen og Alexander True slap af sted i en omstilling. Midt for mål fik True dog ikke ram på Olesens spidse pasning ind foran målet.

Danskerne fik igen skabt momentum med et par afslutninger mod polakkernes mål. Joachim Blichfeld fik sendt David Sabolotny ud i en gymnastisk øvelse med en afslutning helt ude ved stolpen.

Danmark var igen på færde få øjeblikke senere Christian Wejse fik en dobbeltchance, og i anden omgang var det tydeligt, at polakkernes keeper ikke vidste, hvor pucken var, men hjemmeholdets defensiv fik afværget.

I takt med at 1. periodes afslutning fik danskerne sat sig totalt på opgøret. Alexander True slap fri og forsøgte sig med en ’tunnel’ på den polske keeper. Dog uden held. Danskerne havde masser af chancer, men David Sabolotny fik lukket af.

Dansk dominans erstattet af polsk pres

Danskerne var til aftenens opgør forstærket med Alexander True, de tyske sølvvindere Brugisser, Wejse og Scheel og rutinerede Jesper Jensen Aabo fra Klagenfurt, og sammenholdt med at spillerne i den oprindelige trup er blevet mere sammenspillet i VM-campen, var det tydeligt, at der var kommet mere fart og fysik i danskernes spil i forhold til de to kampe i Norge for nyligt.

Aftenens andenkæde med Nick Olesen, Alexander True og Mathias From gjorde sig tydeligst bemærket i den første halvdel af kampen. True og Olesen med fysik. From med sine hurtige rush fra defensiv til offensiv zone. Det var dog polakkerne, der fik den første chance i de midterste 20 minutter. En firsttimer-afslutning i højre side gav Dichow lidt udfordringer, men han var hurtigt over returen.

Danskernes første chance i 2. periode tilfaldt Patrick Russell. Han satte godt tempo op ad banen og skar ind foran den polske målmand, der dog fik forstyrret danskeren i skudøjeblikket. Danskerne var ikke nær så pucksikre i 2. periodes indledning som i de første 20. Anders Koch laver en opspilsfejl i egen zone. Kacper Macias opsnappede pucken, men sendte den lige på Dichow.

I kølvandet fik Polen skabt et pres, og til tider var der lettere paniske tilstande foran den danske målmand. I flere omgange overløb den polske offensiv den danske defensiv, men Frederik Dichow holdt stand.

Spillet hang overhovedet ikke sammen for danskerne midt i 2. periode, mens polakkerne virkede til at have meget nemt ved at skabe chancer. Mod slutningen af perioden var det dog danskernes tur til at spise sig tilbage, og fik sat et par afslutninger mod det polske mål. Blandt andet fik Bruggisser sendt et tungt slagskud afsted mod Polens mål. Den sad dog lige på den velspillede polske keeper.

Efter 14 minutter af 2. periode var det Frederik Storms tur til at udfordre Polens defensiv. Markus Lauridsen sender pucken ind foran mål til Storm, men heller ikke Storm fik overlistet Polens målmand.

Mål på bagkant af powerplay

Vi skulle hen til godt fem minutter før 2. periodes udløb for at finde første udvisning i en kamp, der bestemt ikke var svinsk.

Nick Olesen forsøgte sig med to first-timere - og såmænd en afslutning mere i det overtalsspil. Danskerne fik lagt et godt tryk uden der dog var gevinst på måltavlen i første omgang.

Det var der dog øjeblikket senere. Phillip Bruggisser forsøger sig i sekunderne efter overtallet med et skud. Det strejfer både venner og fjender på vej ind mod mål. Pucken ryger ind under skinnerne på den polske målmand og på millimetermål godkender dommerne scoringen på en puck, der lige præcis passerer mållinjen. 1-0 til Danmark. Et mål der i øvrigt først blev tilskrevet Alexander True, der har været en af ’vennerne’ foran det polske mål. Siden fik Markus Lauridsen æren af scoringen. Danmark med føringen, men Polen med spillet og chancerne i store dele af 2. periode.

Hæsblæsende start på sidste periode

Spillerne var knapt kommet ud til 3. periode før Danmark havde fordoblet føringen, og målet mindede faktisk en smule om det første. Matias Lassen sender en forholdsvis blød afslutning mod mål fra blå linje. Den strejfer en polsk stav og overlister David Sabolotny i Polens mål. Inde foran mål får Mikkel Aagaard lige skrabet pucken det sidste stykke over stregen.

Armene kommer dog hurtigt ned igen. Få minutter senere får Bartosz Fraszko overlistet Frederik Dichow, der ellers havde ageret dansk mur i den polske provinsby denne tirsdag aften i maj.

Hvor specielt første periode bar præg af stillingskrig, så var der til gengæld åbnet for de offensive sluser i åbningen på tredje periode. I kølvandet på de to mål fik begge hold sendt et skud hver på stolpen, og der var masser af ’end to end’-hockey.

Danskerne kom under pres med syv et halvt minut igen. Afventende udvisning til Alexander True, og har var den polske offensiv nærgående. Dichow måtte ned på ryggen for at blokere en løs puck. I selve overtalsspilet slipper Polens nummer 14 Domonik Pas alene ud fra banden og fri tæt på mål får han sendt en afslutning afsted, som Dichow dog får kroppen på.

Polen får flere nærgående forsøg afsted i overtalsspillet, men Danmark klarer frisag.

Rollerne var byttet om med godt 10 minutter tilbage af 3. periode. Polens målscorer Kacper Macias får staven ind mellem skøjterne på Matias Lassen i Danmarks zone og bagefter er det Filip Komorski, der må ud. Enestående mulighed i næsten halvandet minuts fem mod tre for Danmark.

De helt store udebliver dog. Patrick Russell kommer dog dybt ind i den polske zone, men afslutningen bliver sendt lige på keeperen. Øjeblikket efter er det Markus Lauridsen med et slagskud midt for mål, men også Löwen Frankfurt-spilleren må også se sit forsøg reddet.

Mølgaard blev matchvinder

Til gengæld var der gevinst i overtalstombolaen momentet senere. Bruggisser sender en afslutning langt forbi mål, men pucken havner hos unge Oskar Fisker Mølgaard der fra en spids vinkel sender pucken ind. Vigtigt mål i en fase af kampen, hvor den balancerede på et knivsæg. Fremragende mål af Mølgaard, og hvis det var meningen af Bruggisser skulle sende pucken så langt forbi mål med fuldt overlæg, så er det også klasse af ham på assisten.

Efter målet forsøgte Polen sig sporadisk, men luften var gået af ballonen. Danskerne fik en god chance i to mod én, men kvaliteten i afslutningerne var ikke god nok i den situation. Danskerne kom på ny i undertal øjeblikket efter. Anders Koch får ramt en polsk spiller med staven, og må ud i boksen.

Det gav dog ikke noget udbytte på måltavlen, og dermed kan danskerne skrive første sejr på tavlen ovenpå tre nederlag i træk mod Norge.

Fin dansk kynisme i en tæt kamp mod Polen, hvor Alexander True, Phillip Bruggisser, Nick Olesen og Frederik Dichow var fire af de mest fremtrædende spillere i sejren mod Polen.

Gaths tropper kan dermed tage til nabolandet Tjekkiet og VM med en succesoplevelse, men det defensive spil skal der dog strammes op på, når ishockeyløverne lørdag spiller første VM-kamp mod Østrig.

En kamp, der spilles 16.30 og kan ses på TV3+ og Viaplay.

Rungsted er klar med ny - og også velkendt - målmandsduo DANMARK MØDER "DE HVIDE ØRNE" i sidste VM-test