Når nu VM ikke blev til noget, blev dommerprisen i stedet prikken over i'et for Henrik Haurum

- Når jeg ikke kunne komme til VM, er det her prikken over i’et i 2020. En stor anerkendelse, siger Den Gyldne Fløjte-vinder Henrik Haurum i et interview med BT om den nylige kåring, der fandt sted i forbindelse med den seneste tv-kamp i Esbjerg.

Det var et plaster på såret ovenpå et VM i Schweiz, hvor Haurum for første gang nogensinde var udtaget og var blandt de bedste linjedommere i verden.   

- Heldigvis kommer der andre VM’er. Jeg krydser fingre for, at jeg også bliver udtaget i 2021. Jeg er lige så ambitiøs og arbejder lige så hårdt som spillerne for at komme til tops og møde de bedste, siger han. 

Henrik Haurum dømmer to kampe om ugen og supplerer med løb og vægttræning fire gange om ugen. Samtidig passer han sit arbejde som medejer af et entreprenørfirma.

- Mange af de ældre dommere som Søren Helbo, Claus Hansen og Morten Thomsen var en fantastisk inspiration og hjælp for mig. Jeg satte mig tidligt store mål. Allerede for ti år siden sagde jeg, at jeg ville til VM. Det mål har jeg arbejdet hårdt for, siger Haurum til BT - og understreger, at det er nødvendigt for dommerne at blive endnu mere trimmede sæson for sæson. 

- Jeg kan mærke, at det spillemæssige niveau er blevet højere. Derfor stilles der også større krav til dommerne. Jeg føler, vi bliver bedre, og at miljøet omkring dommerne er blevet mere professionelt. Jeg kan lide at dømme med nye, unge dommere. Der er talenter på vej, siger han. 

Årets dommer de sidste ti år:
2011: Asger Krog
2012: Jan Bigum
2013: Asger Krog
2014: Thomas Buchardt Andersen
2015: Jacob Grumsen
2016: Jan Bigum
2017: René Vejs Jensen
2018: Mads Frandsen
2019: Mads Frandsen
2020: Henrik Haurum


Heinz Ehlers evaluerer: Frederikshavn, Aalborg og Herning VIDEO: Højdepunkterne fra Herning-Rødovre