30 Metal Liga-dommere er på plads efter sæsonens dommerseminar

Er du en af dem, der brokker sig over dommerne i dansk ishockey, så kan du glæde dig over, at de har det hårdt i weekenden. 

Er du en af dem, der søger ekstra kvalitet og finesse hos "striberne" og samtidig glæder dig over, at et rekordstort antal danske dommere er ude for at dømme internationalt for øjeblikket, kan du klappe i hænderne.

I denne weekend er der nemlig næppe tvivl om, at de danske dommere bliver testet på både fysik og evnen til at agere med spillere og ledere, når det igen går løs på isen.

Danmarks Ishockey Union har nemlig de 40 bedste dommere samlet på den traditionelle og ganske hårde første dommercamp i sæsonen.

Her er både dommerkundskab og regelkundskab i højsædet. 

- Det er vores efterhånden traditionsrige dommerseminar, hvor 40 dommere er plads. 30 af dem ender med at dømme Metal Liga efter træningskampene. Nogle stykker af den "gamle generation" er stoppet, men vi har også fået nye og spændende trainees ind, forklarer Kim Pedersen, der er dommeransvarlig og ligachef hos Metal Ligaen.

Der vil være fokus på ensretning af især bedømmelseskriterier for store straffe og udvidet brug af Spiideo (dommernes videosystem) i evalueringen og udviklingen. Samtidig vil dommerne i Herning blive testet fysisk - både på og uden for isen. 


Rødovre ude efter revanche 12-dommer-systemet indføres i aften