Nikolaj Krag-Christensen blev matchvinder i straffeslag i Frøs Arena

SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 4-3 (1-0, 2-2, 0-1) 1-0 Kun små 1600 tilskuere havde fundet vej til Frøs Arena i Vojens søndag eftermiddag, hvor de nordjyske høge fra Frederikshavn var på besøg.

Det blev en underholdende match, der startede med sønderjysk dominans, men fik en ganske hektisk og til tider dramatisk afslutning, efter gæsterne havde ædt sig ind i kampen.

Kampens første tyve minutter var med tung sønderjysk dominans. Allerede i matchens første skifter var det tydeligt, at SønderjyskE ønskede at sætte dagsordenen og Charlie Combs med en flot solotur og Oliver Gatz med et ganske velplaceret skud havde begge bud efter føringsmålet.

En af de få muligheder til udeholdet tilfaldt Sebastian Brinkmann men her var fødselar Nicolaj Henriksen på plads.

Hjemmeholdet gjorde til tider, hvad der passede dem og var det ikke for Galansky, kunne stillingen allerede halvvejs i perioden have været 3-0, men den stærke keeper hev den ene store redning efter den anden frem.

Charlie Combs var her der og alle vegne de første tyve minutter. Han havde selv flere kvalificerede forsøg og fodrede også kædekammeraten Anders Biel med et par gode oplæg, som dog ikke blev omsat til scoringer.

Galansky var ved at have fordoblet de grå hår på værternes bænk, da sønderjyderne for første gang fik chancen i power play.

En disciplin sønderjyderne ikke har mestret specielt godt indtil videre denne sæson, men denne gang var de særdeles effektive. Hurtig puckomgang og så firsttimede Villiam Haag gummiskiven ind til en meget fortjent 1-0-føring.

Det var fortsat hjemmeholdet, der dikterede spillet og Nikolaj Krag samt Steffen Frank burde have øget føringen, men gæsterne slap nådigt med et enkelt mål imod efter tyve minutter.

White Hawks kom ind i kampen
Anden periode blev en noget mere jævnbyrdig affære. White Hawks fandt langt mere rytme i spillet og lurede helt tiden på de hurtige omstillinger. Samtidig sneg der sig langt flere fejl ind i hjemmeholdets spil, hvor man ofte valgte de svære løsninger frem for de nemme.

Spillet foregik, modsat første periode, i begge ender af isen men det var igen SønderjyskE, der kom på måltavlen. For anden gang denne eftermiddag, var det svenske Villiam Haag, der lynede, da han knapt midtvejs i perioden sendte hjemmeholdet op med to.

Galansky var tydeligt skuffet over at have lukket målet ind fra en spids vinkel.

Kort efter var en af gæsternes bedste, Sebastian Brinkmann tæt på en reducering. Den klarede Henriksen, men kort efter måtte han overgive sig. Suisto var skarpretter, da han let og elegant rundede Valdemar Ahlberg og sendte pucken fladt ind bag Henriksen. Det varede dog ikke længe, før værterne slog tilbage.

En sjælden fejl fra Galansky, gav Tjarnstrøm let spil med at sende Steffen Frank på skudhold, og den gamle målræv svigtede ikke. SønderjyskE jagtede yderligere en scoring, men agerede til tider hovedløst og man solgte i flere situationer Nicolaj Henriksen i målet.

Med godt et minut til pausen udnyttede gæsterne iskoldt, da SønderjyskE hang med tre trætte forwards i offensiv zone. White Hawks vendte lynhurtigt spillet, satte et par snilde pasninger sammen og satte en flot reducering ind ved Daniel Trkulja.

3-2 efter fyrre minutter, og udeholdet var helt med efter kun at have ageret statister de første tyve.

Dramatisk tredje periode
Det blev en ganske intens og dramatisk tredje periode. White Hawks havde via en solid midterperiode fået langt mere tro på muligheden for point. Periodens første ti minutter var gæsterne derfor de mest målsøgende, hvor både en stærkt spillende Trkulja og unge Christoffer Åkesson havde bud efter udligningen.

Midtvejs i perioden var det så hjemmeholdet, der var tæt på, da William Boysen testede Galansky. Herfra startede så dramatikken.

Mads Iversen med en hård tackling på Charlie Combs. Dommerne enten så det ikke eller mente tacklingen var ok. Combs var ikke enig og bød Iversen op til isdans og amerikaneren røg til afkøling.

Overtal til gæsterne og tæt under mål, mente Steffen Frank at Thomas Søndergaard gik for hårdt til Henriksen. Frank fjernede Søndergaard med et par knytnæver og så røg måtte også rutinerede Frank i skammekrogen. Fem mod tre til nordjyderne i fyrre sekunder.

SønderjyskE krigede i boksen og red for en stund stormen af, men trængslerne var ikke ovre. Lidt skærmydsler foran gæsternes mål og det takserede dommerne til endnu en udvisning. Igen til hjemmeholdet.

Denne gang var det Anders Biel, der måtte tage de tunge skøjtetag ud i straffeboksen.

Utilfredsheden med dommerne var stor i Frøs Arena og da den ene af kampens to hoveddommere kort efter faldt uheldigt og skadet måtte forlade kampen, var det til jubel fra dele af lægterne. Ikke en specielt sympatisk måde at udtrykke sin utilfredshed med dommerpræstationen.

Gæsterne bevarede overblikket og Daniel Trkulja sænkede med to minutter på klokken pucken med et velplaceret skud. 3-3 i Vojens efter tres begivenhedsrige minutter. I en chancefattig overtid var det atter dommerne der kom i fokus.

Først lignede det en tripping der forhindrede en friløber til Charlie Combs, der ikke blev dømt. Og sekunder senere blev så Wiliam Boysen i stedet sendt til afkøling, da han hookede en fri Christoffer Åkesson inde foran mål.

Nyt overtal til nordjyderne. Halvandet minut tilbage og endnu engang fightede boksen hos sønderjyderne fortrinligt. Personificeret ved Daniel Galbraith, der blokerede et slagskud og dårligt kunne kravle ud i boksen. Ingen scoring og derfor måtte der straffeslag til for at finde en vinder.

Her blev den tidligere White Hawks-spiller Nikolaj Krag den store helt for SønderjyskE, da han på både første og fjerde forsøg smækkede skiven forbi Galansky og sikrede værterne bonus pointet.

To point til SønderjyskE som burde have lukket kampen allerede i første periode, men endte med at vakle på randen af knock out i kampens slutfase, mod et stærkt fightende White Hawks-hold, der aldrig gav op.

Bedste spillere var for SønderjyskE Villiam Haag og for gæsterne løb Daniel Trkulja med hæderen. To af de bedre svenskere, der er kommet til Metal Ligaen de senere sæsoner.

Effektive Esbjerg vandt uden problemer i Rødovre OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy