Herning fik to point efter en kamp der kostede nye navne på det midtjyske lazaret. Mathias From og Miska Humaloja udgik med hovedskader i 5-4 sejren over Esbjerg.

Herning Blue Fox - Esbjerg Energy: 5-4 (2-2, 2-2, 0-0) 1-0

To sårede mandskaber skulle dyste om tre point, men Herning kunne dog glæde sig over at have Brett Perlini tilbage i truppen. I forhold til sidst manglede man dog også Kevin Tansey, mens Esbjerg savnede tre mand til aftenens kamp.

Esbjerg lynstartede med en scoring efter blot 31 sekunder. Mac Carruth gav en retur og Cameron Brown var hurtig til at sende pucken i nettet.

Herning var tæt på at slå tilbage da Mathias From gik rundt om målet, mens blikket for mange var rettet på Miska Humaloja der slog sig kraftigt.

I stedet fordoblede vestjyderne føringen, da Christian Mieritz umotiveret passede pucken på bladet af Søren Nielsen, og han var iskold i sin afslutning. 2-0 til Energy efter mindre end to minutter.

Den finske center vendte i øvrigt ikke tilbage, så Perlini måtte altså op i fulde omdrejninger i sit comeback. Pekka Tirkkonen tog sin time-out og man kunne vel også ane yderligere et par panderynker på cheftræneren over skadessituationen.

Juuso Walli fik en stor chance for at øge yderligere, men denne gang var Mac Carruth på plads.

En smuk solotur af Mathias From førte til en god afslutning fra nordjyden, og inde foran kunne Brett Perlini slå pucken i nettet i luften. Smuk scoring af From og Perlini med hver deres tekniske detalje.

Så gik det ellers lige så stærkt for Blue Fox som det gjorde tidligere for Esbjerg. Kasper Simonsen lagde en flad puck på mål og så kunne Morten Poulsen styre pucken mellem benene på Mathias Seldrup.

Tidlige julegaver

Brett Perlini var altså tilbage på is for Herning, og hvis man var i tvivl om hans værdi for holdet, så var man det ikke efter aftenens kamp. Endnu engang var han først over en retur fra Seldrup der kun halvklarede forsøget fra From. 3-2 til Herning.

Målet sendte Energy frem over isen i jagten på en udligning, og Rasmus Bjerrum var tæt på med et riv snert over overliggeren. Stillingen på måltavlen så dog generelt ud til at passe midtjyderne bedre da man kunne tage afsæt i en disciplineret defensiv.

Midtvejs i perioden, og kampen, fik Esbjerg så pludselig udlignet. Stærkt arbejde inde foran mål betød at Will Merchant sled sig fri og kunne styre pucken ind bag Carruth.

Udligningen fik dog ikke lov at stå længe for Andris Dzerins ville det anderledes. 22 sekunder efter pucken igen blev smidt smækkede letten en løs puck i netmaskerne.

Det var i sandhed en kamp der ikke var til at blive klog på, men altså nu 4-3 til Blue Fox.

En styring fra Thomas Andersen var tæt på at snyde Seldrup få minutter senere, og også Morten Poulsen var nærgående tæt under mål.

Jeff King stødte med frem minuttet senere, og han blev perfekt sat op af Merchant. Canadieren misbrugte dog på det skammeligste, men Henrik Mærsk tog revanche for sin holdkammerat kort efter. Et passivt Herning-forsvar uddelte endnu en tidlig julegave og Cam Brown kunne sætte ham perfekt op.

Kort inden anden periode var slut skete det værst tænkelige for Herning så. Mathias From blev ramt af en knaldhård og høj tackling fra Travis Brown, der i sin tackling lettede skøjterne fra isen set ud fra denne skribents synspunkt. Dommerne skønnede der var tale om et rent hit. Tydeligvis ikke enighed på lægterne i Herning. From udgik med en hovedskade.

Afgørelse i straffeslag

Uden Mathias From og Miska Humaloja så det mere end svært ud for Herning - i det hele taget var det svært for Tirkkonen at stille tre kæder. Begge udgik altså med noget, der lignede hovedskader.

Tredje periode startede ganske rodet ud og med et par episoder der burde have kostet en udvisning. Casey Gilling fandt Oliver Kjær med en flot pasning, og i den anden ende var Morten Poulsen tæt på med en halv friløber.

Herning måtte næsten have fokus på at slippe helskindet fra kampen i en tredje periode der var præget af skærmydsler hele vejen igennem, men man kom stadig frem til sporadiske chancer.

Alt lå klar for Esbjerg der alligevel aldrig formåede at trykke værterne i bund, og mod slutningen af perioden tog man også en unødvendig udvisning.

De uprøvede konstellationer i powerplay fik dog ikke skabt noget særligt, og derfor måtte kampen i overtid.

Esbjerg vadede i chancer i de fem minutters overtid - ikke mindst ved et stolpeskud fra Travis Brown sekunder før tid. Mac Carruth pillede fem straffeslag, og så kunne Andris Dzerins kalde sig for matchvinder.

OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs OPTAKT: Herning Blue Fox-Esbjerg Energy