Odense havde masser af tryk på i Herlev-zonen, gæsterne kæmpede til sidste sveddråbe og endte med at vinde i overtid

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 1-2 (0-1,1-0,0-0) 0-1 Der var tyrolerfest i Odense, hvorfor musikken primært var tysk-inspireret. Forfesten i foyeren skabte god stemning i den fynske hule, der også havde besøg af 30-40 ret ihærdige Herlevfans. Både Bulldogs og Eagles kørte på isen med håbet om en plads i Metal Final4 og derfor var de to vældig disciplinerede mandskaber, man så på isen. Udvisningerne faldt sparsomt og dommerne lod aktørerne spille lige til grænsen.

Så det var næsten slutspilsagtigt i den fynske udgave af Spar Nord Arena, hvor Paul Thompson med sikkerhed havde advaret sine folk om Herlevs powerplay. Derfor tog briten sig formentlig til hovedet, da Radim Piroutek lavede en crosschecking i offensiv zone, der kostede kampens første udvisning.

Herlev har i Anton Johansson og Joseph Jonsson to af ligaens bedste imports og efter at Odense-boksen havde forsømt at få pucken op i modsatte ende to-tre gange, fik Johansson og Jonsson lejlighed til at spille pingpong et par gange, inden Jonsson med et fladt skud sendte pucken i nettet bag Mitch Gillam.

0-1-scoringen faldt efter 6:37 minutter efter en start, hvor Odense trykkede på uden at få presset pucken ind i Herlev-buret. I resten af perioden bølgede spillet frem og tilbage med et par gode muligheder til begge hold. Størst til Markus Jensen, da Radim Piroutek på fineste vis serverede pucken i en to mod en-situation.

Herlev manglede både Mathias Hansen, Daniel Petersen og ikke mindst den pt. flyvende Oliver True, og det sendte Magnus Povlsen op som wing. Hos Odense var Mathias Mølgaard, Rasmus Simonsen og Oliver Villadsen parkeret på tribunen.

Der gik ikke mange minutter af anden periode, hvor Herlev-kontingentet på lægterne råbte målmand Erik Hanses navn. Svenskeren i Eagles-buret var den absolutte hovedperson i anden periode, der langsomt, men sikkert formede sig som et stort pres mod gæsternes mål.

Der var stor offervilje hos gæsterne, og mens Odense-spillerne skød og skød – Skvorcovs var endda ”en mod nul” foran Hanses og Harijs Brants skød på stolpen – så blev appellerne for en udvisning til Herlev også større. Ørnene var presset.

Udligningen kom i slutningen af anden periode, da Herlev fik en afventende udvisning. Tommy Muck var frisk og brød mønstrene, da han tog en tur rundt i zonen med pucken. Hans pasning endte hos Travis Hamonic, der skød på mål. Inde foran stod Markus Jensen og styrede pucken ind. Herlev appellerede for ulovligheder inde omkring Hanses, men målet stod og de to mandskaber gik til anden pause med 1-1.

Herlev så gode præstationer af unge spillere som Peter Lauritzen og Philip Rafnsson, der begge arbejdede forbilledligt. Selvfølgelig fik topspillerne umådelige mængder istid hos de sort-gule og man må bare sige, at svenskerne og Luis Blak Olsen var en fornøjelse at se, når de nu og da fik tid i Odenses forsvarszone.

Hos Bulldogs var Radim Piroutek den evige kilde til uro, men i tredje periode ville fynboerne brodere pucken helt ind over stregen. Det var ikke konsekvent nok, hvad Bulldogs leverede i offensiv zone og kampen var stadig på 1-1-vippen med 10 minutter igen.

Da Anton Johansson fik en udvisning med syv minutter for en høj stok på landsmanden Thelin, lignede det en potentiel afgørelse på kampen. Men et sløset Bulldogs-powerplay blev forspildt, også fordi Herlev-spillerne ofrede liv og lemmer for at stoppe hjemmeholdets skud. 2063 tilskuere var på plads til en åben afslutning på den ordinære tid, hvor trykket på Herlev-målet blev større som minutterne skred frem.

Det blev afbrudt med tre minutter igen, da Martin Larsen slashede Lindqvist-Hansen i en nærkamp bag mål. Men offerviljen var ligeledes fremragende i Odense-forsvaret, Herlev fik ikke spillet stjernerne op og dermed forblev det ved 1-1 efter 60 minutter. Overtid!

15 sekunder inde i overtiden fik Anton Johansson sin anden udvisning for en slashing. Herlev-kaptajnen var på ingen måde enig i kendelsen, men nu var det Herlevs boks, der skulle spille ”for overlevelse” og det gjorde gæsterne til UG.

Med to minutter tilbage af overtiden fik Nicolai Weichel såmænd chancen med en friløber, men Hanses reddede både forsøg et og to. Et halvt minut senere faldt afgørelsen. Tobias Åhström og Anton Johansson kom af sted i en to mod en. Åhström ventede og ventede med tværpasningen, og den kom aldrig.

I stedet trak svenskeren på fineste vis sit skud op i nærmeste hjørne. 2-1 og to point til gæsterne efter en glimrende ishockeykamp i Odense. Begge hold bevarer en fornuftig chance for en plads i Metal Final4.

Esbjerg snuppede to point i intenst drama OPTAKT: Herning Blue Fox-Aalborg Pirates