Esbjerg havde kniven for struben, hvis top 4 stadig skulle være en mulighed for vestjyderne. To point i dag mod White Hawks i en svær udekamp

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 1-2 (0-0, 0-0, 1-1) (0-0) (0-1)

Esbjerg byder sig til i top 4, efter sejr i Frederikshavn her til eftermiddag. Det var ret beset sidste chance, men en god uge for vestjyderne, med først to sejre over Rungsted, og igen i dag på udebane i det nordlige Danmark, øjner Jason Jaspers tropper nu for alvor at komme mellem de fire bedste hold. Sejren kom godt nok første efter straffeslag, men de to point, og dermed otte i den her uge, luner godt for vestjyderne, som man ikke helt skal afskrive i kampen om at indlede slutspillet med en hjemmekamp, og fordel i en eventuelt kamp syv.

Ganske jævnbyrdig første periode blev vi vidne til, hvor det til tider også var livligt spil i begge ender. De helt store chancer udeblev, selvom der blev afsluttet flittigt hos begge mandskaber. Men det var hold der ville frem over stepperne, og det gav en underholdende periode at begynde med, trods ingen scoringer.

Andreas Grundtvig gjorde god væsen af sig for Esbjerg i første periode, og testede også ved enkelte lejligheder høgenes ankermand Mathias Seldrup. I den anden ende sprællede Eamon McAdam ganske fint, og var sikkerheden selv, de gange hjemmeholdet forsøgte sig.

Vi fik heller ingen mål i anden periode, men underholdningen var dog stadig fremragende. Der blev givet og taget af et godt hjerte, og fighten stod i højsædet i begge lejre. Måske Esbjerg med en lille smule mere dominans i perioden, nok også takket være to Elias Ulander udvisninger. Seldrup stod dog med stor sikkerhed i høge-buret.

Det gjorde McAdam bestemt også hos vestjyderne, og den ene gang han ikke så pucken, ja der var det overliggeren der stod i vejen. Det var Nikolaj Krag der fyrede af for hjemmeholdet, og forståelig ærgrelse hos den gode Krag.

Udvisninger havde vi tre af i anden periode, men der kunne nok godt være blevet dømt nogle flere. Grumsen og Hofferd tillod meget i eftermiddag, og så længe det går begge veje, kan man ikke klandre den linje.

Det var tæt som bare pokker, og det fortsatte i tredje periode. Der skulle en fejl til, inden vi fik åbnet scoringen i Nordjyske Bank Arena. Bumagin mistede pucken tæt ved banden, og så kørte Esbjerg kontra med fire mand. Her stod Felix Scheel pludselig fri med pucken foran Seldrup, og den målfarlige Esbjerg forward sendte sikkert pucken ind i netmaskerne.

En anden målfarlig herre, Lucas Andersen, var manden med udligning fire minutter senere. Han modtog en pasning fra bag mål, og så stod han klar til at hugge skiven ind bag en ellers storspillende McAdam.

Virkelig tæt, og begge hold sloges det bedste de havde lært. Det må have været en fryd for øjet at se hos de to trænere, hvordan der bare blev arbejdet. Ægte play-off hockey vi blev vidne til i store dele af kampen.

Selvfølgelig skulle denne her kamp ikke afgøres efter 60 minutter. Begge hold havde fortjent point, og nu var spørgsmålet blot, hvem der løb med det ekstra point der spilles om.

Esbjerg med et par giftige chancer i de fem minutters overtid, men der skulle straffeslag til at afgøre sagerne i det nordjyske. Den vandt Esbjerg med to scoringer af Scheel og Kerbashian, og kunne dermed stemple hele otte point ind på kontoen i denne uge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VIDEO: Højdepunkter fra Frederikshavn-Esbjerg VIDEO: Højdepunkter fra Rungsted-Herning