Esbjerg Energy henter den 31-årige canadier center Kale Kerbashian til Esbjerg.

- Mit kendskab til og interesse for Esbjerg blev skabt gennem cheftræner Jason Jaspers. Jeg kender ham fra vores fælles hjemby i Ontario. Han kontaktede mig og vi havde nogle gode og konstruktive samtaler, som gjorde mig interesseret i at tage til Esbjerg, fortæller Kale Kerbashian i en pressemeddelelse, hvor den nye mand i Vestjylland præsenteres således: 

- Kale passer rigtigt fint ind på vores unge mandskab. Vi har søgt efter noget rutine, som kan kompensere for andre spilleres manglende erfaring, og den kan typisk hentes hos ældre spillere. Vi har søgt en erfaren spiller, som kan støtte nogle af de yngre, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Kale spillede de første syv sæsoner som professionel i amerikanske klubber. Han valgte at takke ja, til en europæisk mulighed og spillede to sæsoner i Slovakiet og i Tyskland. Det er vigtigt at have erfaringer med de større europæiske baner, og det har Kale Kerbashian.

Kale Kerbashian har spilet 227 kampe i ECHL, hvor det blev til 64 mål og i alt 171 point. I Slovakiet har den 181 cm høje center spillet to sæsoner for HK Nitra, hvor han er noteret for 102 kampe, 29 scoringer og 74 point. I DEL 2, har canadieren spillet 64 kampe, scoret 24 mål og kan bryste sig af 64 point.

- I en sport som ishockey er vilje og motivation en absolut nødvendighed. Vi er afhængige af spillernes sult efter sejre og succes og søger derfor sultne spillere. Kale har en god mentalitet og indstilling, som han kan videreformidle til de yngre og mindre erfarne spillere.

- Vi har fundet en center, der vil vinde. Derfor er jeg helt tryg ved Kale. Min forventning er, at han kan inspirere, de mindre erfarne spillere og lære dem, hvordan en professionel lever, så han bliver vigtig for holdet, fortsætter Energy-coachen.

- Som en ældre spiller er det oplagt, at jeg skal vise de yngre vejen frem gennem handling og det gode eksempel. Jeg vil gerne vise, hvordan man agerer som en ansvarlig og god holdkammerat. Det er vigtigt for mig, supplerer den nye Esbjerg-center.

Kale Kerbashian og Jason Jaspers er begge født i Thunder Bay i den canadiske provins Ontario. Thunder Bay har godt 100.000 indbyggere er beliggende i den nordvestlige del af Ontario ved Lake Superior.

- Kale er dygtig på skøjterne og er en playmakertype. Han er en klog spiller, der passer til de store europæiske baner, så vi glæder os til at se ham i den gule trøje. Han kan få stor betydning for holdet, så aftalen er vigtig, understreger Jason Jaspers.

- Det siger sig selv, at jeg vil gå efter succes til holdet. Den vil også smitte af på mig. Så jeg håber på at vi vil præge toppen af ligaen og jeg drømmer da også om masser af mål. Så jeg glæder mig, til at komme i gang slutter Kale Kerbashian.


RETRO: Lykkes det endelig Heinz og Jens at komme til OL? CAM BROWN skifter til Troja-Ljungby