Andreas Grundtvig blev helten for Esbjerg da han i overtiden sendte pucken i åbent mål til 3-2. Således skal holdene igen i aktion på søndag i Esbjerg.

Herning Blue Fox - Esbjerg Energy: 2-3 (0-1)(2-0)(0-1)(0-1)

Grundtvig gjorde det igen!

Esbjergs overtidsekspert skulle kun bruge 30 sekunder denne påskefredag, hvor han på et fint oplæg fra Philip Schultz satte Esbjergs 3-2-scoring og dermed afgørelsen på kampen, der bragte serien ud i mindst seks kampe.

Imponerende comeback af Esbjerg, der næsten var nede i sækken, da samme Andreas Grundtvig udlignede til 2-2 dybt inde i tredje periode på et tidspunkt, hvor Herning-tilskuerne formentlig allerede var begyndt at tænke frem mod den første DM-finale.

Tilbage til start:

De fleste havde sikkert spået et Blue Fox mandskab, der kom ud med ild i øjnene og forsøgte at overmande gæsterne fra start. Der var da også godt med tempo i jernene, men det var faktisk Esbjerg der stod for de fleste afslutninger i kampens spæde begyndelse.

Herning noterede sin første farlige afslutning, da Brett Perlini havde bud efter det korte hjørne, og i den anden ende var Andreas Grundtvig kølig i hovedet inden skuddet dog strøg forbi mål.

Det var i det hele taget en herlig start på kampen med god intensitet og masser af fart, men særligt Jason Jaspers kunne være godt tilfreds med måden, gæsterne tacklede omstændighederne.

Esbjerg kom således også fortjent foran på en flot detalje fra Cam Brown. Mac Carruth tog netop tilløb til en sideforflytning, og det udnyttede amerikaneren til at lægge pucken i mål ved forreste stolpe.

Blue Fox havde endnu ikke rigtig fået spillet til at hænge sammen, men man lod sig omvendt heller ikke ryste af scoringen fra gæsterne. Det var også uhyre tæt på en udligning, da Mathias Bau tæt under mål smed pucken på tværs hvor både Morten Poulsen og Andris Dzerins lurede ved bagstolpen.

Esbjerg fremstod dog stadig som det farligste hold, og det var millimeter fra at Philip Schultz fordoblede føringen, da hans afslutning prellede af på overliggeren.

Herning vendte marginalerne

Mads Christensen skød løjerne i gang i anden periode da han pludselig fik tid og plads, men Mathias Seldrup reddede i to omgange for gæsterne.

Phil Marinaccio har været lidt stille i denne serie, men også han var tæt på at sende Blue Fox på tavlen. En sprællende Seldrup formåede på en eller anden måde at holde pucken ude, og det gælder som bekendt om at have marginalerne på sin side i disse kampe.

Herning blev mere og mere nærgående, og på lægterne i Kvik Hockey Arena var man ikke i tvivl om at en udligning hang i luften. Esbjerg lurede dog samtidig på mulighederne, og Oliver Kjær var tæt på med en afslutning mod det fjerne hjørne.

Også Casey Gilling havde en god mulighed, men det blev Blue Fox der fik hul på bylden. Brett Perlini smed en puck mod mål fra hjørnet, og pucken blev på en eller anden måde vinklet ind bag Seldrup.

Vigtig scoring for Blue Fox og snart bragte Herning sig også i front. Marginalerne var i den grad vendt til Hernings fordel og da Phil Marinaccio igen lagde en puck mod mål strøg den ind bag Seldrup. Blue Fox var dermed i front med 2-1 selvom det ikke ligefrem var de flotte mål det udsolgte publikum kunne juble over.

Kampens første udvisning faldt med godt to minutter tilbage af anden periode, og Kevin Tansey måtte skøjte den tunge vej i straffeboksen.

Herning klarede uden større problemer frisag, men måtte også sande at Joachim Linnet stillede sig sig bagerst i køen over rækken af skadede spillere. Kæmpe tab for Blue Fox der i denne serie har haft en af de bedste spillere i netop Linnet.

Udligning og overtime

Esbjerg havde nu 20 minutter til at forlænge sæsonen, og Herning var dermed samme antal minutter fra at gøre Aalborg selskab i dette års finaler.

Mathias Bau var tæt på at øge for Herning, da han blev sat op af Poulsen, men skuddet strøg forbi den nærmeste stolpe. Minutterne raslede ned i denne tredje periode uden at nogen af holdene for alvor var farlige.

Esbjerg fik deres første udvisning kort inden midtvejsmærket for perioden, og så var der ellers en oplagt chance for Herning til at spille sig helt tæt på finalen.

Muligheden glippede dog for værterne selvom en overrasket Miska Humaloja pludselig havde en gigantisk chance tæt under mål. Spændingen forblev således på et absolut maksimum.

Mathias From var kort efter millimeter fra at sende Kvik Hockey Arena i ekstase da han i høj fart afsluttede mod det nærmeste kryds.

I stedet måtte man se Esbjerg skabe udligningen da Mac Carruth akkurat ikke havde marginalerne med sig, og derfor måtte kapitulere overfor Andreas Grundtvig, der tog godt imod en flot pasning fra Oliver Kjær. 2-2.

Netop som det lignede overtid i Herning sendte en helt fri Andreas Grundtvig pucken i sidenettet på et ellers åbent mål, og Kvik Hockey Arena drog et kollektivt lettelsens suk.

Esjberg skulle ikke bruge mere end 30 sekunder på at afgøre sagerne da Andreas Grundtvig igen havde frit mål, og denne gang missede han ikke. Esbjerg overrumplede totalt hjemmeholdet, vandt kampen og forlængede dermed serien i minimum endnu en kamp.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Esbjerg TO DANSKE DOMMERE UDTAGET TIL VM i Tampere og Riga