Esbjerg sikrede sig tirsdag aften tre point hjemme mod Rødovre, da man for anden gang i indeværende sæson, formåede at slå sjællænderne med 3-1. Sejren blev sikret på en kombination af en glimrende arbejdsindsats, høj power play-effektivitet i anden periode og en sikker præstation i målet af Kasper Krog.

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 3–1 (0-0, 2-1, 1-0) Til aftenens opgør stillede Esbjerg uden Grayson Downing og Trevor Cheek, mens Rødovre måtte undvære Kim Johansson, Kasper Jensen og Marko Virtala.

Målmandsduellen stod mellem Kasper Krog og William Rørth, der havde fået chancen trods Matt O’Connors comeback.

Kampen fik en livlig start og der var høj intensitet og godt tempo fra første faceoff. Esbjerg havde et par nærgående forsøg tidligt i perioden og gæsterne var flere gange på hælene.

Derfor var det måske heller ikke så overraskende, at gæsterne trak kampens første udvisning. Der var således spillet fire minutter, da Julius Nyqvist måtte til afkøling for en tripping i egen zone. 41 sekunder senere havde Christian Wejse sendt pucken ind bag William Rørth i gæsterne mål og mange troede, at Esbjerg havde taget føringen. Men dommerne annullerede scoringen for offside i målfeltet.

Et lidt kuriøst indslagt til underholdningen indtraf efter 7 minutters spil, da værternes Christian Wejse fik sat en tackling på en Rødovre-spiller, der var så solid, at Rødovre-spilleren røg en tur ud over banden mellem de to spillerbokse. Ikke hver dag man ser det.

Hjemmeholdet kørte fortsat godt på, som man rundede periodens halvvejsmærke. Man virkede mere opfindsomme med pucken end i de forgangne kampe og havde også mere trafik foran modstanderens mål, end man har set på det seneste.

William Rørth fik altså med andre ord lov til at arbejde for føden inde i gæsterne mål, hvor både Jeppe Vinther og Valdemar Ahlberg fik testet den talentfulde kepper, med et par forsøg tæt under mål.

Gæsterne fik chancen i overtal med tre minutter tilbage af kampen, da tilbagevendte Zach Pochiro blev udvist for en cross-checking i offensiv zone. I powerplayet der fulgte i kølvandet på forseelsen fik Matthias Asperup tidligt sendt en afslutning på foden af stolpen, men ellers var det småt med mulighederne til gæsterne, der da også måtte se overtalsspillet løbe ud i sandet.

Power play-effektivitet gav Esbjerg-føring

Esbjerg måtte lide den tort, at se netop tilbagevendte Zach Pochiro udgå igen efter første periode. Valdemar Ahlberg erstattede amerikaneren i den vestjyske førstefemmer.

Omkring periodens halvvejsmærke indtraf fire gyldne Esbjerg-minutter. Værterne formåede således at slå kapital af to power play-muligheder i træk. Først splittede Matt Pistilli Rødovre-defensiven med en fremragende tværpasning, som Brett Welychka resolut klappede i kassen med en first timer, inden Rørth nåede forflytningen og Esbjerg var oppe med 1-0.

Mindre end fire minutter senere var Esbjerg atter i overtal og tæt under mål var det Jesse Mychan, der tog sagen i egen hånd og med et fikst træk fik snydt gæsternes keeper, inden pucken blev ekspederet fladt i mål til 2-0.

Tomålsføringen holdte dog kun i et par minutter, da Rødovre efter et kvarter formåede at straffe en Esbjerg-blunder. Niklas Andersen tog for let på tingene og blev overløbet omkring egen blue line, da Rødovre slog kontra. Her fik Steffen Klarskov efter to-tre forsøg til sidst sendt pucken ind bag Kasper Krog til 2-1, hvilket også var stillingen forud for tredje periode.

Rødovres desperation og vildskab rakte ikke

Gæsterne kom godt ud af startblokkene og Nikolaj Zorko kunne med lidt held have bragt balance i regnskabet efter blot ti sekunders spil, da han slap alene igennem Esbjerg-defensiven og fik sendt et godt forsøg på mål. Tredje periode skulle i det hele taget vise sig, at blive gæsternes klart bedste. Sjællænderne viste her langt mere desperation og vildskab i spillet, end i de første 40 minutter.

Rødovre sad i det hele taget på langt det meste rent spillemæssigt fra indledningen på tredje periode og da Anders Koch måtte en tur i udvisningsboksen for en holding efter fire minutter, ja så var der da også bange anelser at spore i Granly Hockey Arena. Gæsternes powerplay manglede dog det sidste og blev ikke for alvor farligt.

Farligt blev det til gengæld et par minutter senere, da først Brett Welychka i den ene ende og sekvensen efter Nikolaj Zorko i den anden fik testet stolperne. Også Teemu Virtala fik testet stolpen, da han efter 13 minutter fik for lidt opmærksomhed fra Esbjergs backs og pludseligt modtog pucken i en umarkeret position midt for Esbjerg-målet.

Esbjerg fik med et minut igen annulleret endnu en scoring, denne gang for offside. Rødovre kunne derfor satse til sidst og erstatte keeper Rørth med en ekstra markspiller, da der resterede 33 sekunder. Det blev dog Matt Pistilli der lukkede og slukkede, da han sendte pucken ned i det tomme mål til 3-1, da der resterede 8 sekunder af kampen.

Kampnoter: Esbjerg Energy-Rødovre Mighty Bulls Aalborg kørte over SønderjyskE