Nordjyderne har endnu ikke tabt et eneste point på hjemmebane i indeværende sæson

Aalborg Pirates-SønderjyskE 5-1 (1-0,2-1,2-0) Begge hold skulle tilbage på sporet efter nederlag i deres kampe i fredags, hvor Aalborg tabte i Rødovre, mens Sønderjyske satte en sikker sejr over styr på hjemmebane mod Herlev.

En enkelt ændring på holdene i forhold til fredagens kampe, hvor Aalborg igen havde Tobias Ladehoff tilbage på holdkortet. Aalborg havde ellers meldt ham ude på ubestemt tid i optakten til kampen. Dermed var Aalborg stadig uden Felix Scheel og Marcus Pedersen.

Aalborg kom ud med masser af fart i skøjterne, og det virkede til, at det overraskede SønderjyskE. SønderjyskE kom ud på flade skøjter og var ikke frygteligt arbejdsivrige.

Aalborg kom til den ene chance efter den anden, men Patrick Galbraith stod godt i det sønderjyske mål. Galbraith var god til at få styret pucken ud mod hjørnerne, så det ikke blev til en farlig retur.

Galbraith var dog chanceløs, da han måtte samle pucken ud af målet med bare 1,8 sekund tilbage af første periode.

Thomas Spelling var sidste mand på pucken, der lige kunne hoppe over stregen. Sebastian Bergholt sendte pucken på mål, og efter den havde hoppet rundt som en bold i en flippermaskine, så endte den ved Spelling.

1-0 efter 1. periode var ganske fortjent, hvor føringen dog kunne have været et mål større.

Sønderjyske fik hurtigt udlignet til 1-1, da to Aalborg-spillere gik på den samme spiller ved banden, og det åbnede op for mere plads til Mike Little, der hamrede pucken i nettet.

Aalborg kæmpede videre, og fik også en ny føring, da Thomas Spelling, der lige var kommet på isen, blev sendt afsted mod Galbraith, og Spelling sendte pucken i nettet. Spelling jagtede et hattrick, og han var tæt på det i et par gange i løbet af 2. periode.

Aalborg pressede på for at komme yderligere foran, men SønderjyskE var også tæt på: Spillet blev fløjtet af, da pucken blev smidt igennem målfeltet hos George Sørensen med hånden.

Det blev i stedet 3-1 til Aalborg, da Martin Højbjerg kunne score et af de lettere mål. Tobias Ladehoff, der var vendt tilbage efter skade, fintede skuddet, men sendte pucken på tværs til Martin Højbjerg og Aalborg var foran med to efter anden periode.

Aalborg ville bare forsvare sejren hjem og kæmpe for at holde SønderjyskE fra de store chancer. Det lykkedes også godt, og offensivt kom Aalborg også til en del chancer. Thom Flodqvist blev målscorer for anden hjemmekamp i træk, da han tæt under mål slog pucken i nettet til det, der lignede en afgørelse af kampen.

Kampen blev spillet i et hårdt tempo, hvor spillerne fik lov til stort set det hele, men SønderjyskE fik dog kampens første og eneste udvisning efter 55 minutter.

Aalborg udnyttede ikke powerplay, men holdt presset på SønderjyskE, og Sebastian Brinkman kunne tæt under mål slog pucken i nettet til 5-1. Samme Brinkman havde muligheden til 6-1, men Galbraith var klar i målet med en redning.

Tiden løb af uret, og Aalborg kunne udbygge sin føring i toppen af Metal Ligaen, mens SønderjyskE røg ud af top4, da Herlev sejrede på hjemmebane over Rungsted. Aftenens resultater har åbnet meget op for placeringen i top4, inden billetterne til Final4 uddeles på fredag.

Esbjerg kom på rette vej igen efter 3-1 over Rødovre 3-2 til Herlev over Rungsted: Eagles øjner for alvor Metal Final4