Esbjerg leverede en overbevisende indsats, da man fredag aften hjemtog en sejr på 2-5 i Bitcoin Arena. Cifrene lyver dog en smule, da vestjyderne i slutfasen nettede to gange i tomt mål. Videokendelse tre minutter før slutsignalet blev udslagsgivende

Rungsted Seier Capital – Esbjerg Energy 2–5 (1-0, 1-2, 0-3) Tidligt fredag aften tog Rungsted imod Esbjerg til semifinalekamp nr. 2 hjemme i Bitcoin Arena. Det var nordsjællænderne der havde revanche til gode, da Esbjerg snuppede første stik med en sejr på 4-3 i tirsdags.

Til aftenens opgør stillede værterne uden Mathias Røndbjerg, Frederik Bjerrum, Henrik Hetta og Rasmus Andersson, mens Esbjerg måtte undvære Mikkel Rask, Andreas Grundtvig og Henrik Mærsk Clausen.

Målmandsduellen stod mellem Ville Kolppanen og Thomas Lillie.

Rungsted tog føringen i jævnbyrdig åbningsperiode

Det var to offensivt indstillede mandskaber, der løb på isen til de første 20 minutter. Der var således fuld fart over feltet fra første faceoff. Nichlas Hardt bød ind med et godt forsøg inden man havde rundet et halvt minut og kun otte sekunder senere var Grayson Downing på spil med et giftigt forsøg i modsatte ende.

Dette var et meget godt billede på kampen, der var ganske livlig og jævnbyrdig. Det blev til et par gode muligheder i begge ender, inden der efter fem minutter kom hul på bylden. Gustav Green trykkede af første gang fra udkanten af faceoff-cirklen og bragte dermed Rungsted i front med 1-0. Med trafik foran mål havde Esbjerg-keeper Thomas Lillie svære arbejdsbetingelser i den situation.

Værterne havde kampens momentum i minutterne efter scoringen, men Esbjerg fik langsomt, men sikkert arbejdet sig bedre ind i kampen. Som man nærmede sig periodens halvvejsmærke var det gæsterne der var ovenpå rent spillemæssigt og sådan forblev kampbilledet perioden ud.

Efter et kvarter fik vestjydernes Jonas Bjerrum en stor chance for at bringe balance i regnskabet, da han pludseligt modtog pucken i en fri position i udkanten af slottet. Bjerrum afsluttede da også resolut, men forsøget gik lige på Kolppanen. Minuttet efter var det så Esbjergs Felix Scheel, der trak forbi et par Rungsted-spillere og kom til afslutning tæt under mål.

Der blev dog ikke scoret yderligere i første periode, som spillemæssigt var relativt jævnbyrdig. Rungsted startede bedst, men Esbjerg blev bedre og overtog mere af kampens initiativ, efterhånden som minutterne tikkede af haluret.

Esbjerg slog tilbage i stærk anden periode

Gæsterne kom stærkt ud til anden periode, som man tidligt fik sat sig på rent spillemæssigt. Begge hold spillede dog i et højt tempo og kampen tog med tiden til i fysik og intensitet.

Tidligt i perioden fik Esbjergs Juuso Walli og Oliver Kjær sendt et par kvalificerede forsøg af sted mod Kolppanens mål, men man skulle frem til det 9. minut, før det lykkedes for vestjyderne at komme på tavlen. Felix Scheel leverede selv forarbejdet, og skabte med hårdt arbejde i Rungsteds zone selv chancen, da pucken, via Grayson Downing, igen endte hos selvsamme Scheel, der uden at tøve bragede pucken op i nettaget fra en halvspids vinkel. 1-1 var en realitet.

Der blev generelt gået til stålet i anden periode, hvor der også var nogle infights spillerne imellem. En af disse kostede en udvisning til begge mandskaber ti minutter inde i perioden. Da Esbjergs Jeff King minuttet efter måtte til afkøling for en tripping, ja så fik Rungsted chancen for at spille fire mod tre. Her måtte Thomas Lillie hive et par store redninger op af hatten, først på et forsøg fra Morten Jensen og siden fra Braden Gracel. Men Esbjerg klarede frisag.

Esbjerg tog føringen efter 14 minutters spil, da Travis Brown sendte sin back-kollega Ryker Killins af sted ned langs flanken, hvor en Rungsted-spiller samtidigt stødte sammen med en af dommerne. Killins fortsatte dog ufortrødent sin fremfærd og afsluttede højt og effektivt på Kolppanen, der måtte se sig passeret for anden gang på små fem minutter. Dermed 1-2 på tavlen.

Vestjyderne fik en stor mulighed for at udbygge føringen yderligere, da Travis Brown igen skabte en stor chance efter 16 minutter. Den bevægelige back var stødt med frem og her fik han sat Søren Nielsen op til afslutning ved fjerneste stolpe. Desværre for Esbjerg fik Nielsen ikke ordentligt ram på pucken ved den lejlighed.

I periodens sidste minut skulle det lykkedes for Rungsted at slå tilbage. Først blev David Madsen spillet helt fri foran mål, hvor han også havde masser af tid og plads til at få afsluttet. Måske endda for meget tid og plads, i hvert fald blev den store chance brændt på det groveste. Værterne formåede dog at fastholde presset og i den efterfølgende sekvens var det så Sebastian Bergholt, der fra faceoff-punktet fik sendt et håndledsskud i kassen til 2-2, som også var stillingen efter anden periode.

Videokendelse blev udslagsgivende i slutfasen

Esbjerg fortsatte de gode og offensive takter fra tredje periodens start. Der var således blot spillet 15 sekunder, da Kale Kerbashian og Travis Brown i fællesskab fik skabt en stor chance foran værternes mål, hvor Kolppanen blev sendt på overarbejde.

Der stod i det hele taget Esbjerg på langt hovedparten af målchancerne i de sidste 20 minutter, hvor vestjyderne havde god fart i skøjterne. Efter seks minutter var det Grayson Downing, der stak næsen frem og kom til afslutning tæt under mål. Tre minutter senere broderede Søren Nielsen sig gennem gæsternes defensiv og kunne med lidt skarphed have bragt Esbjerg i front.

Kampbilledet ændrede sig dog i det 9. minut, da Ryker Killins tog en udvisning for cross-checking i egen zone. I powerplayet, der fulgte i kølvandet på den udvisning, viste hjemmeholdet glimrende puckomgang, men Esbjerg-spillerne ofrede sig frygtløst og kastede sig heroisk ned i værternes afslutninger.

Afgørende for kampens udfald blev en sekvens tre minutter før slutsignalet. Esbjerg havde i situationen tre spillere der pressede hårdt på dybt i Rungsteds zone, hvor Craig Puffer i første omgang gik direkte på mål. Kolppanen fik afværget forsøget, men pucken gled efterfølgende skråt ned bag Rungsteds mål, hvorfor Kale Kerbashian tog chancen fra en position bag mål.

Via Kolppanens benskinne tog pucken et spring ind mod målstregen. Et par Esbjerg-spillere jublede kortvarigt over en scoring, mens dommeren vinkede afværgende og lod spillet fortsætte. Men ved næste spilstop, godt et halvt minut senere, gik dommerne ud for at se situationen igennem på video og her viste det sig, at pucken havde været inde over stregen. Esbjerg var dermed oppe med 2-3, og uret blev skruet tilbage til 56:51.

Rungsted havde altså godt tre minutter til at komme tilbage i kampen. Med to minutter igen forlod Kolpannen isen til fordel for en ekstra markspiller og knap et halvt minut senere udbad Rungsted sig en timeout.

Lige lidt hjalp det dog for nordsjællænderne, der kunne se Esbjerg score to gange i det tomme mål i slutfasen. Først var der Rasmus Bjerrum der gjorde det til 2-4, og 26 sekunder senere valgte selvsamme Rasmus Bjerrum, ganske uselvisk, at lade Oliver Kjær sende pucken i mål for sidste gang i kampen.

Alt i alt en ganske fortjent sejr til Esbjerg, der leverede en stærk udekamp. Gæsterne virkede til at have et gear mere end Rungsted, både hvad angik fart og fysik. Selvom Rungsted talte flest afslutninger på mål, så var det vestjyderne der både fik skabt de største chancer, og som havde den bedste udnyttelse af de muligheder der bød sig.

De to mandskaber har kun rundt regnet 18 timer til at restituere i, da det går løs med kamp tre i serien allerede lørdag kl. 15, hvor Esbjerg tager imod hjemme i Granly Hockey Arena.

Thomas Spelling matchvinder i overtid for Aalborg OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates