Pirates er oppe 2-0 i serien mod Odense efter endnu en hurtig afgørelse i fjerde periode

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 1-2 (0-0,0-1,1-0) 0-1 Aalborg Pirates formåede for anden kamp i træk at trække sig sejrrigt ud af en overtidskamp imod Odense Bulldogs. I en tæt kamp, med masser af intensitet og nerve endte Thomas Spelling med at blive helten i overtid med en scoring blot 26 sekunder inde i fjerde periode.

Dermed fører nordjyderne med 2-0 i serien mod Odense Bulldogs inden hjemmekampen søndag eftermiddag i Sparekassen Danmark Isarena.

Høj intensitet

Det var gæsterne, som kom bedst ud til kampen, og fik med det højt pres lagt et stort pres på de fynske værter. Det kastede flere chancer af sig, og især matchvinderen i seriens første kamp, Emilio Romig, var tæt på at bringe Aalborg i front i de første fem minutter. Fra en fri position i slottet sendte han et tungt håndledsskud afsted, som ramte overliggeren på Samu Perhonens mål.

Tættere kom Aalborg dog ikke i første periode, og efterhånden som perioden skred frem, kom fynboerne bedre og bedre med. Kampen blev mere fysisk, og halvvejs inde i perioden burde Oliver True nok have bragt Odense foran.

Efter en flot pasning ind foran mål skulle han blot styre pucken i retning mod et tomt mål, men afslutningen gled lige forbi George Sørensens venstre stolpe. Senere i samme angreb var Odense igen millimeter fra en scoring, da stolpen kom i vejen for en firsttimer, som George Sørensen ikke havde en chance for at redde.

Uheldigt for hjemmeholdet, men de fik dog en smule held med sig, da en høj stok fra Kirill Kabanov var det eneste som forhindrede end nordjysk scoring. Efter Kabanov fik taget pucken ned foran mål, endte Jeppe Jul Korsgaard med at sende pucken ind i nærmeste hjørne, men som nævnt blev scoringen korrekt annulleret.

Stort nordjysk pres

Anden periode blev igen lagt ud med et stort og tungt pres fra Aalborg Pirates, hvor de fremtvang en masse fynske fejl i egen zone. Det gav chancer til både Jeppe Jul Korsgaard og Martin Højbjerg foran mål, men Samu Perhonen diskede op med et par flotte redninger.

Det nordjyske føringsmål lå i luften, og efter to minutter af anden periode fik Johan Skinnars hul på bylden. Efter en flot tværpasning fra Tobias Ladehoff modtog den svenske forward pucken i en spids vinkel, men trods vinklen fik han smidt pucken på i nettaget bag Perhonen til stor forløsning for gæsterne.

Ganske som i første periode kom Odense stille og roligt ind i kampen, og Martin Larsen havde to glimrende chancer for en udligning.

Først på en førstegangsafslutning fra slottet med retning mod nettaget, hvor George Sørensen lavede en flot redning, og minuttet senere sendte han en styring snært forbi mål. Tættere kom fynboerne ikke i anden periode, som Aalborg Pirates vandt 1-0.

Hurtig overtidsafgørelse

Nede 1-0 var hjemmeholdet tvunget til at gå offensivt ind til tredje periode, hvilket gav pote blot to minutter inde i periode. Med stor trafik foran sendte tilbagevendte Mikkel Hansen en afslutning mod mål, som gik imellem venner og fjender, og snød George Sørensen i det nordjyske mål.

Stor eufori hos de fynske værter og de mange tilskuere i Spar Nord Arena, som også var utroligt tæt på at få mere at juble blot minuttet senere, da Radek Cip sendte en styring tæt forbi målet efter flot forarbejde af Topi Piipponen.

Det lignede, at Aalborg lige skulle ryste udligningen af sig, men efterhånden tog de igen teten i kampen, og Emilio Romig burde have sendt Aalborg i front med 12 minutter igen. Patrick Bjorkstrand fik en halv friløber, som Perhonen kun fik halvklarede. Returen endte hos Romig, som på forunderligste vis sendte pucken forbi det tomme mål.

En kæmpe chance til Aalborg, som kom til flere chancer til sidst i perioden. Heriblandt til kampens første målscorer Johan Skinnars, som i et powerplay med ti sekunder igen, var tæt på at afgøre tingene, men afslutningen ramte stolpen eller undersiden af målet. Det betød at kampens afgørelse måtte findes i overtime for anden gang i serien.

Ligesom i kamp var det ikke lang tid af overtiden som Aalborg skulle bruge. Blot 26 sekunder efter første faceoff modtog Thomas Spelling pucken til en førstegangsafslutning fra Skinnars. Afslutningen ramte Spelling dog med bunden af bladet, og det snød fuldstændig Samu Perhonen i målet, som gik til højre, mens pucken stille og roligt gik ind i nettet i venstre side af målet.

En stor lettelse for Spelling og resten af Aalborg-holdet, som dermed kom foran 2-0 i serien, mens Odense for anden gang måtte se sig slået i overtid.

MADS SØGAARD SEJREDE I SIN NHL-DEBUT i nat Esbjerg leverede stærk udekamp; oppe med 2-0 mod Rungsted