Gæsterne spillede en glimrende udekamp og vandt fortjent på Vestegnen

Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy 1-3 (1-1, 0-1, 0-1): Søndagskamp i Rødovre Centrum Arena, hvor holdene jagtede vigtige point til placeringerne midt i rækken.

Esbjerg viste sig som det stærkeste hold på dagen og endte med at vinde 3-1. Rødovre havde mere end svært ved at spille sig frem til farlige afslutninger, da gæsterne havde placeret en solid mur, der allerede mødte hjemmeholdet højt på banen. Esbjerg vandt med to overskydende mål og tog dermed sin første sejr i tredje forsøg på Sjælland i denne sæson. Flot kamp af Mark Pedersons mandskab. Rødovre led omvendt sit tredje nederlag i streg.

Kampen var kun fem minutter gammel, da begge hold var kommet på tavlen. Først var det Rødovre, som i overtal kunne score til 1-0 ved Matthias Asperup. Han sendte pucken ind fra højre side mod slutningen af de to minutter, og Esbjerg-keeper Kasper L. Krog nåede ikke på plads og var chanceløs.

To minutter efter udlignede Zach Pochiro – også i powerplay – da han afsluttede fra distancen. Pucken strøg forbi Rødovre-målmand Matt O’Connor, og så kunne de cirka 10 Energy-tilskuere juble bag det mål, hvor scoringen faldt.

Esbjerg havde flere chance for at bringe sig foran, da holdet kom i et nyt powerplay omkring midten af perioden. Pucken nåede kun til målstregen, mens Matt O’Connor hev flere gode redninger frem. Gæsterne i stor dominans herefter, indtil Rødovre fik tilkæmpe sig et powerplay, der dog manglede farlighed.

Rødovre med periodevis gode fremstød i de første 20 minutter, men gæsterne stod stærkest, havde mest fart og kreerede de største muligheder.

Begge hold havde svært ved at få ordentlig kontrol over pucken fra begyndelsen af anden periode. Kun få chancer i begge ender, men begge mandskaber dog med et forsøg, hvor pucken snittede det yderste af stolpen.

Næsten halvvejs i perioden scorede Esbjerg til 1-2, mens Mads Eller sad i straffeboksen. Brett Welychka puttede pucken ind tæt under mål, mens Matt O’Connor sprællede forgæves. Og dermed andet powerplay-mål til vestjyderne. Gæsterne holdt ved og havde kæmpe chance kort efter – også klods foran målet – men denne gang fik den canadiske keeper blokeret.

Rødovre havde chancen for at få lidt momentum i et overtal, men Riku-Petteri Lehtonens tropper havde det svært mod et stærkt Esbjerg-mandskab, der stod godt i banen; ingen kvalificerede Rødovre-afslutninger på Kasper Krog.

Esbjerg i fin kontrol i resten af perioden, hvor Rødovre havde rigtig svært ved at bryde gennem midtzonen. Gæsterne stod højt i banen, og Rødovre havde ikke løsningen på at bryde gennem gæsternes stærke forsvarsstilling. Hjemmeholdet med kun 10 afslutninger i de første 40 minutter mod Esbjergs 25.

Fortsat dominans til Esbjerg i begyndelsen af sidste periode, hvor Matt O’Connor plukkede flere pucke og holdt hjemmeholdet inde i kampen. Rødovre ledte videre efter opstkiften på at bryde gennem gæsternes forsvarsmur. Det lykkedes imidlertid for Steffen Klarskov Nielsen, men Kasper Krog reddede flot.

Der var langt mellem chancerne til Rødovre, men syv minutter før tid opstod alletiders mulighed på kontra, da Nicklas Carlsen fandt Mads Eller. Ind ville pucken dog ikke, og Esbjerg var tilbage på pucken som i langt det meste af kampen.

Mod slutningen af kampen havde Esbjerg flere store chancer, men enten lukkede Matt O’Connor af, ellers overplacerede gæsterne pucken. Rødovre tog timeout med halvandet minut igen, men det ændrede ikke på tingene.

Esbjerg opsnappede pucken efter kun få sekunder, og så kunne Trevor Cheek lægge pucken ind i det tomme mål til resultatet 1-3. Gæsterne leverede en stærk kamp, hvor Rødovre aldrig rigtig kom til fadet. Stærk kamp af O’Connor, men han kunne ikke forhindre udeholdets sejr, der sagtens kunne være endt større.

Frederikshavn afviste Herning-comeback og vandt 6-4 Aalborg Pirates vandt intens topkamp i overtid