To stærke perioder var nok for gæsterne i det midtjyske, hvor Herning kom for sent i sving

Herning Blue Fox-Frederikshavn White Hawks 4-6 (0-2,0-2,4-2) Det var de mange tilrejsende fans fra Frederikshavn, der i dag kunne juble i Kvik Hockey Arena, hvor to stærke perioder var nok for gæsterne til at vinde i Herning. Et sted, hvor Frederikshavn engang havde et kæmpe kompleks med op mod 30 nederlag på stribe. Det er forlængst overstået, og i dag var 40 bomstærke minutter nok til at sikre sejren, der endte med at være på 6-4.

Det blev dog langt mere dramatisk end ventet efter de første 40 minutter, for Herning lancerede et stærkt comeback i tredje periode, som lige nøjagtig ikke var nok til point.

Gæsterne var skarpe fra start og langt væk fra den blodfattige indsats, man så fredag aften mod Rungsted. Specielt Frederikshavns imports syntes at være motiverede efter den seneste tids kritik, og ikke mindst Aleksandr Bumagin viste sin klasse i de første 40 minutter. Han var i kæde med Radim Piroutek og Christopher Frederiksen.

Det blev 1-0 til gæsterne ved Nikolaj Krag-Christensen, der blev assisteret af Patrick Madsen. Vi var lige over halvvejs i første periode.

Efter 17 minutter var frederikshavnerne skarpe igen. Radim Piroutek fik pucken i en to mod en sammen med Christopher Frederiksen. Piroutek afsluttede knivskarpt, og så havde gæsterne altså en perfekt position til at hente tre point i det midtjyske.

Gæsterne fortsatte festen i anden periode, hvor de vilde unge på White Hawks-holdet viste vejen. 3-0-målet var resultatet af et samarbejde mellem Radim Piroutek og Christoffer Åkesson med sidstnævnte noteret for målet. Christopher Frederiksen scorede til 4-0 i Frederikshavn-favør, og så var den kamp afgjort. Troede de fleste.

Frederikshavn havde siddet på flæsket, men vi skulle få en tredje periode, hvor dramatikken i den grad var i højsædet. Frederik Søgaard kom ind i stedet for Simon Nielsen i Herning-målet, og det var måske det wakeup-call, der skulle til for hjemmeholdet.

Lasse Lassen fyrede kanonen af til 1-4, og efter 46 minutter var Joachim Linnet over en løs puck. Hernings comeback var i gang, og det blev nervepirrende for gæsternes fans, der ellers havde drukket sejrsøl, da Lasse Lassen reducerede til 3-4 med syv minutter igen. Det var igen Lassen, der udnyttede løst Frederikshavn-forsvar.

Nu var kampen helt åben, men den tog igen en overraskende drejning med et Frederikshavn-mål under et minut senere. Igen var det Bumagin, der satte Christopher Frederiksen op med en flot aflevering.

Nu var kampen afgjort igen, troede de fleste tilskuerne, men Herning blev ved. Brodie Dupont rettede et skud af, målmanden var ude, og der var over et minut igen. Sikke en afslutning.

Det lykkedes ikke for Herning at fuldende comebacket. Søren Nielsen afsluttede i tomt mål og de tre point endte definitivt i Frederikshavn. Hjemmeholdet vågnede for sent op i eftermiddag og med kun en enkelt pind i weekenden røg Blue Fox nedad i kampen om Metal Final4-pladserne.