Grayson Downing blev matchvinder for gæsterne i Holger Danske Arena

Rødovre Mighty Bulls – Esbjerg Energy 2-3 (0-1, 1-1, 1-0) 0-1

Eftermiddagskamp i Holger Danske Arena hvor Rødovre og Esbjerg havde indtaget isen. Det er stadig tidligt på sæsonen, men begge mandskaber desperate for point.

Det var Esbjerg, der startede skarpest, men et par udvisninger bragte hjemmeholdet ind i kampen, uden dog at skabe de store muligheder. I det hele taget en fredsommelig kamp, hvor der var fokus på ikke at komme bagud, og det lykkedes næsten til fulde, trods Esbjergs stolpeforsøg efter tolv minutter.

I slutningen af perioden kom gæsterne fortjent i front, da Niklas Andersen udnyttede en kikset Rødovre pasning i midtzonen til at passere Albert Adamsen der var foretrukket i tyrekassen denne eftermiddag.

Esbjerg satte også kampens anden scoring, - igen blev nøl i hjemmeholdets udspil af egen zone straffet. Et let mål, der konsekvent blev sat ind af Grayson Downing. Der var spillet halvandet minut af anden periode, og man sad med indtrykket af at Rødovre havde det svært, både i angreb og forsvar, mens Esbjerg i store træk kunne gøre hvad de ville.

En timeout fra hjemmeholdet virkede stimulerende på indsatsen og kort efter holdets bedste mulighed med et skud på rammen af Christopher Rübenach.

William Bundgaard sørgede for Rødovre reducering med små seks minutter til anden pause. Konsekvent opfattelse af spillet og sikkert sat ind efter en tværpasning. Ud af ingenting var tyrene pludselig med i kampen igen. Nicolaj Henriksen i Energy kassen var chanceløs.

Tredje periode bragte en kæmpechance til gæsterne, men skuddet var over mål, og kort efter en udvisning til hjemmeholdet, der måtte kæmpe hårdt for at holde stillingen.

De knap 900 tilskuere kunne se hjemmeholdet få en gylden mulighed med små fem minutter tilbage af kampen. Et overtalsspil, der aldrig fik sat sig i offensiv zone, men det var Niclas Krarup ligeglad med da han opfangede og tordnede en tilfældig puck i kassen. Kampen var resultatmæssig igen åben.

Point til begge mandskaber og overtid med bonuspoint skulle dertil. En udvisning til Esbjerg i slutsekundet skulle afvikles med Rødovre i overtal. Helt atypisk medvind i tyrestalden, men Rødovre formåede ikke at udnytte den store mulighed.

Der skulle straffeslag til at afgøre kampen og her var gæsterne bedst og dermed bonuspoint til Esbjerg på Grayson Downings afgørende mål.


Aalborg vandt det nordjyske lokalderby efter genistreg LYNOPTAKT: DAGENS TRE KAMPE i Metal Ligaen