Esbjerg tog fredag aften en fortjent sejr på 4-1 hjemme over Rungsted, der stadig kæmper for at få tingene til at fungere. Esbjerg spiller derimod med masser af gejst og overskud i øjeblikket, hvilket et herligt wraparound-mål af Pochiro eksemplificerede på glimrende vis. Mathias Seldrup stoppede 33 af 34 Rungsted-skud.

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 4–1 (2-0, 2-1, 0-0)

Vestjyderne måtte her til aften igen undvære Travis Brown, Travis Walsh, Niklas Andersen, Kasper Krog og Jonas Torbensen, mens Rungsted med afbud fra Mikkel Persson, Bertram Jerlet, Anders Poulsen og Rasmus Andersson også var ganske hårdt ramt på den front.

Målmandsduellen stod mellem Mathias Seldrup og Jon Lee-Olsen.

Kampen fik en chancefattig begyndelse og blev indledt med meget spil i midtzonen, hvor de to hold lige skulle se hinanden an. Rungsted fik dog testet stolpen bag Seldrup efter et lumsk forsøg fra distancen i det syvende minut.

Kort tid efter gæsternes forsøg på stolpen fik værternes Trevor Cheek raget en udvisning til sig for en tripping i offensiv zone. Men Rungsted fik aldrig rigtigt afstemt tingene i det efterfølgende powerplay, som Esbjerg således overlevede uden de store problemer.

Med fem mand på isen igen begyndte Esbjerg at røre mere på sig og man var ikke mange centimeter fra et føringsmål, da Grayson Downing efter ni minutters spil fandt Trevor Cheek med en skarp tværpasning tæt under mål. Lee-Olsen fik dog afværget i målet for nordsjællænderne.

Kampen tog til i både tempo og intensitet, som man rundede de ti minutter.

Det var da også efter et hæsblæsende ridt op af banen, at det skulle lykkes for Esbjerg at komme på tavlen for første gang. Brett Welychka stak af sted på en friløber, som Lee-Olsen afværgede i første omgang. Men andenbølgen kunne Rungsted-keeperen ikke stille noget op imod, da Jesse Mychan kynisk fulgte op og lagde pucken ind under gæsternes keeper til 1-0.

William Boysen tog gæsternes første udvisning i periodens sidste minut og her skulle Esbjerg vise sig Ganske effektive i det efterfølgende power play, hvor man kun behøvede 33 sekunder, for at fordoble føringen efter en elegant scoring af Zach Pochiro.

Canadieren rundede målet, gik køkkenvejen på Lee-Olsen og gjorde det til 2-0 efter et fornemt wraparound-træk, der nok sendte mange Esbjerg-fans tanker tilbage på et vist mål scoret af norske Petter Bart Hansen tilbage i den legendariske syvende finalekamp od AaB i 2004.

Værterne lynstartede og trak fra

Anden periode var kun godt et minut gammel, da Esbjerg øgede til 3-0. Det var den flamboyante canadier Grayson Downing, der fik alt for lidt opmærksomhed midt i slottet, hvorfra han da heller ikke havde de store problemer, med at passere Lee-Olsen i målet. På en god dag havde Rungsted-keeperen måske nok gjort mere ved det forsøg.

En Esbjerg-udvisning for for mange spillere på isen sendte gæsterne i overtal tre minutter inde i perioden, men Esbjergs boxplay stod igen godt imod og gav Rungsted-powerplayet svære arbejdsbetingelser.

Svære arbejdsbetingelser kan man ikke sige, at Lee-Olsen gav Esbjerg, da vestjyderne øgede til 4-0, inden man rundede seks spillede minutter. Et forsøg fra distancen af Trevor Cheek, som Lee-Olsen umiddelbart så ud til at kunne se hele vejen, fik lov at gå i mål.

Rungsted-træner Erik Hjalmarsson tog omgående konsekvensen og skiftede keeper. Ind kom Thomas Lillie.

Lille kunne mindre end tre minutter senere se sine holdkammerater reducere til 4-1, umiddelbart efter endnu en overtalsmulighed. Esbjerg nåede således lige at blive fuldtallige, før Willie Raskob sendte et forsøg mod mål, som Lucas Andersen tæt under mål fik rettet af, så det snød Seldrup i målet.

Der blev ikke scoret yderligere i anden periode, hvor Valdemar Ahlberg dog havde en stor chance på et break away i det 11. minut. Chancen var mindst lige så stor i modsatte ende, da Marcus Olsson efter et karters spil, havde et tomt mål foran sig, men alligevel formåede at ramme stolpen fra en meters afstand.

Rungsted-pres uden resultat

Gæsterne fik en tidlig overtalsmulighed i tredje periode, da Anders Koch tog en udvisning for høj stav i egen zone. Men heller ikke denne gang kom Rungsted frem til nogen reelle målchancer.

Nordsjællænderne var dog kommet bedre med rent spillemæssigt og fik da også sat Esbjerg under et ganske tungt pres i minutterne inden periodens halvvejsmærke.

TJ Moore tegnede sig for et giftigt forsøg tæt under mål mens også Nikolaj Rosenthal fik masser af istid og i et par omgange var tæt på for gæsterne. Men Seldrup var for alvor ved at være varm i Esbjerg-målet, hvor han hev flere store redninger op af hatten.

Efter 11 minutters spil fik Rungsted på ny chancen i overtal, da Matt Pistilli måtte til afkøling for en slashing i egen zone. Men gæsternes overtalsspil lod stadig meget tilbage at ønske.

Der blev således ikke scoret mere i kampen, som Esbjerg fuldt fortjent vandt med 4-1. Vestjyderne talte ganske vist færre afslutninger end Rungsted, men spillede til gengæld med mere fart, hjerte, gejst og idé end gæsterne, der i perioder virkede rådvilde og blottede for selvtillid. I sær i første og anden periode, var det langt hen af vejen svært, at få øje på gæsternes gameplan.

5-2 over formstærke Frederikshavn: SønderjyskE spillede sæsonens bedste Rødovre sænkede topholdet med formidabel fight