Mighty Bulls vandt igen over Aalborg på hjemmebane - vild fight af hjemmeholdet

Rødovre Mighty Bulls-Aalborg Pirates 2-1 (1-0, 0-0, 1-1): Sidste kamp i Rødovre Centrum Arena på denne side af jul, og hjemmeholdet havde besøg af det suveræne Metal Ligaen-tophold fra Aalborg. Rødovre skulle revanchere det store nederlag mod Herning, mens gæsterne havde øjnene rettet mod at udbygge sejrsstimen.

Det blev en tæt affære hele vejen gennem matchen – i hvert fald på måltavlen – for Aalborg spildominerede gennem det meste af de 60 minutter. Gæsterne havde dog svært ved at bryde et stærkt Rødovre-forsvar, og de store chancer, der blev skabt, nappede en formidabelt spillende Matt O’Connor i målet.

Rødovre gentog dermed kunststykket fra sidst, de to hold mødtes i arenaen. Her vandt hjemmeholdet med 2-0 over topholdet. I aften præsterede Riku-Petteri Lehtonens tropper endnu en helstøbt indsats med en arbejdsindsats, hjemmepublikummet sent vil glemme – og så endda med en masse fraværende spillere. Stor overraskelse af de rødblusede.

Få minutter inde i opgøret fik Rødovre powerplay, og det gav hurtigt kampens første scoring. Pucken faldt ned ved den ene stolpe, og så kunne kaptajn Teemu Virtala slå pucken det sidste stykke over målstregen. George Sørensen i gæsternes mål blev – som de fleste andre spillere – overrasket over puckens nedslag og var chanceløs.

Kort efter var det Aalborgs tur i powerplay, men gæsterne fandt ikke opskriften på hurtig udligning på Matt O’Connor. Rødovre var efterfølgende tæt på at sende pucken i eget net i to omgange, men O’Connor var klar med benskinnerne.

Aalborg fik ny chance i overtal, men trods masser af spil i Rødovres zone, fik holdet aldrig kreeret de helt åbne muligheder. Generelt set Aalborg med mest puck i perioden, men Rødovre havde stor energi og fart, når de fandt vej mod gæsternes mål.

En ganske livlig første periode, hvor indtrykket var, at Rødovre stod stærkt i banen og bestemt havde noget at byde ind med mod topholdet, der kun havde få mand ude i aftenens opgør. Rødovre manglede seks spillere.

Aalborg bedst fra land i anden periode med masser af spil i Rødovres zone. Topholdet flyttede pucken hurtigt og viste stærkt pasningsspil. De helt farlige chancer var dog stadig en mangelvare.

I flere spilsekvenser var det ren belejring af Rødovres zone, men hjemmeholdet stod godt og holdt pucken fra mål. Gæsterne fik pucken i nettet, men dommerne annullerede scoringen for høj stav.

Matt O’Connor fik efterhånden flere farlige pucke at tage sig af. Aalborg fortsatte den tunge dominans, mens Rødovre kæmpede det bedste, de havde lært. Hjemmeholdet havde også deres angreb, men George Sørensen blev ikke for alvor testet i denne fase af matchen. Aalborg nærmede sig en scoring, men fortsat Rødovre-føring efter 40 minutter.

Rødovre fik en glimrende indledning på tredje periode med flere muligheder, men når gæsterne fik fat på pucken, gik det også lynende stærkt den anden vej. Masser af nerve og tempo i kampen til stor glæde for de små 900 tilskuere i arenaen.

Teemu Virtala millimeter fra at bringe Rødovre foran med to, men pucken dansede den forkerte vej for hjemmeholdet efter kaptajnens skud. Kort efter powerplay til Aalborg, der – som i første periode – belejrede hjemmeholdets zone. Matt O’Connor fortsatte sin kæmpe-indsats, mens holdkammeraterne sled og slæbte.

Kaptajn Teemu Virtala røg i straffeboksen med seks minutter igen. Men frem for udligning endte det med en tomålsføring til Rødovre. Steffen Klarskov slog kontra i undertal og fandt en fremadstormende Magnus Carlsen, der slog pucken ind på bageste stolpe. Aalborg havde fire og at halvt minut til at hente to mål. Kæmpe drama og en stor overraskelse lurede i Rødovre.

Aalborg tog timeout med tre minutter igen. Og George Sørensen blev erstattet med en markspiller i forsøget på at levere comebacket. Reduceringen kom med 34 sekunder igen, da Kirill Kabanov styrede pucken forbi Matt O’Connor.

Rødovre gav det sidste og holdt gæsterne fra yderligere chancer. Sekunderne tikkede ud, og Rødovre-holdet og deres tilhængere kunne bryde ud i ellevild jubel. Topholdet var sendt hjem med nul point, mens tyrene ragede alle tre point til sig. Skuffelsen var forståeligt stor hos Aalborg, der vandt skudstatistikken med 41-22.

Nøjagtig som sidst, de to hold mødtes i Rødover Centrum Arena, kunne Rødovre fejre en overraskende sejr. Stærk holdindsats med masser af indædt fight og høj klasse fra canadiske Matt O’Connor i Rødovre-målet.

Esbjerg vandt fortjent, Rungsted kom for sent i gang Odenses håb levede i 20 minutter: Spillet under bussen af Herlev i de sidste to perioder