Fynboerne knækkede sammen efter en god start og blev totalt udspillet af gæsterne i de sidste to perioder

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 1-6 (1-0,0-4,0-2) Det er efterhånden ingen nyhed, men Odense tabte igen. For 15. gang på stribe løb Bulldogs fra isen uden point, og i modsætning til de seneste kampe var det ”ned med mænd og mus” for hjemmeholdet, der fra starten af anden periode blev spillet under bussen af gæsterne fra Herlev.

Der var klasseforskel i 40 minutter. Herlev endte med vinde 6-1.

Odense havde ellers mere end en flig af håb om point efter de første 20 minutter. Fynboerne leverede bundsolide 20 minutter og havde mere puckbesiddelse end ”normalen”, når Odense har spillet på hjemmebane på det seneste.

At Oliver Anker Christensen lynhurtigt fik scoret sit første mål for Bulldogs, hjalp også på humøret i VinMedKant Arena, hvor det naturligt nok ikke vrimlede med folk på lægterne.

15 nederlag på stribe har sat sine i fynsk ishockey, hvor det gør ondt for øjeblikket.

Det var dog ikke til se på Evan Cowley, der var kvik og på stikkerne på to-tre farlige situationer, hvor Herlev-spillerne kom i overtal.

Allerede i første periode var Odense-spillerne hidsige på dommerne efter en høj tackling på Henry Hardarson, der ikke blev takseret til udvisning.

Men der var både taktfaste klapsalver og ”Odense”-råb fra både B-tribunen og den billige langside på vej ind til pausen. Håbet levede, men kun et par minutter ind i anden periode.

Herlevs A-kæde leverede tilbage med 1-1-målet efter at have ”snydt” i det defensive arbejde ved Odenses første mål. Skøn tværpasning fra Thompson til Skinnars, og gæsterne havde udlignet. Kort efter var det Magnus Povlsen, der gjorde det til 2-1.

Blot tre minutter inde i anden periode var kampen vendt på en tallerken, og det blev værre endnu for de fynske hunde.

Michael Eskesen var rasende over, at han måtte ud efter en konfrontation med Brett Thompson inde foran mål. Måske med rette, for det lignede en 50-50-dyst inde foran mål.

Bulldogs kunne slet ikke dæmme op for Herlevs powerplay. Victor Rollin-Carlsson fandt Luis Blak Olsen inde foran, og den lange mand flåede pucken op i nettaget.

Kampen fandt sin definitive afgørelse, og den individuelle klasseforskel på de to holds spillere blev samtidig demonstreret i slutningen af anden periode, da Vojtech Komarek leverede en noget ”ustruktureret” afslutning, da han var helt fri med Jidskog i Herlev-buret.

Det måtte næsten have gjort fysisk ondt på det hårdtprøvede hjemmepublikum kort efter, da Herlevs A-kæde nærmest kombinerede pucken ind over stregen. Hjemmeholdets folk var stillestående kegler, og Niklas Tikkinen kunne lægge den i tomt bur til 4-1 i Herlev-favør.

Det er en regulær fornøjelse at se Herlevs bedste spille powerplay, når det ruller for alvor. Det gjorde det i aften. Brock Beukeboom blev fintet to-tre gange af Alexander Lindqvist-Hansen og måtte ty til en tripping, og så blev Odense låst fuldstændig fast i Eagles-kombinationerne.

Niklas Tikkinen drog helt ind under mål og eksekverede konsekvent foran 665 tilskuere.

Sikke en sur aften for fynboerne – igen-igen – og moralen er trods nyt trænerinput ved at forsvinde igen hos et frustreret Odense-mandskab. Man kan næppe klandre Marc Lefebvre for ikke at gøre sit job ordentligt, han overtog blot et hold, der var tyndslidt i forvejen.

Men mon ikke Odense-ledelsen allerede nu er begyndt at tænke over planen for næste sæson? Forhåbentlig, for et point i 16 kampe er ganske enkelt ikke tilfredsstillende, når man fra sæsonstart meldte ud, at der skulle spilles om en plads i slutspillet.

Lige nu er Odense-ishockeyen inde i noget, der ligner en historisk ond spiral.

Magnus Povlsen satte 6-1’eren til Herlev i en situation, hvor en ellers hårdt kæmpende Evan Cowley i det fynske bur blev fuldstændig svigtet af sit forsvar.

Stærkt af Odenses publikum at klappe pænt af hjemmeholdets spillere efter kampen.

Rødovre sænkede topholdet med formidabel fight TV2 SPORT: KIM STAAL klar som kommentator i aften i Vojens