Aalborg Pirates vandt sæsons første nordjyske lokalopgør mod Frederikshavn White Hawks, da de foran 3354 tilskuere gik fra isen med en arbejdssejr på 1-0. Især de to målmænd havde fundet storspillet frem til dagens kamp, hvilket forhindrede yderligere scoringer til begge mandskaber.

Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks 1-0 (1-0,0-0,0-0) Lokalopgøret i det nordjyske begyndte i et højt tempo fra hjemmeholdet, som med det samme satte gæsterne under pres. Aalborgenserne var bedst i alt på isen, og virkede til at have både overskud og fart i deres spil. Det eneste, hjemmeholdet manglede var skarpheden, hvilket betød at en stærkspillende Tadeas Galansky kunne holde Frederikshavn White Hawks inde i kampen.

Dog måtte den tjekkiske målvogter også have lidt hjælp fra et videogennemsyn, da en styring fra Kirill Kabanov gik ind efter 12 minutters spil. Dog var den russiske angribers stav alt for høj, og efter et langt gennemsyn blev scoringen korrekt annulleret.

Det stoppede dog langt fra hjemmeholdet, og i powerplay blev det helt fortjent 1-0, da Julian Jakobsen flot fik fat i en puck inde foran mål. Med både tid og plads sendte den erfarne dansker pucken ind bag en chanceløs Galansky i målet til en helt fortjent pauseføring på 1-0.

Det lignede lidt, at de to hold havde byttet trøjer i pausen, fordi det var gæsterne, som i anden periode kom ud med overskud og skabte masser af chancer. Hjemmeholdet var rystet og smed panisk pucken væk i egen zone og midtzonen, mens de tog et hav af udvisninger.

Dog manglede målene fra Frederikshavn White Hawks, som måtte sande af George Sørensen, ganske som Tadeas Galansky, havde fundet storspillet frem til dagens kamp.

Især Fredric Andersson havde flere gode forsøg, men skarpheden manglede for den nye svenske kaptajn hos Frederikshavn White Hawks. Sammen med et stolpeskud fra Jared Freadrich betød det, at perioden endte målløs.

Det samme gjorde tredje periode, hvor både flow og skarpheden manglede hos begge mandskaber. Aalborg Pirates spillede ganske fornuftigt i defensiven og jagtede et kontrastød, mens gæsterne fra Frederikshavn kæmpede for at få pucke ind mod George Sørensen i målet.

Samtidig var perioden både fysisk, hvilket betød de store chancer lod vente på sig. I powerplay var Pirates og især Julian Jakobsen dog tæt på at lukke kampen, men Galansky var på plads.

Det samme var George Sørensen i de sidste minutter, hvor både Thomas Søndergaard og Fredric Andersson måtte se deres afslutninger reddet af den stærkspillede dansker, hvilket resulterede i at Aalborg Pirates tog en 1-0 sejr over lokalrivalerne fra Frederikshavn i sæsonens første kamp.

CHL: SønderjyskE tabte 0-3 trods fin indsats Odense-sejr i premieren skæmmet af romerlys på lægterne