Stor fysik til vestjydernes backlinje i form af Juuso Walli

Esbjerg Energy knytter den 25-årige finne Juuso Walli til truppen og benytter dermed sit ottende og sidste transfer card til at forstærke defensiven.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse. 

- Vi har store forventninger til Juuso og er spændte på at få ham på is. Han dukker sandsynligvis op relativt kort før torsdagskampen mod Odense, så vi håber at kunne præsentere ham der, men det bliver i hvert fald spændende at få ham at se, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

Den nye Energy-back er 195 cm høj, vejer 112 kg og har spillet i Finlands to bedste rækker Mestis og Liiga. I Liiga blev det til 99 kampe, mens han i den næstbedste række nåede 116 kampe, 19 scoringer og ialt 46 point.

- Vi har brug for en lidt anderledes type back. Med Juuso Walli mener vi, at have hentet en back, der kan lukke af defensivt, men som samtidigt kan bidrage offensivt. Det kombineret med evnen til at spille mange minutter gør, at vi kan sige, at vi efter alt at dømme fandt hvad vi søgte, fortsætter Energy-coachen.

-Særligt i Mestis har Juuso Walli imponeret. Han har spillet en anden og mindre rolle i Liiga. I overtalsspillet har han bl.a. været benyttet foran modstanderens mål, og han kan med sin store krop gøre en forskel. Han er svær at flytte, kan opfange løse pucke og samtidigt hindre målmandens udsyn.

Juuso Walli er fra Finlands tredje største by Tampere, der er beliggende i den sydvestlige del af landet. Byen har i alt 225.000 indbyggere og kaldes Finlands Manchester på grund af sin industri.

- Jeg har bemærket de store fremskridt, som Oscar Schultze har gjort i den senere tid. Vi har vurderet, at en skade på back-pladserne kan gøre os sårbare, så vi besluttede os for at vælge en back for nogle dage siden. Ekstra bredde og konkurrence her gør bare tingene mere spændende, slutter Jason Jaspers.   

 


Rødovre smider ikke håndklædet i ringen OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks