De danske mestre sluttede dog godt af i dagens CHL-kamp

SønderjyskE-Pelicans 2-4 (0-3, 0-1, 2-0) Der har fint besøg i Vojens søndag aften, hvor de finske vicemestre Pelicans gæstede de danske mestre. Hjemmeholdet skulle forsøge at rejse sig efter 0-5 nederlaget torsdag til Bremerhaven, og det lykkedes delvist, trods det at det atter engang ikke rakte til point. De finske gæster havde sparet et par profiler til aftenens opgør, men det var ikke nemt at se på isen.

Finnerne var fra første fløjt pucksikre, nærkampsstærke og kom ud i et imponerende tempo. Efter en flot solo-tur fra Schmidt-Svejstrup, vendte finnerne hurtige spillet og der var spillet mindre end halvandet minut, da gæsterne bragte sig i front ved Roine. Udeholdets speed fik ofte værterne til at hænge et skøjtetag efter og det kostede en udvisning til Gustav Nielsen efter fire minutter.

Gæsterne viste flot overtalsspil og med 12 sekunder tilbage af udvisningen, hamrede Tukiainen skiven i kassen, efter sønderjyderne var spillet helt tynde.

Herefter fandt værterne bedre fodfæste og havde et par gode offensive aktioner. Joseph Jonsson med en god tackling i offensiv zone, gav Alexander Wiklund mulighed for at opsnappe pucken. Svenskeren kørte rundt om målet og trykkede af, men manglede de sidste marginaler. De marginaler havde en pucksikker Bares til gengæld i modsatte ende, da han også rundede målet og mellem venner og fjender sendte finnerne op med tre.

Den stilling holdt perioden ud, også selv om Will Pelletier og Gabriel Desjardins fik en to mod een. Sidstnævnte trykkede af, men udeholdets keeper med en stærk parade. I anden periodes start var sønderjyderne flere gange presset i lange skift i egen zone.

Finnerne sværmede om målet og Pettersson måtte hive flere store redninger ud af ærmet for at holde scoringen nede. Men hjemmeholdet fik sig efterhånden arbejdet bedre ind i perioden og fik en fin chance til Daniel Kønig, men backen måtte se afslutningen forfejle sit mål. Der manglede heller ikke meget, da Pelletier serverede pucken for Rasmus Lyø, men keeper Lindbom fik samlet benene i rette tid. Godt midtvejs i perioden måtte Alexander Wiklund en tur i straffeboksen og endnu engang var de finske gæster enormt konsekvente. For anden gang denne aften var det topscorer Tukianinen, der hamrede gummiskiven ind bag en sagesløs Pettersson efter elegant finsk overtalsspil.

SønderjyskE fik også muligheden i overtal, og her var Oscar Drugge tæt på med en lusket afslutning fra distancen. Overordnet set var det dog stadig Pelicans, der tilspillede sig de største muligheder og var helt i kontrol med matchen efter fyrre minutter. Lidt af den kontrol mistede de imidlertid i kampens sidste tyve minutter, hvor hjemmeholdet spillede deres klart bedste periode.

En tidlig reducering af kaptajn Wiklund gav sønderjyderne ny power og man overlevede kort efter også en undertals-situation med en helhjertet indsats i boxen.

Der var langt mere form over hjemmeholdets spil nu og knapt midtvejs i perioden gav det atter engang pote. Flot samspil mellem Pelletier, Jonsson og Schmidt-Svejstrup endte med at sidstnævnte kunne sende endnu en reducering i kassen. Flot scoring. 2-4 gav nyt liv til matchen og selv om der bestemt også var finske chancer, så var sønderjyderne også overordentlig tæt på en tredje scoring.

Oscar Drugge og Daniel Kønig måtte se deres udmærkede forsøg reddet af gæsternes svenske keeper og i en satsning seks mod fem var det Alexander Wiklund, der tæt under mål var millimeter fra at passere Lindbom med en styring. Tættere på kom værterne ikke, og dermed kunne Pelicans tage tre fortjente point med til de 1000 søers land efter en specielt de første to perioder overbevisende indsats.

SønderjyskE måtte for fjerde gang i årets CHL skøjte tomhændede fra isen, men kunne tanke selvtillid efter en god fight og ikke mindst opløftende indsats i kampens sidste tyve minutter

OPTAKT: Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital Tidlig føring og sikker sejr til Aalborg i Rungsted