Rungsted blæste uden problemer forbi de nordjyske gæster i eftermiddag

Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks 6-1 (2-0,1-0,3-1) Rungsted havde revanche til gode da de på hjemmebane i Bitcoin Arena tog i mod Frederikshavn White Hawks. Sidst de to hold mødtes var det White Hawks der tog en overraskende sejr med sig tilbage til Nordjylland, på trods af et sent comeback fra hjemmeholdet. I dag var det fuldstændig anderledes: Rungsted havde fat fra start og vandt stensikkert med tenniscifre 6-1.

Dagens match fik en noget kaotisk indledning. Frederikshavn fik hurtigt smidt et par pucke på mål, men ikke noget, som for alvor voldte Cristopher Nihlstorp problemer i Rungstedmålet.

Spillet satte sig først rigtigt syv-otte minutter inde i kampen, hvor de to hold fik sat noget struktureret angrebsspil sammen og begge forsvar fik styr på deres zoner.

Charlie Sarault bragte hjemmeholdet på 1-0. Målet opstod efter Bertram Jelert intelligent lagde en puck på mål i knæhøjde med trafik foran Mathias Seldrup. Pucken ramte Seldrup, men sprang direkte ud til Sarault, der konsekvent sendt pucken i kassen.

Kort efter fik gæsterne muligheden i overtal. Det blev ikke specielt sammenhængende for White Hawks, men alligevel var Christopher Frederiksen meget tæt på at styre en Mads Larsen-pasning i mål.

I stedet blev det 2-0 til Rungsted. Thomas Søndergaard ville chippe pucken ud af egen zone, men pucken fik luft under sig og strøg direkte ud over banden og to minutter til uheldige Søndergaard for forsinkelse af spillet.

Ingen pardon fra hjemmeholdet. Nikolaj Rosenthal satte staven på en fin pasning fra Hampus Gustafsson på bagstolpen. Klassisk Rosenthal efterhånden, at luske rundt i bagrummet og finde hullet til at kunne sætte staven i isen og sende pucken i kassen i powerplay.

Frederikshavn sluttede første periode med en fem mod tre-situation. Både Rasmus Andersson og Andre Pison måtte til afkøling stort set samtidig.

Gæsterne fik dog hverken pucken i mål før pausen eller efter pausen og måtte se en unik mulighed for at få reduceret Rungsteds 2-0-føring.

Rungsted havde været det mest konstruktive hold med pucken hidtil i kampen og det var også billedet i anden periode. De chancer Frederikshavn kom frem til, var på en mere tilfældig baggrund. For eksempel Mike Hammonds breakaway, der blev misbrugt på Nihlstorp.

Hjemmeholdet havde midtvejs i kampen deres andet powerplay. Rungsted fik dog ikke udnyttet muligheden og Frederikshavn fik klaret de to minutters undertal.

Frederikshavn fik ikke meget fra topkæden med Jesper Jensen, Christopher Frederiksen og Radim Piroutek, til gengæld fik Rungsted et mål fra deres topkæde med Marcus Olsson, Nichlas Hardt og Mattias Persson.

3-0 fik Marcus Olsson lov til at skubbe ind over stregen, efter Mathias Seldrup havde halvklaret Shane Hannas afslutning.

Seldrup havde indtil da ikke spillet nogen dårlig kamp og kunne vel knap lastes for de scoringer, der var sat ind bag ham. Alligevel blev Seldrup ofret til fordel for backupkeeper Kevin Frydkjær i starten af tredje periode.

Det viste sig som et dårligt træk. Kun 33 sekunder inde i kampens sidste periode, Listede Marcus Olsson en puck ind under en ikke helt heldig Frydkjær, der burde have taget den puck. Hæslig start på tredje periode for White Hawks.

4-0 blev til 5-0 et par minutter efter. Christoffer Åkesson var to minutter i straffeboksen og det gav plads til Rasmus Andersson på kanten i hjemmeholdets powerplay. Herfra firsttimede Andersson pucken op i fjerneste målhjørne helt uden chance for Kevin Frydkjær.

Kun spillet lidt over tre minutter af tredje periode og Jari Pasanens tropper var vel at betragte som "game over". Man kunne fristes til at sige at en timeout havde været på sin plads i forbindelse med 5-0-målet, men i stedet blev Mathias Seldrup sendt ind på isen igen, og Kevin Frydkjær tilbage på bænken.

Der kom en god mulighed for Frederikshavn for at få stoppet blødningen med et powerplay. Rungsted var ukoncentreret et øjeblik og havde for mange spillere på isen på samme tid.

Selv med en mand i undertal, var Rungsted ovenpå. En nærkamp ved banden fik Marcus Olsson sendt pucken ud af zonen omgivet af par White Hawks-spillere, men der var intet tilbageløb fra nogle af udeholdets spillere, og så havde Shane Hanna alletiders mulighed alene med Mathias Seldrup til at bringe Rungsted på 6-0.

En fiks dribling, og så lå pucken bag Seldrup. Mike Hammond var nærmeste White Hawks spiller, men han lignede mere en, som havde brug for en udskiftning end en som skulle redde kastanjerne ud af ilden for sit hold.

Oppe med 6-0 slap Rungsted en smule af initiativet og det gav Frederikshavn lidt muligheder frem af banen og dermed en mere åben slagudveksling, hvor der skete lige hele tiden.

Spændingen om resultatet var naturligvis forsvundet for længst, men derfor skal Mathias Seldrup stadig roses for sin indsats. Han havde flere store redninger i løbet af kampen, men de fem spillere foran ham, hang ikke sammen i dag og det gjorde den store forskel i matchen.

Christian Mieritz reducerede til 6-1 og fik slettet det grimme nul på måltavlen med godt et minut igen. En lille trøstepræmie til de hårdtprøvet nordjyder.

Rungsted spillede igen en stabil kampen, og deres dynamiske spil i alle tre kæder, gør ganske enkelt at ingen synes at have opskriften på at spille lige op med Metal Ligaens førerhold i øjeblikket.

Shaw blev matchvinder, da Esbjerg slog Aalborg for femte gang Brown banede vejen for tre point til SønderjyskE