Perfekt weekend for Mario Simionis tropper blev fuldendt i eftermiddag

SønderjyskE skulle fortsætte de seneste kampes gode takter søndag eftermiddag mod Rødovre Mighty Bulls. Hjemme i Frøs Arena var et fortsat skadesramt hjemmehold bedst set over tres minutter, hvor Cam Brown blev matchvinder med et kvarter igen. SønderjyskE vandt 3-1 og tog dermed maksimumpoint med ud af weekenden.

Hjemmeholdet kom bedst fra start. Fart i skøjterne og fine chancer. Efter bare godt to minutter, gav det gevinst. Forarbejde af Brendan Harms og Martin Eskildsen blev fuldendt af Emil Bejmo tæt under mål, 1-0.

Steffen Klarskov havde en farlig styring i modsatte ende, men ellers var værterne bedst de første fem minutter. Så blev SønderjyskE ramt af to udvisninger, begge korrekt dømt og det gav en lang sekvens i fem mod fire og sågar små tredive sekunder i fem mod tre for gæsterne.

Bedste mulighed tilfaldt Brett Welychka, men Nicolaj Henriksen fik afværget. SønderjyskE blev fuldtallige og som man ofte ser det, stormede den udviste spiller over for at skifte ud. Det efterlod Marco Illemann alene og inden den femte SønderjyskE spiller nåede ind fra bænken, havde Illemann kvitteret til 1-1.

Fejl af hjemmeholdet, effektivt udnyttet af gæsterne. Herefter havde Rødovre deres bedste minutter i første periode, hvor de spillede pucken fornuftigt rundt i værternes zone.

Som perioden skred frem, tog hjemmeholdet dog atter over. Yannick Vedel med et riv på ydersiden af stolpen og et par flotte solo præstationer af Cam Brown var dog det tætteste, man kom flere scoringen i kampens første tyve minutter. De sluttede med en udvisning til Magnus Povlsen, som højlydt brokkede sig over kendelsen hele hele til straffeboksen, men som det oftest, ændrede det ikke dommernes kendelse.

Lyø lynede
Hvad der startede som fem mod fire blev til fem mod tre kort inde i anden periode. SønderjyskEs powerplay var imidlertid uden snært og præcision. Mike Little, der normalt er sikkerheden selv, leverede ikke mindre end tre fejlpasninger og på nær et forkølet forsøg fra Steffen Frank og en lige ved og næsten-puck fra Mads Eller var det tætteste, man kom. Kort efter måtte Emil Bejmo i skammekrogen for en høj stok.

Gæsternes overtalsspil var dog heller ikke imponerende og faktisk var hjemmeholdet tættest på, da Martin Eskildsen blev spillet helt fri, men ikke formåede at ramme inden for skiven. Anden periode blev generelt kendetegnet af en stribe udvisninger.

Yderligere to powerplays til værterne kastede heller ikke noget af sig, det var overtalsspil på niveau langt under middel. SønderjyskE er denne sæson hårdt prøvet af mange skader og i anden periode måtte Anders Biel udgå. Han blokerede et slagskud men den unge forward tog sig straks til armen og skøjtede ud.

Gæsterne fik bedre fat i matchen som perioden skred frem. Oliver Kjær var flere gange på spil, men Henriksen var på plads. Men kort før pausen måtte Rødovre så endnu engang spille fire mod fem Og denne gang, straffede sønderjyderne det. Rasmus Lyøs forsøg fra distancen gik hele vejen, 2-1.

Samme Lyø var kort før pausen tæt på at udnytte en hurtig omstilling til at øge føringen, men William Rørth fik dækket nærmere målhjørne flot af.

Brown var bedst
De sidste tyve minutter skulle nu vise, om SønderjyskE kunne veksle den spinkle føring til tre point. Og de startede bedst. Steffen Frank og Mikkel Jensen havde begge en scoring på bladet, men Rørth havde en god dag i buret. Cam Brown, kampens bedste, kunne selv Rørth dog ikke holde fra fadet seks minutter inde i perioden, hvor han satte fart på og i to omgange fik skubbet pucken ind bag Rørth.

Det var reelt kampens afgørelse, amerikaneren sørgede for. Og gæsterne gjorde det ikke nemmere for sig selv ved at tage endnu et par udvisninger, hvor hjemmeholdet havde flere muligheder, som kunne eller snarere burde have givet afkast. Skarpheden manglede i flere situationer hos værterne. Det blev meget godt illustreret mod slutningen, da Rørth blev erstattet af en ekstra markspiller.

Op til flere sønderjyder missede at ramme det tomme mål.

I modsatte ende vågnede en ellers meget anonym Marcus Almquist op til dåd og var på egen hånd tæt på at skabe fornyet spænding i den absolutte slutfase. Men det blev ikke til flere scoringer, og derfor kunne hjemmeholdet fejre endnu en sejr, og den noget nær længste pointstime set længe.

Cam Brown og Rasmus Lyø lyste op hos SønderjyskE med fornemme præstationer. Grund til bekymring må det til gengæld være, at hjemmeholdet fortsat var uden seks stamspillere, foruden Anders Biel som udgik i dag. Især med Final 4 lige om hjørnet. Gæsterne havde deres bedste i William Rørth, som efterlod et blændende indtryk på et ellers ikke overbevisende Rødovre hold.

Frederikshavn blev kørt baglæns ud af Bitcoin Arena Stream: Rungsted SC-Frederikshavn WH