Den nye coach hos White Hawks kommer med en offensiv tankegang og troen på at stærk gruppe kan bære langt

Han har masser af trænerrutine, den nye mand i Frederikshavn.

Fredrik Johanssons karriere i boksen begyndte helt tilbage i 1997/98 i Fagersta - ifølge Eliteprospects.com - og så karrieren ellers bare kørt derfra. De fleste sæsoner i den tredjebedste svenske række, HockeyEttan, men i de seneste to sæsoner har han været i Norge, hvor Stjernen i Fredrikstad har været hans klub. 

Nu er han landet i Frederikshavn. 

- Jeg var her i Frederikshavn som træner for fem-seks år siden på hockeyskolen, så jeg kender en smule til byen. Samtidig kender jeg både spillere og trænere her i Metal Ligaen. Dansk ishockey er ikke helt ukendt for mig, siger han i et interview med White Hawks' Facebook-side.

Der er store forventninger til en slags genrejsning i Frederikshavn efter et par sæsoner, hvor der har været langt mellem snapsene. 

- Frem for alt skal vi forsøge at skabe en god gruppe. Vi skal se, hvad der skete i sidste sæson og finde forbedringer, lære nogle nye ting og afvente, hvad der sker. Jeg har en fantastisk assisterende træner (Christian Schioldan) - hans trøje hænger i taget og det siger alt - og en god stab omkring holdet. Jeg kan ikke komme her og være en Messias. Vi skal stå sammen om at skabe resultaterne, siger Johansson.

Han vil forsøge sig med en offensiv tankegang. 

- Selvfølgelig skal disciplinen og forsvarsspillet sidde til at begynde med, men derefter vil jeg gerne være træner for et hold, der vender spillet hurtigt og i det hele praktiserer offensiv ishockey, siger han til White Hawks TV.

Frederikshavn skal i løbet af forsæsonen en tur til Sverige for at spille to træningskampe.

- Gruppen er vigtig og det er vigtigt, at vi finder en god kemi. Alle behøver ikke nødvendigvis at kunne lide alle, men vi skal respektere hinanden.

Og så er der det hårde arbejde, som også er vigtigt for Johansson.

- Frederikshavn er en arbejderby, og det skal spillerne også vise på isen, understreger den svenske træner, der møder Aalborg i to testkampe og derefter i turneringspremieren 6. september. 

- Da jeg trænede Stjernen sidste sæson oplevede jeg lokalopgørene mod Sarpsborg. Det var mere end bare en hockeymatch. Der var noget, der blev talt meget i de to byer. Sådan er det også med Frederikshavn-Aalborg, det er selvfølgelig kampe, hvor vi skal gøre alt for at vinde, siger han.  


MERE SVENSK: Lucas Carlsson lander i Herlev ISAC SKEDUNG er klar som center for Herlev