Anført af en stærkt spillende Santeri Suistio, vandt White Hawks fuldt fortjent i den anden kvartfinale, og udlignede dermed til 1-1 i serien

Kvartfinale 2

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 4-3 (1-0,1-2,2-1)

Der kunne ikke sættes en finger på White Hawks sejr i eftermiddag, da Herning blev sat til vægs af en flok veloplagte vendelboer. Høgene var klart bedst i opgøret, og de midtjyske ræve måtte sande, at en udligning i serien var en realitet.

Det var en første periode der på mange måder lignede den de to hold spillede fredag aften. White Hawks med store muligheder, og flere skud på mål end favoritterne. Modsat i fredags, så fik høgene scoret, da Santeri Suistio i powerplay sendte pucken på stolpen. Daniel Trkulja var over returen, og bragte hjemmeholdet i spidsen. Det skete, da Mathias Bau sad i straffeboksen med små to minutter tilbage af perioden.

Forud var gået en periode, hvor der virkelig blev tacklet igennem så det sang. Masser af nærkampe, og en ganske god ishockeykamp at overvære. Trkulja og Suistio havde de største chancer for hjemmeholdet, og Perlini for midtjyderne. Han fik pucken foræret af Daniel Madsen, og var tæt på at overliste Galansky.

White Hawks overlevede også et powerplay, da Sebastian Brinkman sad i straffeboksen, og alt i alt var det en fantastisk flot periode, i en stemningsfyldt kulisse i Nordjyske Bank Arena. De to fangrupperinger leverede fremragende stemning på lægterne.

Anden periode blev et festfyrværkeri af god ishockey. God propaganda for dansk ishockey det der blev leveret på isen, og hjemmepublikummet havde nær set en 2-0 scoring i begyndelsen, da Aleksi Halme snittede stolpen på en afslutning.

To gyldne minutter for Herning bragte dem i spidsen af opgøret. Først udlignede Morten Poulsen på en flot styring, der fuldstændig snød Galansky, og et par minutter senere var der opskrift på rigtig lækker hockey, da Marinaccio blev spilet fri ved bagerste stolpe, og lagde den ind i netmaskerne som den største selvfølgelighed.

Mange af hjemmeholdets fans frygtede nu det samme blackout til deres helte som i fredags, men det skete ikke. Tværtimod, for det var White Hawks der herfra sad på resten af perioden. Masser af spil og chancer kreerede de, og publikum var godt underholdt.

Christian Mieritz tog plads i straffeboksen hos midtjyderne, men han nåede knap nok at tage en tår vand, før der var udlignet. Kampens bedste spiller, Santeri Suistio, sendte pucken mod mål, og den rettede Thomas Søndergaard af, så den snød Carruth. 2-2 i Vendsyssel efter 28 minutter.

De blev ved, de hvide, og Frederikshavn var det klart bedste hold på isen. Herning kunne slet ikke få det til at fungere, og man sad hele tiden og ventede på den 3-2 scoring til hjemmeholdet, der på ingen måder ville være ufortjent.

Mod slutningen kom Herning igen i undertal, men de red stormen af til pausen. Der var dog stadig 53 sekunder tilbage i begyndelsen af tredje periode for hjemmeholdet, til at få stablet et powerplay op. Det lykkedes dem ikke rigtigt, men kort efter Herning blev fuldtallige, var der kasse til hjemmeholdet.

Jesper Dahlroth sendte et skud mod mål som Jonas Jakobsen styrende ind bag Carruth, og så var der for alvor feststemning i Nordjyske Bank Arena.

Herning begyndte så småt at blive frustreret, og Racine ragede en tåbelig udvisning til sig, da han ville fremprovokere et klammeri med Christopher Frederiksen. Den gik White Hawks topscoren ikke med på, og så kunne høgene igen være i powerplay.

Her tog Suistio sagen i egen hånd, og med en flot solotur, sendte han pucken ind bag Carruth til 4-2. Finnen tog sig noget af en jubeldans på isen, og han var helt fremragende spillende i eftermiddagens kvartfinale.

De fortsatte med at klø på, og Jonas Jakobsen var uhyre tæt på at score til 5-2. Pucken snittede overliggeren, og kæmpe suk i arenaen.

Herning er aldrig slået før til sidst, og midtjyderne begyndte at røre på sig midtvejs i tredje periode. Bau var pludselig fri, men afslutningen tog en sprællende Galansky sig af. Et par minutter senere var samme Bau nærgående, men tjekken havde en af sine absolut bedste dage i buret.

Herning tog tidligt Carruth ud af buret. Små fire minutter før tid var han erstattet med en ekstra markspiller, og det gav lynhurtigt pote. Perlini stod klar i slottet, og han sendte sikkert skiven ind til reducering.

Med to minutter tilbage røg Carruth igen ud af buret, og Herning leverede et kæmpe pres mod slutningen. Men høgene red stormen af, og vandt fortjent kampen, og udligningen til 1-1 i serien.

Blamagen visket ud - vigtig revanche for Aalborg LYNOPTAKT: SØNDAGENS KVARTFINALER