En skarp gennemgang af matcherne, der spilles i løbet af søndagen

Selv folk, der normalt ikke interesserer sig synderligt for ishockey, har prikket undertegnede på skulderen og spurgt: "Hvad skete der lige med Aalborg i fredags". 

Rungsteds sejr på vanvittige 11-2 sendte chokbølger gennem den danske sportsverden, og sejren var endnu et bevis på, at slutspillet har sine egne love. Ikke mindst når to forhåndsfavoritter til guldet - altså før sæsonen - tørner sammen allerede i kvartfinalen. 

Nu mødes de igen klokken 14 søndag i Bitcoin og jeg tør godt garantere, at kampen ikke ender 11-2 igen - eller noget i nærheden. Men det er en nøglekamp af de helt store, for hvis Rungsted vinder i eftermiddag, så begynder overraskelsen for alvor at lure. Vinder Aalborg, har vi en "klassisk" 1-1 efter to kampe, bare med omvendt fortegn i forhold til hjemme/ude, og nordjyderne vil være tilbage i favoritrollen.

Når det er sagt, så må Rungsted have fået et KÆMPE skud optimisme efter sejren i fredags, mens Aalborg-spillerne omvendt måske kan sige, at det var en "once in a lifetime"-nedtur i fredags. 

- Det er slutspillet. Jeg har tabt ligeså stort før, hvor vi er endt med at vinde serien. Vi skal op på hesten og rykke sammen i bussen.

- Nu skal vi sætte os ned og snakke om, hvordan vi slår Rungsted. Vi spillede nok lidt for fin hockey, og med det vinder vi hverken kvartfinale, semifinale eller finale. Det betyder, vi skal spille meget mere simpelt ishockey og hjælpe hinanden med at gøre tingene lettere, sagde Aalborg-kaptajn Julian Jakobsen til Nordjyske efter det vilde nederlag. 

Rungsted scorede fire gange i powerplay, så mon ikke det har været et fokuspunkt for Aalborg at få udryddet de dumme udvisninger? Kampstart 14:00 i Rungsted og på TV2 PLAY med Henrik Bauch som kommentator.  

Frederikshavn skød syv gange på mål, inden Herning fik afsluttet, men derefter åd midtjyderne sig stille og roligt ind i kampen og endte med at vinde sikre 4-1. 

Det var et forventet udfald, langt de fleste har Herning som storfavorit i den serie. 

- Vi fik mere fart på, arbejdede hårdere og blev vel også mere direkte og målsøgende. Ved det første mål fik jeg en rigtig god aflevering på tværs fra Andris (Dzerins, red.), som jeg stort set bare skulle skubbe ind over stregen. Det var ét af de nemmere mål, jeg har scoret, sagde Hernings finske comeback-mand Miska Humaloja, der åbnede scoringen. 

- Slutspillet lever sit eget liv, og vi har før set, at Frederikshavn kan overraske, selvom det har set svært ud. Jeg kan i hvert fald love, at vi ikke stopper med at tro på det, før det eventuelt er forbi. Herning har måske lidt flere strenge at spille på, men vi har også farlige folk, der nok skal være klar. Det er slutspilshockey, og det er bare noget andet, siger Frederikshavns Christopher Frederiksen til Nordjyske. 

Det er bydende nødvendigt med en stort set fejlfri kamp af Frederiksen og Frederikshavn i eftermiddag, hvis der skal udlignes i serien. Kampstart 15:00 i Nordjyske Bank Arena med Jesper Larsen som kommentator på TV2 PLAY. 

Herlev havde muligheder i Odense fredag aften.

Helt nøjagtigt talte undertegnede seks skud på stængerne fra gæsterne. Noget af en vild statistik.

Omvendt kunne man ligeledes registrere et Herlev-mandskab, der brugte få folk og reelt kun spillede med fire backer og ni angribere. Er det for sårbart?

I hvert fald fornemmer man, at det er en must win for Eagles i dag, hvor Herlev endnu engang skal prøve at overkomme den forfærdelige kvartfinalestatistik med nu 17 nederlag på stribe, når ørnene har ramt de sidste otte hold i DM-slutspillet.

Hvor er fokus hos de to hold?

Odense spillede med dårlig disciplin og får helt sikkert at vide, at de dumme udvisninger - dem var der nogle af fredag - skal minimeres. Samtidig må Paul Thompson også ønske flere sekvenser med længerevarende tryk på modstandernes zone. 

Som Alexander Lindqvist-Hansen sagde efter kampen, skal Herlev-defensiven højere op på Odenses backer og forhindre skud, og så må Eagles ikke lade Bulldogs få mål, der er så nemme som 2-1 og 3-1-målene fredag aften. Det har Herlev hverken råd eller kræfter til. 

Kampstart 17:30 i Spar Nord Arena med Jannik Sønderby som kommentator på TV2 PLAY. 

Stor moral fra Esbjerg Energy i en tæt kamp mod SønderjyskE, hvor vestjyderne fik belønning for at "male på" og holde ved indtil det lykkedes for Oliver Kjær at udligne lige før tiden løb ud.

Vi så en helt tæt og jævnbyrdig kamp i Esbjerg, og der er næppe tvivl om, at det her bliver en hård og slidsom affære for samtlige involverede spillere.

Meget stærkt af Esbjergs danskerflok at gå ind og afgøre kampen som det ofte har været tilfældet i denne sæson, men omvendt fik SønderjyskE også tanket optimisme efter den bedste defensive kamp i lang tid.  

SønderjyskE-træner Mario Simioni før kampen på SønderjyskE's hjemmeside: 

- Spillerne arbejdede stenhårdt og jeg synes at der er flere gode elementer, som vi kan tage med os til opgøret søndag aften. Bla. udførte vores boxplay et fremragende stykke arbejde. Det ville være fint om en vi blev en anelse skarpere foran mål når vi får chancen, men overordnet set er jeg godt tilfreds. Det var en rigtig intens playoff kamp med masser af fight på isen og en rigtig god stemning på lægterne, siger han før det andet opgør i klassikeren. 

Kampstart 19:00 i Frøs Arena med Jimmy Bøjgaard som kommentator på TV2 SPORT og TV2 PLAY. 


Fremragende Frederikshavn vandt fortjent over Herning HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Herning-Frederikshavn