Sejrstørke på 32 dage brudt, da Lundvald gjorde det onde ved et passivt Frederikshavn mandskab

Odense Bulldogs – Frederikshavn White Hawks 4-1 (2-0,1-1,1-0)

Fik Odense nyt liv og håb for en plads i slutspillet? I aften gik det fynboernes vej, og de gav alt hvad de havde. Det gav pote med en fortjent sejr over et Frederikshavn mandskab der på ingen måder lignede sig selv. Lukas Lundvald var den helt store spiller, og med to scoringer var han en vigtig faktor da den fynske forløsning endelig fik frit løb.

Fynsk drømmestart på aftenens opgør, på to scoringer med 22 sekunders mellemrum, inden der var gået fire minutter. Fynboerne overmandede et udehold, der slet ikke var kommet ud af bussen, med stor effektivitet.

Shawn O´Donnell var første mand med sidste stav på pucken, da han bragte fynboerne foran. Martin Larsen stod for assist til O´Donnell, da der var god trafik foran Mathias Seldrup i gæsternes bur. Direktør Ole Nielsen havde knap sat sig til rette igen på sin plads, da han endnu en gang kunne juble over scoring til hans nye klub. Lukas Lundvald fik alt for meget plads, og med et par fikse træk, sendte han pucken ind bag en halv sprællende Seldrup.

Av for en start for Frederikshavn, der ellers var advaret fra tidligere, hvor de har spillet nogle forfærdelige kampe i VinMedKant Arena. Intet tydede på de havde lært af det i begyndelsen, for det var et hold fra Vendsyssel der var helt væk.

Langsomt fik de kæmpet sig ind i opgøret, og efter 10 minutter begyndte det at ligne et hold der fik styr på pasninger, og kom i offensiv zone. Thomas Søndergaard havde en god styring, og Niklas Pavel var uheldig med hans afslutning, der ramte ydersiden af stolpen.

Men hjemmeholdet var bestemt ikke færdige med at være giftige, og Lukas Lundvald havde en stor chance for at fordoble sin egen målkonto i aften. Desværre for ham, var der ikke helt bid i afslutningen.

Fortjent 2-0 føring til Odense, da spillerne skøjtede til første pause.

Anden periode var ikke særlig velspillet. Alt for mange fejl i begge ender, men et hjemmehold der var påpaselige i det defensive arbejde foran Galansky. Samtidig var det en fornøjelse at se Odense spillerne hellige sig det defensive arbejde, og skøjte hjem når det var påkrævet. Noget der har manglet flere gange i sæsonen.

De fik også som fortjent halvvejs inde i anden periode, da Oliver True med et fikst skud fik passeret en overrasket Seldrup i vendelboernes bur. Igen så gæsternes defensiv passive ud, og det må ikke have været rart at være coach Pasanen i høgenes boks.

Lidt omstruktureringer i kædesammensætningen blev det til, men der var langt mellem snapsene i den offensive del af spillet. Paradoksalt nok, så skulle der faktisk et undertal til, før White Hawks spillerne kunne strække armene i vejret. Christian Mieritz sad i straffeboksen, men pludselig var der kontra, og her kunne Kyle Hope reducere for gæsterne til 3-1, hvilket også var stillingen efter 40 minutter i Odense.

Hjemmeholdet kom afsted i en tre mod en situation i begyndelsen af tredje periode, men afslutningen udeblev. Her kunne de have afgjort kampen. Kort efter kom gæsterne i overtal, men der var hverken saft eller kraft i afslutningerne, så det løb ud i sandet.

Lukas Lundvald var kampens helst store oplevelse. Han var her, der, og alle vegne, og var konstant farlig. På en aften som i aften, er han en af de bedste danskere i Metal Ligaen. Han stod også for opgørets sidste scoring, da han bag mål smart erobrede pucken, og smed skiven ind i tomt bur, som Seldrup havde forladt i et sidste desperat forsøg på at vende opgøret.

Fuld fortjent Odense sejr. De ville det meget mere end gæsterne, og man fristes til at kalde vendelboernes indsats i aftenens opgør for pinlig. Der var i hvert fald ikke meget at glæde sig over, og aftenens indsats var en af sæsonens dårligste. Der bliver et solidt stykke arbejde at gøre på træningsbanen, inden topholdet Rungsted venter i de næste to kampe.

Rungsted fortsætter i toppen efter revanche mod Herning STREAM: Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox