Topholdet satte tonen i første og tredje periode og fik igen has på Herning

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 5-2 (3-0,0-2,2-0) Det blev særdeles underholdende da Rungsted Seier Capital på hjemmebane tog imod Herning Blue Fox og efter tre nederlag på stribe mod midtjyderne, lykkedes det i aften for Rungsted at vinde 5-2 over Blue Fox.

Begge hold spillede tempofyldt hockey og skabte i løbet af første periode fint med chancer, det var faktisk helt lige på statistikken, 12-12. Det er dog lige meget hvad skudstatistikken siger, for det handler om effektivitet.

Den kategori var hjemmeholdet Rungsted noget skarpere til end gæsterne fra Herning.

Nichlas Hardt var første mand på tavlen i kampens tredje minut, da han slog en retur i nettet, tæt under mål, efter Shane Hanna havde lagt pucken på mål langt ude fra.

Et par minutter efter blev det 2-0 ved Gustav Green. Unge Green vandt en nærkamp tæt under mål og det betød han havde plads til at sende Alex Widemans løse puck i nettet. Wideman havde forsøgt sig med et wrap-around rundt om målet forinden.

Rungsted var mest direkte i spillet rundt om mål og det betød at deres chancer var noget større end dem Herning kom frem til.

Det var derfor heller ikke helt ulogisk, at der skulle komme et mål mere fra Rungsted inden pausen. Marcus Olsson scorede, sat op af Mattias Persson og Nichlas Hardt.

Herning fik bedre fat om spillet i offensiv zone i anden periode. Flere pucke kom på mål, men den manglede at komme over stregen hos Cristopher Nihlstorp i Rungsted-kassen.

Frustrationerne begyndte så småt at vise sig hos de hvidklædte gæster, især Mark MacMillan var ude med riven et par gange. Frustrationerne blev dog over midtvejs i kampen byttet ud med glæde og jubel.

To gange inden for relativ kort tid fik Herning reduceret hjemmeholdets føring. Markus Jensen blev flot spillet op af Morten Poulsen til 3-1, Jensen rykkede sig uimodståeligt fri i slottet og satte staven på den gode pasning fra Poulsen.

Anders Poulsen gav Herning det perfekte exit på anden periode med sin reducering til 3-2. Kristian Jensen var i oplæggerens rolle.

Det var derfor en helt lige match de to hold gik ind til i tredje periode.

Stillingen holdt dog kun i knap tre minutter før Andre Pison styrede pucken i mål til 4-2. Pisons styring afsluttede et mønsterangreb hvor fire Rungsted-spillere kombinerede sig igennem Herningforsvaret, som til sidst endte med et Shane Hanna slagskud, Pison kunne rette i mål.

To minutter senere blev det 5-2 til Rungsted. Mattias Persson fik lige nøjagtig sneget pucken ind over stregen. Det var dog så marginalt at dommerne måtte bruge video til at træffe afgørelsen. Utur for Herning, der pludselig havde lidt af et bjerg at skulle bestige.

Kampen sluttede 5-2 til Rungsted, men værd at bemærke er det at holdene kombinerede for hele ni powerplays og ingen af holdene lykkedes med at konvertere overtalsspillet til scoring.