Målmandens hidsige udfald kostede en udvisning og et måske afgørende mål

Det er aldrig til at sige, hvad der var sket, hvis SønderjyskE havde undgået at indkassere Rungsteds fjerde mål i kampen i går i Bitcoin Arena. Men set i bakspejlet var Tim Dalys mål i powerplay yderst vigtigt og gav hjemmeholdet en 4-2-føring, som sønderjyderne måtte halse efter i kampens slutfase. 

Den udvisning, der førte til Dalys mål, var sjælden. Det var nemlig den rutinerede SønderjyskE-målmand Patrick Galbraith, der - groft sagt - "flippede ud" og smed handsker og hjelm efter en episode, hvor målmanden mente, at dommerne burde have stoppet spillet. 

- Jeg blev ramt af pucken i ansigtet og begge snørerne i min målmandsmaske løsnede sig. Jeg tabte næsten masken og måtte holde den fast med den ene hånd. Dommeren spurgte mig, om jeg var i orden, mens spillet stadig var i gang, og jeg signalerede, at det ikke var tilfældet. Det var åbenbart ikke nok. Derefter tabte jeg fatningen, og det er jeg ked af, konstaterede Galbraith efter kampen overfor Der Nordschleswiger. 

- Jeg fik ikke noget svar fra dommeren, og det var hans vurdering. Næste gang må jeg bevare hovedet koldt, siger Galbraith, der kaldte udvisningen for afgørende for kampens udfald.

- Vi spillede en glimrende kamp og resultatet kunne være gået begge veje, konstaterede SønderjyskE-målmanden. 

Tirsdag aften 20:30 spilles kamp 4 i serien i Frøs Arena og direkte på TV2 Sport. 


OLIVER ANKER Christensen skifter fra Odense til Frederikshavn INSTAT fra semifinale 3: Rungsted DOMINEREDE faceoff, SønderjyskE havde mere puck