Da ismaskinen sprang i luften, allerede inden kampen var startet, blev der ligesom sendt et signal om, at en anderledes og underholdende kamp var i vente. Det var da heller ikke helt forkert – i en hæsblæsende kamp, hvor begge hold både prøvede at føre med to og være nede med to, ja så endte det hele med en straffeslagsafgørelse, hvor sønderjydernes store profil, Josh MacDonald, til sidst afgjorde til gæsternes forde

Esbjerg Energy – SønderjyskE 4–5 (1-0, 1-2, 2-2, 0-0, 0-1) GWS

Esbjerg stillede uden firkløveret Brett Welychka, Gayson Downing, Andreas Grundtvig og Christian Wejse, mens SønderjyskE var uden MacGregor Sharp og Anthony Nigro. Målmandsduellen stod mellem Nicolaj Henriksen og Mathias Seldrup.

Esbjerg med hæsblæsende tempo og føringsmål

Værterne lagde godt fra land og fik tidligt i perioden sat gæsterne under et massivt pres. Derfor var det heller ikke hverken overraskende eller ufortjent, at Esbjerg efter små tre minutter bragte sig i front, da Niklas Andersen fandt Valdemar Ahlberg, der resolut eksekverede med et håndselsskud fra udkanten af slottet. 1-0.

Det var stadig i overvejende grad Esbjerg der var på pucken, som man rundede kampens første fem minutter. Flere gange havde man belejret gæsternes zone og man var da heller ikke langt fra at fordoble føringen, da Trevor Cheek, tæt under mål, lige akkurat manglede det sidste, for at få overlistet Henriksen i målet.

Esbjerg mødte generelt gæsterne langt fremme på isen og lagde et aggressivt pres. Et øjebliks uopmærksomhed var dog tæt på at blive dyrt for vestjyderne, da Daniel Nielsen efter syv minutter fik alt få meget plads, og alt for let spil i Esbjerg-zonen, og uhindret fik lov til at slynge pucken ind bag Seldrup. De mange feststemte gæstesupportere jublede, men scoringen blev annulleret for offside i målfeltet. Således fortsat 1-0 på tavlen.

Første periode var særdeles livlig og der var hele tiden fare på færde i den ene eller den anden ende. Mindre end et minut efter det underkendte SønderjyskE-mål, var det atter Esbjerg der var uhyre tæt på i modsatte ende.

Vestjyderne virkede i det hele taget til at være ovenpå tempomæssigt såvel som fysisk perioden igennem. Esbjerg gjorde de små ting rigtigt, kom bedst ud af nærkampene og var flere gange nærgående foran sønderjydernes mål. I slutningen af perioden kom Frederik Bjerrum også frem til en glimrende mulighed foran Seldrup i Esbjerg-buret.

Stærkt sønderjysk comeback

Vestjyderne lagde igen bedst fra land i anden periode, hvor man efter kun to minutters spil tilmed formåede at fordoble føringen. Det var Niklas Andersen der viste godt overblik og uselvisk sendte en pasning på tværs til en fremadstormende Zach Pochiro, det kynisk klappede et slagskud ind bag Henriksen til 2-0.

Om målet blev en sovepude for Esbjerg skal være usagt, men gæsterne kom nu bedre med rent spillemæssigt.

Et vestjysk wake up call et par minutter senere blev det da også til, da gæsterne reducerede til 2-1. I en to mod en-situation fandt Daniel Nielsen en fri Josh MacDonald, der vippede pucken op over skulderen på Seldrup, der ikke nåede forflytningen tids nok.

SønderjyskE synes nu ovenpå og man fik da også reduceret et par minutter senere, hvor et lumsk forsøg fra distancen fik lov til at gå hele vejen blandt venner og fjender. Afslutningen var signeret den finske back Christian Silfver. 2-2.

Gæsterne var nu langt bedre med rent spillemæssigt og især andenkæden, der blev ført an af en arbejdsom Josh MacDonald, var nu toneangivende og fik efterladt et godt og solidt indtryk.

Esbjerg også med comeback – fremtvang overtid

I tredje periode fortsatte SønderjyskE hvor de havde sluppet i anden periode. Tempoet var højt og nøglespillere som Josh MacDonald og Daniel Nielsen kørte hårdt på for gæsterne, der fik endnu mere medvind, da Esbjergs Zach Pochiro efter et minut tog den første af sine i alt tre udvisninger i tredje periode.

Det var dog småt med afslutninger i gæsternes power play, der fulgte i kølvandet på udvisningen.

Der var helt anderledes bid i gæsternes overtalsspil et par minutter senere, da sønderjyderne på ny fik chancen i overtal. Der var her masser af kvalificerede afslutninger og Seldrup fik lov til at arbejde for føden i Esbjerg-målet.

På to gyldne minutter formåede gæsterne at øge til både 2-3 og 2-4. Første mål blev sat ind af Anders Førster, der pænt takkede og tog en tur op ad den helt åbne og utrafikerede motorvej, som Esbjerg-defensiven åbnede for ham. Seldrup blev kynisk passeret lavt i målet.

Mindre end to minutter senere blev et pucktab af Jesse Mychan i midtzonen dyrt for hjemmeholdet. Josh MacDonald takkede for tilbuddet og strøg af sted ned mod Seldrup, der var helt og aldeles chanceløs, på canadierens klasseafslutning med baghånden.

Efter ti minutter to Pochiro sin tredje udvisning I perioden og det var en tåbelig og selvisk én af slagsen, da han umotiveret gik i ryggen på en modstander. Mon ikke Esbjerg-træner Mark Pederson havde overvejet at trække canadieren ud af kampen, hvis ikke han havde haft fire stamspillere ude på forwardsiden til aftenens kamp?

Pochiro blev dog på isen og måske det, tåbeligheden til trods, alligevel ikke var så tosset en idé. Mere herom senere.

12 minutter inde i perioden var der for alvor dømt action. Esbjerg vendte spillet i midtzonen, den elegante back Travis Walsh styrtede frem over isen, modtog pucken og fik sendt en afslutning på stolen. Et sus gik igennem publikum i den ene ende af banen. Suset havde dårligt lagt sig, før det samme skete i modsatte ende – SønderjyskE sendte her en afslutning på foden af stolpen, men hjemmepublikummet kunne ånde lettet op.

Med små fem minutter igen fik kampen nyt liv for Esbjerg, da den canadiske back Travis Brown, med kampens bedste detalje, gjorde det til 3-4.

Brown satte selv en modstander på blå linje, skar ind i offensiv zone og klaskede utageligt pucken op i fjerneste hjørne, bag en chanceløs Henriksen i målet. Nyt liv i kampen for Esbjerg og fremragende detalje og formidabel elegant scoring af Brown. Ikke nemt i den situation at se, at han er back.

Et halvt minut senere havde Valdemar Ahlberg en stor mulighed, da han blev sendt af sted på en friløber – men afslutningen blev overplaceret og fortsat 3-4 på tavlen.

Efter 16 minutter blev Esbjerg-kaptajn Jesse Mychan ramt af en boarding og med 2 + 10 minutter i straffeboksen sluttede kampen samtidigt for gæsternes Mike Little.

19 sekunder senere havde Travis Walsh og Niklas Andersen i fællesskab sat Pochiro perfekt op til afslutning. Ja han var stadig på isen, de tre udvisninger til trods, og canadieren takkede for trænerens tillid og bankede utageligt et slagskud ind bag Henriksen til 4-4. Kampens anden scoring af Pochiro, der med tre udvisninger kunne siges både at være helt og skurk for Esbjerg.

3169 tilskuere havde været vidner til en fremragende, seværdig og underholdende kamp, som altså skulle afgøres efter overtid. Der blev dog ikke scoret i overtiden og i straffeslagskonkurrencen var det altså gæsternes profil Josh MacDonald, der afgjorde løjernes til gæsternes fordel.