Hjemmeholdet holdt fast trods pres til sidst i "fuglenes duel" - det var Herlevs første sejr i fem forsøg mod nordjyderne

Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks 3-2 (0-0,2-1,1-1) Endelig lykkedes det for Herlev at få has på Frederikshavn. Efter fire nederlag i ”fuglenes duel” vandt Ørnene i aften over høgene med 3-2 efter en kamp, der var tæt helt til sidst.

Herlev begyndte med høj forechecking og fysisk hårdt spil fra kampens start mod et mere defensivt orienteret gæstehold, der enkelte gange fik bidt sig fast i Herlev-zonen i en første periode, hvor hjemmeholdet var tættest på.

Dog var der ikke store chancer og en jævnbyrdig første periode sluttede, som den startede med 0-0.

Herlev begyndte som lyn og torden i anden periode. Brett Thompson var tæt på, Magnus Molge havde bud efter føringsmålet, da hans skud snittede overliggeren.

Men det var småt med store muligheder, og sjældent har en halv Metal Liga-kamp budt på så få åbne chancer, som det var tilfældet i aften.

Målet kom endelig efter en halv time og lidt til. Det var White Hawks, der erobrede pucken i Herlev-zonen og efter et par hurtige pasninger fik Søren Nielsen sat Mikkel Bertelsen op til 1-0-føringen.

Var det fortjent? Måske ikke efter spil og chancer, men Frederikshavn viste den vigtige effektivitet.

Herlev virkede en anelse lammet efter 0-1-målet, og der skulle gå nogle minutter, før hjemmeholdet fandt sig selv. Alexander Lindqvist-Hansen var tæt på i to mod en-sitaution, men fik ikke rigtig træf på skiven.

Samme Hansen lagde kort efter op til Luis Blak Olsen i endnu en to mod en-situation, som Olsen udnyttede.

29 sekunder var farlige Alexander Lindqvist-Hansen igen på spil og udnyttede en løs puck til at bringe Herlev på 2-1. Endelig havde begge hold smidt forsigtigheden over bord og Herlev gik til pause et mål oppe.

Victor Rollin-Carlsson satte 3-1-målet kort inde i tredje periode, da han blev spillet helt fri i slottet.

Det fik for alvor Frederikshavn til at sætte fart og pres. Et længere gæsteovertag kulminerede med, at Brett Thompson smed pucken op til Santeri Suistio, der stjal skiven og lavede en tunnel på Jidskog. 3-2 og spændingen tilbage i kampen.

Desværre for Frederikshavn smed holdet muligheden for momentum med et par udvisninger.

Fire minutter før tid, fik Frederikshavn muligheden i powerplay, og Dane Fox brændte, da han var fuldstændig fri for mål. Derefter skød Albin Lindgren på stolpen, og da Anders Eriksson med 30 sekunder igen smed en friløber over mål, var det farvel og tak med nul point for Frederikshavn denne aften.

Vigtige point til Herlev i midten af tabellen, mens Frederikshavn på forunderlig vis holder fast i andenpladsen efter tre nederlag i træk. Der er dog kun tre point ned til Herlev på syvendepladsen i en historisk tæt tabel.

BILLEDER: 15 SKARPE SKUD fra Herlev-Frederikshavn Continental Cup-vinderne fortsatte succese