SønderjyskE lynstartede og kiggede sig aldrig tilbage i aftenens kamp mod Rungsted

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 6-2 (3-0,3-0,0-2)  Det var et sønderjysk mandskab uden flere profiler, der denne aften tog imod Rungsted Seier Capital.

Anders Førster, Steffen Frank, MacGregor Sharp, Josh MacDonald og Christian Silfver sad alle uden for sammen med den skadede Patrick Galbraith.

Også Rungsted manglede dog flere folk: Joachim Holten Møller, Nikolai Gade, Mikkel Persson, Frederik Høeg og Anders Poulsen sad alle ude for gæsterne.

Spørgsmålet var om sønderjyderne var klar igen til tres minutters hockey mod et uden tvivl mere udhvilet mandskab fra Nordsjælland.

Det var de og med tenniscifrene 6-2 kunne de fejre den fjerde sejr på fem dage, ganske stærkt.

Kampens indledning viste ikke tegn på tunge ben hos sønderjyderne.

Man lagde friskt fra land, og efter bare tre et halvt minut viste Mads Lund stort overblik, da han trods chance for skud på mål i stedet fandt en helt fri Martin Eskildsen, der koldt sendte pucken i kassen.

Og inden man var færdig med annonceringen af scoringen, lå gummiskiven atter bag Thomas Lillie.

Energisk forechecking fra hjemmeholdet gav muligheden for skud til Rasmus Lyø og mellem venner og fjender placerede han pucken højt i målet.

To mål på blot tyve sekunder og Rungsted kaldte omgående en Time Out.

Og trods højlydt fejring af målene blandt hjemmepublikummets fans, kunne man tydeligt høre Erik Hjalmarssons højlydte svenske eder.

Efter Time Out’en pressede gæsterne på. Raskob havde to fine muligheder og også Persson og Olsson testede Adam Ohre i værternes mål.

SønderjyskE lurede imidlertid stadig på deres chancer og Anders Biel sled sig fri til en fin chance, men Lillie klarede i denne omgang ærterne.

Godt midtvejs i perioden forløb udeholdet sig to gange i løbet af godt et minut og så stod den på fem mod tre til sønderjyderne.

Og det udnyttede man straks.

Fredrik Bjerrum skød på mål og Daniel Nielsen sænkede stensikkert returen.

I det efterfølgende fem mod fire missede Frederik Bjerrum et nærmest tomt mål, men kunne kort efter se Martin Eskildsen ryge til afkøling og så var det i stedet nordsjællænderne, der kunne forsøge sig i powerplay.

Her blev der heroisk fightet i den sønderjyske box, og Ohre tog, hvad der kom.

Med få minutter til pausen var sønderjydene atter tæt på.

Først var det Mike Little og med få sekunder til pausen Rene Holm, der havde bud efter næste mål.

3-0 efter tyve minutters hockey, men spørgsmålet var, om hjemmeholdet kunne holde dampen oppe i fjerde kamp på fem dage.

Det var Rungsted, der havde første mulighed for scoring i anden periode.

Lucas Andersen forsøgte sig, men Ohre var på plads.

Så røg Olsson ud og SønderjyskE fik chancen for spil fem mod fire.

Hjemmeholdet stillede op, og igen slog de til.

Fra distancen sendte Mäkinen pucken på kassen og den fandt vej til toppen af målet, 4-0.

Thomas Lillie kørte til udskiftning og Jon Lee-Olsen tog over i buret.

Gæsterne kørte på og Olsson samt Gustav Green havde nærgående forsøg.

Men værterne slog kontra.

Daniel Kønig forsøgte en pasning til Daniel Nielsen på tværs af målet. Pasningen ramte en Rungsted-spiller og pucken endte bag Jon Lee-Olsen.

Kort efter måtte Daniel Madsen en tur i straffeboksen og Rungsted kørte pucken godt rundt.

Persson fik en stor mulighed og flere gange var det i sidste øjeblik, der kom en sønderjysk spiller i vejen for puckens bane.

Hjemmeholdet blev fuldtalligt og i samme sekund, Daniel Madsen kom tilbage på isen, modtog han pucken på blå linje, kørte solo mod Jon Lee, rundede ham og sendte skiven i kassen. 6-0 og eminent stemning i Frøs Arena.

Mario Lucia kom kort efter afsted mod Adam Ohre, men den svenske keeper vandt den duel.

Det var trængselstider for sønderjyderne.

De blev fanget i egen zone og havde langt til udskiftning.

Et forsøg tæt under mål fik Ohre pareret, men pucken gik i en bue over ham. Den havde retning mod mål, men i luften fik Rasmus Lyø slået pucken væk.

TJ Moore og Gustav Green var også tæt på at udnytte udeholdets pres, men sønderjyderne holdt stand før tredje periode.

De sidste tyve minutter skulle i princippet bare overstås, men Jacob Grumsen havde fået smag for sønderjyske udvisninger og i løbet af bare fem minutter havde tre sønderjyder besøgt straffeboksen og Rungsted kvitteret to gange. En gang i fem mod tre og en gang i fem mod fire.

Den tidligere SønderjyskE spiller TJ Moore og Shane Hanna var skarprettere for Rungsted, der nu pludselig havde fundet effektiviteten frem.

Trætheden begyndte nu at vise sig hos sønderjyderne, forståeligt nok. Men præcis som på afslutningen af anden periode, satte krigerinstinktet ind hos de lyseblå og de gav alt, de havde i sig.

Skud blev blokket og tacklinger sat. Det var for hovedparten af de godt 2300 tilskuere en sand fornøjelse at se, hvordan holdet sled og fightede.

På den måde fik holdet også kørt yderligere tre udvisninger af klokken og var tilmed tæt på at lukke kampen ved først Frederik Bjerrum og siden Justin Maylan.

Mod slutningen gik gassen også af den nordsjællandske ballon, da de kørte med mange af de samme spillere i store dele af tredje periode.

Dermed kunne SønderjyskE med et stærkt decimeret mandskab sikre sig tre flotte point mod sidste sæsons danske mestre.

Den svenske lejesvend Adam Ohre i hjemmeholdets mål var bedste mand hos værterne, men generelt var det mere end godkendt hele vejen rundt, hvad holdet leverede under 48 timer efter Continental Cup-triumfen.

Hos gæsterne var ineffektiviteten foran mål iøjnefaldende og man mødte et på dagen mere fokuseret sønderjysk hold, med langt større indsats.

Herlev fik endelig has på Frederikshavn Herning sejrede uden problemer i Granly Hockey Arena