Det kører godt for Herlev i årets Metal Liga, og i aften tog de en aldeles fortjent sejr i det nordjyske, da et tamt Frederikshavn mandskab blev sat til vægs. Herlev har fået et rigtig stærkt kollektiv i denne sæson.

Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles 0-3 (0-0,0-2,0-1)

Herlev viste den rette kynisme, og var effektive når muligheden bød sig i aftenens opgør i Vendsyssel. Frederikshavn havde ikke meget at byde på, og det udnyttede et stærkt Herlev kollektiv, til at tage endnu en sejr i Jylland. Det har ofte været svært for klubben når man har kørt vest for Storebælt, men i år ser det ud til at være hele køreturen værd, når holdet sætter begiver sig ud på de lange busture.

Søvnig første periode vi blev vidne til i Nordjyske Bank Arena, hvor det var småt med chancer, og uden mål efter tyve minutter. Chancerne kunne vel tælles på en hånd, og det var ikke sådan man sad og væltede sig i underholdning. Thomas Søndergaard havde den største mulighed for hjemmeholdet, hvor Herlev keeper Zetterquist fik afværget med skulderen. Asperup havde chancen for gæsterne, men her var Galansky sikkerheden selv.

To powerplay til vendelboerne, på hver sin side af periodepausen, gav heller ingen scoringer. Begge powerplay var alt for ustruktureret, og Herlev kæmpede stærkt i defensiven foran Zetterquist.

Knap midtvejs fik hjemmeholdet chancen igen i spillet fem mod fire, men denne gang gik det helt galt for vendelboerne. De mistede pucken på et kritisk sted, og så kunne Oliver True marchere alene ned mod Galansky. True satte sikkert føringsmålet ind til gæsterne.

White Hawks virkede låst i deres spil i midterperioden, og der var ikke meget der fungerede. Todd Winder havde dog en god mulighed, men det var Herlev der scorede kampens andet mål. Høgene fik ikke ekspederet pucken ud af zonen, og så stod Maxime Trépanier klar til at udplacere Galansky.

Herlev var klart kommet til Vendsyssel efter alle tre point, og det lyste ud af dem, at de har spilleglæden i top her i begyndelsen af sæsonen. Det var en fornøjelse at se deres kampgejst, og så er de bare kyniske når de får muligheden.

De havde også bragt sig foran 3-0, troede de. Der var dømt mål på isen efter små tre minutter af tredje periode, men dommerne kunne efter videokig konstatere, at pucken var sparket i mål. Hjemmeholdet slap med skrækken og levede stadig i opgøret.

Det gik dog ikke længe, så havde Herlev alligevel gjort det til 3-0. I powerplay stod Isac Skedung fri ved bagerste stolpe, og kunne let sende skiven i netmaskerne. Man må lige i samme ombæring lette på hatten for den ene Herlev supporter, der havde taget den lange tur til Frederikshavn denne aften. Respekt!

Resten af kampen blev afviklet stille og roligt, men værd at notere sig, at Herlev vinder kampen med blot 10 skud på mål. Det viser meget godt den stærke effektivitet de besidder, med nogle dygtige spillere, der kan afgøre ishockeykampe.

Hjemmeholdet må tilbage på træningsbanen. Det var bestemt ikke godt det der blev leveret i aften, og en total modsætning af det man leverede for blot tre døgn siden, hvor man besejrede Herning.

Odense vristede to point med hjem fra Rødovre Halsbeskyttere er obligatoriske fra i aften