Herning Blue Fox har sagt farvel til en gennem flere sæsoner velkendt målmandstrio. På alle 3trepladser kommer der nyt blod til, og helt på toppen af målmandskabalen findes svenske Emil Kruse.

Det bliver til den første sæson udenfor Sverige for 26-årige Emil Kruse, der skifter HockeyAllsvenskan ud med den danske Metal Liga. Emil Kruse har spillet de sidste tre sæsoner for den svenske klub Västerås IK, og kommer til Danmark med masser af ambitioner og ikke mindst sult på nye eventyr.

- I Emil har vi fået en hårdtarbejdende målmand med en god alder der fortsat er motiveret og har ambitioner om at dygtiggøre sig. Han er en teknisk dygtig målmand med en fornuftig størrelse der samtidig er hurtig, atletisk og fylder godt i målet. Hans potentiale er stort og hans præstationer de seneste sæsoner i Sverige gør, at vi har ganske store forventninger til, at han kan være med til at holde et højt niveau og have en positiv afgørende rolle på holdet”, fortæller den midtjyske sportschef Martin Struzinski.

Emil Kruse er en moderne type målmand der med sine 189 cm og 90 kilo fylder rigtigt godt i målet. For Herning Blue Fox bliver den svenske sidste skanse også et nyt tilsnit, hvor Simon Nielsen har vogtet målet de seneste seks sæsoner. Nu står Simon Nielsen på den anden side, og skal med sine mange års erfaring fra både landshold, udlandsklubber og ikke mindst de danske klubber, være med til at udvikle Emil Kruse til at kunne blive en kampafgørende faktor for blårævene.

Unge talenter skal presse hinanden og Emil Kruse
Sammen med svenske Emil Kruse er det lykkedes for Herning Blue Fox at finde et par virkelig spændende unge talenter, som back-up for den svenske førstemålmand.

Sportschef Struzinski har været hos ligakonkurrenterne fra SønderjyskE, for at hente det 18-årige lokale Herning talent Thor Baden hjem igen til rødderne. Thor er en stor målmand på hele 192 cm og 96 kilo, som har fulgt ungdomslandsholdene op gennem rækkerne. Sammen med Thor bringer sportschefen den konkurrence ind i målmandsteamet, som er så vigtig for at skabe et kompetitivt og udviklende miljø. Det sker i form af talentfulde Magnus Wulff, der kommer fra Rødovre Mighty Bulls, og der ligesom Thor Baden også er 18 år.

- Vi er meget stolte over at kunne tiltrække to af landets mest talentfulde målmænd til klubben. Med tanke på at de begge repræsenterer det danske U20 landshold ser vi et stort udviklingspotentiale i dem begge, og så får vi nu muligheden for at uddanne dem endnu mere, da de fremover vil indgå i vores målmandsprogram sammen med målmandstræner Simon Nielsen i spidsen. Vi tror på at vi med 2 ligeværdige målmænd, som kan konkurrere på lige vilkår og presse hinanden i hverdagen, vil være med til at skubbe dem i en yderligere positiv retning til gavn for både Blue Fox og HIK´s U20 hold”, konkluderer sportschef Struzinski.

Kontrakterne med både Emil Kruse, Thor Baden og Magnus Wulff er naturligvis betinget af den endelige godkendelse fra DIU.


Aalborg Pirates forstærker sig med canadisk forward Canadisk back får comeback i Esbjerg