Morten Poulsen leveret et gedigent comeback for midtjyderne i Nordjyske Bank Arena - Dane Fox scorede to mål, da Frederikshavn slæbte et enkelt point med hjem fra kampen i eftermiddag

Frederikshavn White Hawks-Herning Blue Fox 5-6 (0-2,2-2,3-1) Morten Poulsen leverede et stort comeback i Blue Fox trøjen, hvor han med to tidlige scoringer fik vist sig frem på fornemste vis. En kamp der havde alt, og hvor hjemmeholdet med to scoringer i det sidste minut, fik fremtvunget forlænget spilletid.

Herning vandt 6-5, og fik yderligere to point til toppen af Metal Ligaen, mens White Hawks sikkert nok kan være tilfredse med det ene point det trods alt blev til, efter de havde været nede med to med under et minut igen.

Herning kom til Frederikshavn uden træner Ben Cooper, men havde i stedet Morten Poulsen tilbage på holdkortet efter en lang skadespause. Det var de nok ikke kede af hos rævenes medrejsende supportere, for allerede efter 28 sekunder havde tilbagevendte Poulsen sendt midtjyderne i front. Han erobrede lidt heldigt pucken, og så slog han til den og den gik, forbi Jukuri nede langs isen.

White Hawks er ramt på selvtilliden for øjeblikket, hvilket fire nederlag i træk vidner om. Den hurtige Herning-scoring var bestemt ikke ønskværdigt for Pasanens tropper, der til tider skøjtede med hovederne nede i isen. Man mangler en der tager fat og får sine holdkammerater med.

Efter 14 minutter måtte svenske Anders Eriksson en tur i straffeboksen efter en unødvendig udvisning i angrebszonen, og det udnyttede Herning til at bringe sig foran 2-0. Morten Poulsen tog pucken, driblede let og elegant ind i zonen, og smed skiven højt ind bag Jukuri. Herning supporterne i ekstase, alt imens der var forstende ansigter hos høgenes hårdt ramte fans.

Herning fik yderligere en mulighed i overtal, men her spillede de ikke hurtigt nok rundt, og kom ikke til alverdens med chancer. White Hawks førstekæde med Fox, Bumagin og Frederiksen var en skygge af sig selv i første periode, og det var symptomatisk for det som høgene for øjeblikket præsterer på isen.

Større White Hawks-vilje
Straks fra anden periodes begyndelse var det den anonyme førstekæde der var tæt på. Dane Fox affyrede kanonen, hvor Simon Nielsen fik afværget, og kort efter var Frederiksen tæt på inde under mål. Var vildskaben fundet i omklædningsrummet, tænkte mange i den forbindelse.

Der var i hvert fald en helt anden vilje på isen hos høgene i anden periode, hvor de efter godt tre minutter fik dagens første powerplaymulighed. Den forvaltede de dog ikke særlig godt, og det hele endte med at Mads Larsen trak en udvisning, så det løb ud i sandet.

Men høgene var mere aggressive i anden periode, og førstekæden begyndte for alvor at røre på sig. Dane Fox fik meget heldigt pucken forbi Simon Nielsen. Han lagde en aflevering til Christopher Frederiksen, men han fik ikke fat i pucken. Han fik dog generet udsynet så meget på Herning keeperen, at pucken sneg sig mellem benene til 1-2.

Kort efter et stort bombardement ned mod Herning målet. Her var udligningen nær, men Simon Nielsen og forsvaret fik raget kastanjerne ud af ilden. Herning var nærmest ikke på isen de første 10 minutter af anden periode, men så tog fanden ved dem igen.

Reid McNeil sendte et skud mod mål. Hvorvidt den blev rettet af inden foran var svært at se, men det var en puck som Jukuri burde have haft. 3-1 til Herning, og Galansky tog plads i målet. Han havde dog ikke passet buret mere end godt 30 sekunder, før han var passeret. Nicolai Weichel udplacerede tjekken, og så var det for alvor op af bakke for vendelboerne. Så tæt på 2-2, og nu 1-4.

Det var også nær blevet 1-5 kort efter, hvor Daniel Nielsen bankede pucken på stolpen. Herligt forsøg af Herning-kaptajnen, der spillede en rigtig stor kamp i eftermiddag.

Fornyet spænding kom der med små to minutter tilbage af perioden, da Nikolaj Krag reducerede i powerplay for høgene. Herligt riv af høge-forwarden. Hjemmeholdet fortsatte presset perioden ud, men trods et par behjertede forsøg kom der ikke yderligere scoringer ud af det. 2-4 efter 40 minutter i Nordjyske Bank Arena.

Fox-comeback
Frederikshavn fik chancen to gange i powerplay i tredje periodes begyndelse. Men de skød med løst krudt de hvide høge, og Simon Nielsen var på plads de få gange det for alvor brændte på. Med de to powerplays forpasset, sad man med troen på at høgene ikke ville komme tilbage i kampen.

Men ud af ingenting var der pludselig reduceret med ni minutter igen. Anders Eriksson nåede først frem til pucken, og så fik han den sendt ind bag Simon Nielsen. Fornyet optimisme i Frederikshavn, og publikum vågnede op med stemningen.

Vi fik også en ”sjov” episode, da Nikolaj Krag sendte et slagskud mod mål. Han ramte dog pucken skævt, og så sprang den direkte op i dommer Michael Nielsens ædlere dele. Av for den, og fruen skal nok ikke forvente det helt store når han i aften ankommer til hjemadressen.

Frederikshavn kløede på i håb om en udligning. Herning kæmpede som vilde løver, og der blev givet og taget af et godt hjerte. Når nu vi er ved dommerne også, så stor ros for en meget flot præstation i eftermiddag af Nielsen og Grumsen.

Udligningen udeblev, og i stedet var det Herning der med tre minutter tilbage af opgøret nærmest afgjorde begivenhederne. Troede man i hvert fald. Cam Brace erobrede pucken, og med frit løb mod Galansky svigtede canadieren ikke. Han fejrede scoringen med at hoppe op på plexiglasset lige foran de 150 medrejsende fans.

Dane Fox kunne med sin anden scoring et lille minut før tid bringe ny spænding ind i kampen. Han smed pucken op i krydset. Galansky havde forladt målet, og høgene spillede 6 mod 5. Kort efter igen Dane Fox til 5-5. Vild udvikling i Frederikshavn. Udligningen faldt med otte sekunder igen, og dermed overtid.

Lasse Lassen på stolpen, og Dane Fox med en friløber misbrugt i overtiden. Ej hvor var det underholdende lige pludselig. Herning med overtal da Bumagin røg ud med små to minutter igen, og her scorede Markus Jensen til slutresultatet med blot fem sekunder igen af kampen.

Sikke en ishockeykamp vi fik, med stort comeback af Morten Poulsen, stort comeback af høgene, og en scoring blot fem sekunder før straffeslagene skulle afgøre det hele. 6-5 til Herning, og vi sidder en smule forpustet tilbage oppe på pressepladserne.

SønderjyskE fortsatte sejrsstimen RETRO: Tre mand på en overligger