Rødovre var med langt henne i kampen mod Herning, men topholdet løb alligevel af sted med alle tre point

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 1-4 (1-0, 0-1, 0-3): Søndagsmatch i Rødovre Centrum Arena, hvor det var bund mod top og over 40 points forskel i tabellen. Rødovre tog imod topholdet fra Herning, der skulle forsøge at hente point med hjem til Heden.

Og det skulle også lykkes for Herning at få alle tre point, selv om Rødovre viste stor fight og vilje. Hjemmeholdet kom foran og leverede en stærk arbejdsindsats i store dele af kampen, men topholdet levede op til favoritværdigheden. Endnu et nederlag til Rødovre, mens Herning tromler videre i toppen af Metal Ligaen.

Rødovre leverede en glimrende indledning på kampen med god fart og fight, hvilket også resulterede i et par gode chancer. Den største fik Johan Lundgren i frit løb mod Thor Baden i Herning-målet. Kæmpe ærgrelse hos svenskeren efterfølgende.

Det hårde Rødovre-arbejde afstedkom også et overtal efter syv minutter. Hjemmeholdet leverede et glimrende overtal, hvor de fastholdt presset helt indtil 17 sekunder før udvisningens udløb. Først skød Olivier-Dame Malka på stolpen, og kort efter var Jonathan Brinkman hurtig over en løs puck til højre ved målet. 1-0 til de rødblusede.

I den anden ende fik Herning lagt pres på Rødovre, der var ved at kaste et mål af sig med syv minutter til pause. Teemu Pulkkinen med stor chance, men Rødovre-keeper Magnus Wulff Frederiksen og co. kæmpede indædt for at holde Herning fra scoring.

Pulkkinen sluttede perioden med en kæmpe chance, men Wulff var klar i målet. Rødovre-føring efter 20 minutter, og i store perioder var det ikke til at se, at det var top mod bund i eftermiddag.

Herning i powerplay tre minutter inde i anden periode, men gæsterne kom aldrig til fadet. Stærkt undertal af Rødovre. Og hjemmeholdet fik også muligheden i overtal, men gæsterne lukkede ned for modstanderne. Kun Magnus Carlsen fik stor chance.

Halvvejs i perioden skød Markus Jensen på overliggeren, og Herning var langsomt også begyndt at nærme sig scoring. Gæsterne havde haft det meste spil og de fleste chancer indtil nu, men Rødovre bød dog stadig offensivt ind med flere muligheder.

Med otte minutter igen blev Magnus Wulff kørt i isen med efterfølgende tumult til følge. Dommernes fløjter forblev dog tavse.

Herning havde domineret perioden, og det gav pote med seks minutter til pause. Teemu Pulkkinen fik pucken over målstregen med afslutning fra midt i slottet. Fuldt fortjent udligning til Herning.

Rødovre-træner Magnus Sundquist tog kort efter timeout for at samle tropperne, der var presset i denne fase. Hjemmeholdet kom dog hurtigt i undertal, hvor Herning fortsatte det tunge pres på Rødovre-målet.

Rødovre-lejren følte sig uretfærdigt behandlet, da Magnus Wulff endnu en gang blev væltet i isen, uden at der lød fløjt. Spillerne gik til pause med 1-1 og spænding til sidste periode.

Spillet flød frem og tilbage over isen fra begyndelsen af tredje periode. Ganske fint tempo og arbejdsindsats fra begge mandskaber. Der var spillet fire minutter, da Herning bragte sig i front ved Markus Jensen efter klumpspil foran Magnus Wulff. 1-2 på måltavlen.

Rødovre fik overtal kort efter, og her var Maksim Popovic tættest på med et skud på stolpen. Ganske udmærket powerplay af hjemmeholdet, der tydeligvis var opsatte på at drille topholdet.

Først to mod en til Rødovre, inden Herning skøjtede ned i den anden ende og øgede til 1-3, mens Rødovre-spillerne så til. Det var Mathias Bau Hansen, som fandt Morten Poulsen på modsatte stolpe, og så var gæsterne foran med to mål med seks og et halvt minut før tid.

Herning lukkede definitivt matchen med to minutter igen. Morten Poulsen modtog pucken i fri position foran mål, og så var stillingen 1-4. Andet mål af Poulsen i dag og endnu engang på assist fra Bau Hansen.

Det blev samtidig også kampens sidste mål, og så kunne Herning køre hjem med fuld gevinst i form af tre point. Rødovre var med langt henne i kampen, men gæsterne var en tand skarpere og mere koldblodige i spillet.

Kampen sluttede i øvrigt med en uskøn situation, da Lasse L. Carlsen og Mikko Kuukka røg i infight, hvor førstnævnte syntes mest opsat på at lade næverne tale.

SønderjyskE tog håneretten i syd Stort White Hawks-comeback: Gik fra 0-3 til 4-3-sejr i overtid