Masser af underholdning i Vojens, hvor hjemmeholdet lukkede festen i tredje periode

SønderjyskE-Esbjerg Energy 5-2 (0-1, 3-1, 2-0)

Små 1100 tilskuere var på plads i Frøs Arena, da der var lokalopgør i syd mellem SønderjyskE og Esbjerg Energy. Det blev en tempofyldt og underholdende match med flere flotte offensive aktioner og to defensiver, der var i gavehumør. Ikke mindst Esbjergs keeper Eamon McAdam fik en uheldig hovedrolle.

Det blev en underholdende affære fra start i Frøs Arena. En tidlig udvisning til Søren Nielsen gav hjemmeholdet chancen i fem mod fire, men på nær et forsøg fra Steffen Frank, bød overtalsspillet ikke på noget nævneværdigt.

Begge hold virkede opsatte og der blev gået til den på isen, uden det gik over stregen. Felix Scheel var tæt på at bringe gæsterne i front og netop Esbjergs første femmer var de første tyve minutter konstant kilde til uro i værternes defensiv.

Hos vestjyderne stod Eamon McAdam mellem stængerne og han havde sine udfordringer. En harmløs puck ind i zonen fra Rasmus Lyø, tabte McAdam, og var heldig med at pucken ikke trillede over stregen.

Philip Schultz var en stærk aktør i første periode. Midtvejs i perioden fik han en giga chance for at bringe sit hold i front, men Nicolaj Henriksen med en stor redning. Den ene chance afløste den anden.

Defensiven agerede ikke prangende hos nogle af de to mandskaber. Yannick Vedel kom afsted på en break-away, men forwarden leder stadig lidt efter målformen fra sidste sæson og missede det store tilbud.

Skiftet efter var det Daniel Galbraith, der leverede en millimeter præcis pasning. Desværre for ham var det på bladet af en helt fri Felix Scheel, men Nicolaj Henriksen ordnede paragrafferne for Galbraith. Der var fortsat masser af tempo i kampen. Fejl i de bagerste rækker gav chancer til Philip Schultz og i modsatte ende Cam Brown, men man skulle helt hen til sidste minut, før der blev prikket hul på en af de to keepere. Og det blev udeholdet, der gik i front.

Kerbashian opsnappede kvikt en retur og mens Henriksen dækkede forreste stolpe, strøg amerikaneren rundt om målet og lagde køligt skiven i rusen. 1-0 efter første periode, og den føring til gæsterne var ganske retvisende.

Undertalsmål og skovtur
Sønderjyderne kom ud med mest fart til anden periode, hvor der også var mere attitude hos de lyseblå værter. Cam Brown og Mads Eller testede en usikker McAdam, men den amerikanske keeper fik trods besvær afværget. Godt minutter inde i perioden, måtte han dog se sig passeret. Marco Petersen smækkede et skud afsted og inde foran mål styrede Mike Szmatula udligningen ind.

Esbjerg var dog tæt på at svare hurtigt igen. Skiftet efter driblede Travis Brown sig igennem til en stor chance og kort efter kom gæsterne afsted i en tre mod en.

En upræcis pasning ødelagte imidlertid den mulighed. I stedet var Matt Salhany tæt på at sende hjemmeholdet i front sekunder senere. Jo det var afvekslende spil må man sige. En udvisning til finske Walli, gav værterne aftenens andet power play og dermed muligheden for at jagte føringsmålet. Det gik dog lige modsat.

Efter noget klumpspil langs banden endte pucken på blå linie hos Cam Brown, det istedet for at ligge pucken dybt, forsøgte sig med en tværpasning. Den lille amerikaner fik ikke nok fart i pasningen og Andreas Grundtvig kom imellem med frit løb mod Nicolaj Henriksen.

Den chance takkede han ja til, da han smart udplacerede Henriksen og nærmest traditionen tro scorede mod SønderjyskE. Det var knapt midtvejs i perioden og værterne skulle atter ud og jagte fra bagkant. Den mission blev ikke gjort lettere, da Anton Öhman røg i skammekrogen for en høj stok efter elleve minutter.

Men hjemmeholdet havde luret Esbjerg tricket af med at score i undertal. En løs puck kørte mod McAdam. Cam Brown troede på chancen og gik på puck-jagt. Eamon McAdam agerede nervøst, fumlede med pucken og så var der tomt mål til Brown, 2-2. Cam Brown havde nu fået smag for mere og det så man bare fire minutter senere.

I et rent arbejdsraseri tilkæmpede han sig pucken og efter et par snurreture, sendte han fra en position skråt bag mål pucken på kassen, hvor den via McAdams benskinne gik ind. 3-2 efter fyrre minutters tju-bang hockey i Vojens.

Underholdning og hjemmesejr
Der var fortsat fart i stængerne i tredje periode. I periode pausen spekulerede Philip Schultz i, at sønderjyderne måske ville trække sig lidt tilbage og forsvare føringen. Men det havde hjemmeholdet ikke i sinde at gøre. De kørte fortsat på og et power play bare halvandet minut inde i perioden var tæt på at give afkast, da Matt Salhany testede McAdam.

Værterne kom også frem til næste store mulighed, men heller ikke Mads Eller fik prikket pucken det sidste stykke ind. Og bedst som det lignede en fjerde scoring til hjemmeholdet, var der pludselig frit skud til Søren Nielsen i modsatte ende, efter endnu en stor fejl i sønderjydernes defensiv.

Nicolaj Henriksen viste imidlertid klassen i kassen. Sønderjyderne missede endnu et powerplay, men det lugtede fortsat af en 4-2 scoring, og den lod da heller ikke vente længe på sig. Rasmus Lyø, som kort inden havde været tæt på en fuldtræffer i power play, sendte en afslutning mod mål, og den sejlede ind i fjerneste hjørne. Heller ikke her så McAdam heldig ud. Det virkede til at tage lidt af pusten fra gæsterne, mens hjemmeholdet til gengæld fik vind i sejlene.

Matt Salhany kunne have lukket matchen, men trods fumleri hos McAdam, klarede vestjyderne frisag. En hurtig spilvending gav Valdemar Ahlberg mulighed for et godt riv, og her måtte Nicolaj Henriksen have hjælp fra tværstangen. En lille reminder til sønderjyderne, om at udeholdet ikke helt havde kastet håndklædet endnu.

Men med otte minutter tilbage faldt afgørelsen så alligevel. SønderjyskE vendte spillet og kom afsted, tre mod to. Matt Salhany med to afleveringsmuligheder, men den vævre amerikaner tog selv afslutningen, og det gjorde han effektivt. Gummiskiven plaffede ind bag McAdam. 5-2 og den sidste spænding visket væk. De sidste minutter var hjemmeholdet tættere på 6-2 end gæsterne var på en reducering og dermed kørte SønderjyskE tre point ind på kontoen mod ærkerivalerne.

Målmandsduellen blev en af de helt afgørende faktorer i dag. Henriksen havde en stribe flotte redninger, mens Eamon McAdam var direkte impliceret i mindst et par af hjemmeholdets scoringer. Derudover bemærkede man en Cam Brown, der gik forrest og viste den nødvendige skarphed i sønderjydernes offensiv.