Stærkt Aalborg-comeback, men midtjysk sejr efter straffeslag

Aalborg Pirates - Herning Blue Fox 2-3 (0-2, 0-0, 2-0) 0-0, 0-1 Både Aalborg Pirates og Herning Blue Fox lå meget godt i svinget til en plads til Metal Final4. En sejr i ordinær tid til et af holdene ville sikre adgang. Nu endte det med en Herning-sejr efter straffeslag, men meget skal gå galt, hvis ikke Herning og Aalborg ender blandt de fire første efter 16 runder. 

Til kampen var værterne uden backen Ian Edmondson, der var rejst hjem grundet sygdom i den nærmeste familie, mens Jonas Jakobsen, Mikkel Højbjerg, Emil Marcussen og Jacob Møller Jensen var ude i offensiven grundet skader og karantæne. Gæsterne var uden backen, Oskar Drugge, som den eneste spiller til kampen. Pirates havde hentet Johannes Røgilds op fra 1. division, så man havde 10 forwards klar til kamp.

Det var Herning, der fik de første chancer indenfor det første minut, da Aalborg sløsede i egen zone. Begge gange diskede George Sørensen op med redninger, og man havde bange anelser om, hvad der kunne være i vente for kampen. Dog kom Aalborg godt ind i kampen igen, og fik lagt et større pres på Herning målet og Emil Kruse.

Det var dog Herning, der fik scoret kampens første mål, mens der var afventende udvisning til Julian Jakobsen. Herning fik spillet pucken rundt, hvor den endte ved Miska Humaloja, der sendte pucken op i det fjerneste hjørne. Aalborg arbejdede videre, og var flere gange tæt på omkring Kruse.

Aalborgs Tobias Ladehoff ramlede ind i Emil Kruse, der skøjtede ud til kanten af sit felt, hvilket kostede en udvisning til Tobias Ladehoff. I det powerplay var  det Daniel K. Nielsen, der sendte pucken mod mål fra banden, hvilket overraskede George Sørensen, der slet ikke nåede at se pucken, der gled gennem benene for ham til 0-2, som var stillingen efter første periode. 

Målene lod vente på sig i 2. periode, men der var masser af dramatik og små infights overalt på isen, hvor der blev givet og taget i alle situationer. Spillerne fik i stor stil lov til at afgøre kampen, mens dommerne kun tog de meste oplagte udvisninger. Selvom det kostede et fem mod tre powerplay til Herning, hvor Aalborgboksen arbejdede hårdt, og til sidst fremtvang en udvisning til Herning, så man fik taget noget af presset af egen zone.

Aalborg fik også muligheden i powerplay, da Herning var en spiller for meget på isen, men det lykkedes ikke for Aalborg at reducere. Herning spillede klogt i store dele af perioden, hvor de lod Aalborg have pucken, men Herning var stærke til at bryde spillet.
Aalborg fik yderligere to muligheder i powerplay i løbet af perioden, men det lykkedes ikke for Aalborg at reducere, og tiden løb af uret, og stillingen var stadig 0-2 efter 2. periode.

Aalborg skulle ud for at jagte en reducering, så man kunne sætte Herning under pres. I stedet var det Aalborg selv, der kom under pres, efter et par udvisninger, der gav Herning muligheden for at lukke kampen. Aalborg kæmpede dog heroisk i boxplay, hvor Herning ikke kom til de store muligheder.

Herning spillede klogt, og det var et frustreret Aalborghold, der forsøgte at komme til chancer, men Herning lukkede som regel ned for mulighederne, inden at Aalborg havde krydset midten af isen.

Med omkring seks minutter igen af 3. periode lykkedes det for Aalborg at reducere, da Jeppe Jul Korsgaard lagde pucken på mål. Den endte med at hoppe på bladet af Nikolaj Carstensen, der sendte pucken i nettet til 1-2. Det gav et boost til hjemmeholdet, der kom med fornyet energi, og det gav pote, da Patrick Bjorkstrand skrabede en returpuck i nettet efter flot arbejde af Thomas Spelling og Julian Jakobsen.

2-2 efter 3. periode i en kamp, hvor Aalborg kæmpede sig tilbage efter at have været nede med 0-2.

I overtiden var det først Aalborg, der var tæt på, da Matin Højbjerg kom afsted alene mod Emil Kruse, men Kruse blev den store i situationen. I angrebet efter var Herning tæt på at liste pucken forbi George Sørensen, men han holdt også stand. Der var protester fra Aalborgs fans i et par situationer, hvor de mente, at Herning kunne have fået en udvisning. I stedet endte overtiden uden scoringer, og derfor måtte der straffeslag til for at finde vinderen af ekstrapointet.

I straffeslag var det kun Hernings Markus Jensen, der scorede, mens Patrick Bjorkstrand, Stephen Anderson og Julian Jakobsen alle brændte forsøgene for Aalborg og dermed var en fin ishockeyaften i Gigantium ovre. Hele 3628 tilskuere var på plads i Aalborg. 


SønderjyskE slog Odense 3-1 i tæt og taktisk affære EN SPILLEDAGS KARANTÆNE til Jacob Møller Jensen, Aalborg Pirates